Jeg skal lage torsk i dag, til meg selv. Men jeg er ikke så glad i fiskesmak, så det kan ikke være dampet eller noe sånt. Den er skinnfri. Kan jeg foliebake den med et lass grønnsaker, chiliolje og krydder? Eller kjøre på med blackened-krydder og frese den i panna? Ha den i en god grønnsakssuppe?
Jeg har i grunn aldri laget noe med torsk. :blånn:
Jeg la ut en oppskrift i går som jeg har funnet på Trines matblogg, den er knallgod. Litt av greia er at den torsken er så fersk at den ikke smaker noe tran, den har rett og slett lite smak. Saltet den med havsalt i 15 minutter, skylte av, saltet og pepret igjen, inn i ovn på 160 grader i 15 minutter.
Serveres med stekt chorizo, chili i småbiter, og et halvt granateple over på slutten. Gjerne litt gressløk også hvis man har. Rotmos med poteter og pastinakk. Hele retten var laget på 30 minutter, da hadde jeg 15 minutter til å dekke bordet og spille Hay Day mens potetene kokte og fisken var i ovnen.
Masse pesto, ja. Eller dill (og pesto ved siden av) :jupp: :nam: Og remulade og Sandefjordsmør ved siden av er jo knallgodt til (men ikke så veldig sunt da). Kanskje hvitløksolje med chili i ved siden av i stedet for?
Men enig i at chorizo og torsk/fisk generelt er knallgodt! Jeg bruker å sprøsteke chorizo (type "fersk") og kjøre i foodprocessor med panko/andre brødsmuler, sitronskall og olje og bruke det som topping til ovnsbakt torsk. Ovnsbakte poteter, aioli og spinatsalat med mandelflak til.
Aha, er det det som er trikset? Jeg får nemlig aldri til den flakingen når jeg steker fisk selv.
Jeg syns det er godt å steke torsken i smør først slik at den får en deilig smørskorpe, og heller bake den ferdig i ovnen etterpå. Bacon/ chorizo er mitt favoritttilbehør til torsk.
Det er også mulig å skylle torsken, tørke lett og strø rikelig med salt over og under. La det ligge 15 minutt, og skyll av saltet. Da blir den fast, kvit og fin :) Det er jo det samme prinsippet som å legge den i saltvatn.
Eg kokar ris til, steiker torsken på panne (med lokk på og låg varme etter kvart), serverer med steikt ruccola, og kvit saus med 1 ss kvitvinseddik i og masse dill. Det er godt med hakka valnøtter over.
(ikkje heilt sikker på kor eg har fått denne oppskrifta)
Så torsk (fisk?) bør behandles motsatt av kjøtt før det stekes. Fisk bør være kald når den går i stekepannen i motsetning til kjøtt som bør være romtemperert?
Vi pleier å bake forskjellige grønnsaker i ovnen. Poteter, løk, gulrøtter, fennikel, paprika, salt, pepper, og frisk persille/basilikum eller hva jeg har.
Baker det ferdig i ovnen under folie i ildfast form, og slenger fisken på toppen de siste minuttene. Veldig godt!!