Jeg trodde det var noe alle visste hva var, men vi fikk besøk i går (et par i 50-åra) som ble meget skeptiske til denne eksotiske desserten, men de tok forsiktig hver sin lille smaksprøve. Datteren deres på noenogtjue rynket på nesa og tok en bolle i stedet.
Jeg ble litt paff, jeg trodde dette var ganske safe og anvendelig dessert. (Og jeg trodde de fleste hadde hørt navnet før i det minste.) :what:
Tja. Jeg laget panna cotta til bursdagen min for noen år siden (3?) og da var det flere av gjestene som ikke hadde hørt om det. Noen prøver sjeldent nye ting. Pr idag tror jeg alle jeg har besøk av vet hva det er.
Jeg har hørt navnet, men tror ikke jeg umiddelbart vet hva det er uten å Google. Men tror heller ikke jeg noen sinne har rynket på nesen av noe som har med dessert å gjøre.
Hadde du kalt det fløtepudding hadde de kanskje skjønt det? :knegg: En ting er å ikke ha hørt om ting før, men å være iboende skeptisk og ikke ville smake er ganske snålt, i min bok, når det er voksne folk vi snakker om.
Går det an å ikke like panna cotta? Det er jo ikke noe skummelt ved det? Jeg antar at om du hadde sagt vaniljepudding, så hadde det fungert fint. Jeg tror kanskje ikke at mine foreldre kjenner til navnet, men de hadde garantert spist det om de hadde fått det servert.
Jeg skjønner meg ikke på voksne folk som ikke tør å smake på nye ting og som ikke kan spise for høflighets skyld. Særlig når det er en såpass uskyldig rett.
Skjønner meg heller ikke på sånt, men har funnet ut at hos noen så overlever visstnok skepsisen fra barndommen opp i voksen alder. Har noen i familien som 'ikke liker' ditt og datt - og da uten å ha smakt det. Det ser ekkelt ut.
Utrolig merkelig. Panna cotta er jo en veldig vanlig og nøytral dessert. Ikke noen favoritt for min del, jeg syns det kan være litt kjedelig og at ikke konsistensen er helt ideell. Så jeg bestiller det ikke selv på restaurant, men spiser det absolutt med god appetitt om jeg får det servert.
Jeg sa at det var vaniljepudding, eller rett og slett kokt fløte med sukker. :knegg: Gjestene er glade i Crème brûlée, så jeg trodde egentlig at Panna Cotta var safe. (Det var flere gjester der, så det meste ble uansett spist. :))
Panna cotta er jo både mild og barnevennlig og alt med seg. Kanskje ikke alle kjenner navnet sånn med én gang, men å rynke på nesa av den er i hvert fall merkelig av voksne mennesker, selv om navnet er litt fremmed.
Altså, det er ikke SÅ mange årene siden jeg leste at under 10 % av Norges befolkning visste hva pesto var, der man fikk rett på "sånn grønn guffe". Så jeg er ikke forbauset.
Det er mange matretter der jeg har hørt navnet og sikkert spist det, men ikke nødvendigvis kan gjenfortelle hva det er. Panna cotta vet jeg, da. Jeg er ikke superglad i det selv, men jeg spiser virkelig alt jeg blir servert etterhvert.
Jeg vet godt hva panna cotta er, men syns det er en kvalmende og ekkel dessert. Når jeg i tillegg ikke tåler melk noe særlig så unngår jeg det så godt jeg kan. Men hadde selvsagt ikke rynket på nesen og spiset et par små høflighetskjeer om jeg var nødt.
Sønnen min virkelig hater alt i pudding-, gele- og skumkonsistens og hadde høflig takket nei.
Jeg er ikke overrasket over at noen ikke vet hva panna cotta er.
Faren min er for øvrig akkurat en sånn. Han ville garantert ikke ha smakt på en slik dessert (på samme måte som han aldri har smakt på gulrotkaka mi fordi navnet høres sunt ut. :snill: Og enda er gulrøtter blant de få grønnsakene han faktisk spiser).
Jeg vet hva det er, liker det og begynte å tenke på at jeg ikke hadde visst hva det var så veldig lenge. Helt til jeg fant ut at jeg spiste det første gang i København i 2005 (og nesten døde av at det smakte så deilig) og at det i grunnen er 9 år siden. Som tiden flyr. :dåne:
Jada. Lager og liker det, men må ha noe syrlig til.
Knøtto liker det overhodet ikke, hun misliker pudding-konsistenser intenst. (Skjønner meg ikke på henne. Lodderogn med wasabi, derimot, går ned på høykant.)
Jeg forstår godt at ikke alle er glade i puddinger og melkebaserte desserter forresten, tråden var ikke mens som harselering over at alle mennesker ikke har identisk smak som meg. :knegg: Jeg synes bare det blir sært da voksne mennesker blir så skeptiske til noe de spiser nesten like varianter av under andre navn.
Så rart! Jeg ville trodd de fleste vet hva Panna Cotta er, trodde det var en gjenganger på "alle" dessertmenyer og også privat, det er jo en veldig enkel, snill og mild dessert som burde passe norske ganer? Ikke veldig gøy, men god, bør absolutt serveres med bær til.
Har bare hørt navnet, og vet at det er en dessert. Når jeg leser her at det er fløte, så vet jeg at det er noe jeg ikke kommer til å spise om jeg får det servert.
Jeg er altså ikke noe dessert- eller kakemenneske.
Mamma og svigers er ikke så inn i alt dette "nye" så de synes det er spennende å spise hos oss når vi har selskap, selv om vi ikke er særlig spenstig i matveien altså.
Lagde både Creme Brulè og Panna Cotta fra bunnen en helg før jul og stedatter som ikke likte puddingmat da hun bodde hjemme, synes begge var kjempegode nå. Jeg hadde varm kirsebærkompott til, og det var veldig godt.
Jeg har selvsagt hørt om panna cotta. Det tror jeg de fleste nettbevandrede mennesker har. At ikke alle har hørt om det synes jeg ikke er rart. Det er jo bare et italiensk navn for noe som min farmor kalte vaniljepudding. Oppskriften er den samme i alle fall. Hvis hun hadde vært i live hadde hun ikke fått med seg at desserten hadde et italiensk navn også.
Som dessert tenker jeg at den den grei nok, men ingen kulinarisk højdare.
Ja, jeg vet hva det er og har spist det. Men jeg synes ikke det er noe godt. Jeg ville likevel spist omlag halvparten om jeg fikk det servert. Sånn for syns skyld.
Merkelig at voksne mennesker ikke smaker engang ja. Dårlig folkeskikk kaller vi det der jeg er fra.
Desserten kalles forøvrig for fløterand der jeg kommer fra.
Jeg vet hva det er og har smakt det, men er ikke overdrevent begeistret for det.
Jeg syns ikke det er rart om folk ikke vet hva Panna Cotta er.
De vet vel hva det er om man kaller det vaniljepudding, eller hva det nå er det heter på norsk.
Jeg ville ikke visst bedre hva vaniljepudding er. Er det en dessert som heter det altså?
Vi hadde bare sjokoladepudding, karamellpudding, hermetisk frukt, fromasj og is da jeg vokste opp. Også mousse da det kom en gang tidlig på 90-tallet. I det hele tatt var det lite dessert å få. :skuffet:
Dette er en til matrett som jeg aldri hadde hørt om før noen nevnte det her på FP. Jeg har heller aldri smakt det, verken under navnet panna cotta eller vaniljepudding.
(Jeg ville selvsagt smakt hvis jeg fikk det servert; noe annet er helt sært av voksne mennesker, synes jeg.)
Panna cotta har vel vært en helt standard dessert på norske restauranter (særlig italienske) i alle fall de siste 10 årene. Det er jo ikke dermed sagt at alle rundt omkring i vårt langstrakte land har smakt det på restaurant, ei heller fått med seg at det står på menyen. :vetikke:
Burde definitivt være det. :nemlig:
Men så ikke ut til at det var tilfellet her. At 20-åringen oppførte seg voksent mener jeg.
50-åringene smakte i hvertfall. Jeg forsvarer de ikke altså. Men det er bare ikke helt fair å si at de ikke smakte.
Vet hva det er, spiser det ikke. Jeg blir skamdårlig av type kokt-melk-produkter, Panna Cotta er skyhøyt oppe på listen over ting som sender meg rett i seng.
Ikke liker jeg det heller, men det er nok vel så mye konsistensen. Jeg er ikke noe puddingperson.
Jeg har hørt om det, men visste ikke hva det var. Og synes alt nytt er spennende, så hadde gladelig smakt! Og helt sikkert likt det, dessertmagen min er svært tøyelig. ;)
Og crème brûlée har ikke puddingkonsistens! :snurt:
Det jeg liker best med panna cotta er ikke sjølve panna cottaen, men kontrasten den gir mot en syrlig saus. Jeg fikk panna cotta med tjukk rabarbrasuppe på i et bryllup en gang, og har vært frelst siden. :elsker: Jeg synes det er rart å ikke smake, men respekterer at folk ikke liker visse typer mat. Jeg sliter såpass med reker sjøl, at jeg kan nesten ikke annet. :knegg:
Jeg har hørt om det, mange ganger, men aldri spist det og derfor har jeg heller ikke satt meg inn i hva det er. Ut fra beskrivelser høres det ikke ut til å være noe for meg.
Vet hva det er, vet hvordan det smaker, synes ikke det er så godt. Men jeg er ikke så glad i puddingkonsistens, og hvertfall ikke med så beskjeden smak.
Kall den for noe annet ved neste servering. Verdens nest beste, for eksempel. Eller du kan ha et ørlite dryss av raspet sjokolade over glasuren og kalle det sjokoladekake.
Synes dere virkelig panna cotta har puddingkonsstens? :confused: Det jeg tenker på som pudding er en del fastere/mer geléaktig enn panna cotta. Men nå liker jeg best at fløten bare såvidt er tyknet da, og spiser den helst ut av porsjonsformer (altså behøver den ikke være så fast at den kan hvelves), så det kommer kanskje an på hvor mye gelatin man bruker.
Jeg er ikke glad i puddinger, og spiser kun for høflighetsskyld. Siden jeg aldri lager det eller bestiller det, har jeg ikke visst nøyaktig hva panna cotta er.