Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg gjøre med torsken?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg skal lage torsk i dag, til meg selv. Men jeg er ikke så glad i fiskesmak, så det kan ikke være dampet eller noe sånt. Den er skinnfri. Kan jeg foliebake den med et lass grønnsaker, chiliolje og krydder? Eller kjøre på med blackened-krydder og frese den i panna? Ha den i en god grønnsakssuppe?

Jeg har i grunn aldri laget noe med torsk. :blånn:


#2

Addison sa for siden:

Vi pleier å ha torsk i form med tomater (fra boks), vårløk, hvitløk eller vanlig løk, andre grønnsaker du liker,gjerne en frossenblanding. Knallgodt!


#3

Tallulah sa for siden:

Ja, det er en annen ting, jeg er ikke så glad i torsk sammen med tomat. Det blir litt for metallisk. Ellers hadde det vært et supert forslag! :jupp:


#4

Rug sa for siden:

Jeg la ut en oppskrift i går som jeg har funnet på Trines matblogg, den er knallgod. Litt av greia er at den torsken er så fersk at den ikke smaker noe tran, den har rett og slett lite smak. Saltet den med havsalt i 15 minutter, skylte av, saltet og pepret igjen, inn i ovn på 160 grader i 15 minutter.

Serveres med stekt chorizo, chili i småbiter, og et halvt granateple over på slutten. Gjerne litt gressløk også hvis man har. Rotmos med poteter og pastinakk. Hele retten var laget på 30 minutter, da hadde jeg 15 minutter til å dekke bordet og spille Hay Day mens potetene kokte og fisken var i ovnen.


#5

Bluen sa for siden:

Veldig lettvint (hvis man får tak i god ferdigpesto, vel å merke): ovnsbak filetene med masse pesto på toppen.


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg skal kjøpe torsken på Mathallen, så både nydelig pesto og chorizo er lett å få tak i. :nikker:

(Frøya sjømat har nemlig supertirsdag med fersk torsk til 149 kr/kg)


#7

Odelia sa for siden:

Masse pesto, ja. Eller dill (og pesto ved siden av) :jupp: :nam: Og remulade og Sandefjordsmør ved siden av er jo knallgodt til (men ikke så veldig sunt da). Kanskje hvitløksolje med chili i ved siden av i stedet for?


#8

Novla sa for siden:

Rotmos og granateple sammen? :skeptisk:

Men enig i at chorizo og torsk/fisk generelt er knallgodt! Jeg bruker å sprøsteke chorizo (type "fersk") og kjøre i foodprocessor med panko/andre brødsmuler, sitronskall og olje og bruke det som topping til ovnsbakt torsk. Ovnsbakte poteter, aioli og spinatsalat med mandelflak til.


#9

LilleRosin sa for siden:

Torsk med soltørka tomater og sprøstekt bacon/god pølse er veldig godt.


#10

Tallulah sa for siden:

Så mange deilige oppskrifter!

Dette blir nok vinneren i dag. :nam: Hvor lenge må den stå i ovnen?


#11

Benzo sa for siden:

Hvis du legger torsken i godt saltet vann 10-15 min først. blir den hvitere, fastere og mer flakete. Jeg steker alltid torsk i ovnen.


#12

Tallulah sa for siden:

Kaldt?


#13

Benzo sa for siden:

Jepp. Du kan godt skylle fisken etterpå hvis du er redd for at det skal bli for salt. Tørk godt av med kjøkkenpapir.


#14

Jinx sa for siden:

Vi lagde risotto med bacon og torsk på søndag. Jentene som sier de ikke liker hvis fisk ihvertfall,spiste bra!


#15

Nip sa for siden:

Jeg synes det er nydelig med hjemmelaget (eller kjøpt om man vil) pesto over, bare sette den i ovnen på 200 grader til den er ferdig :)

Vi hadde det til middag i går og jeg spiste akkurat resten til lunsj nå


#16

Novla sa for siden:

10-15 minutter på 200°, avhengig av tykkelse på fisken. :)

#17

daffy sa for siden:

Aha, er det det som er trikset? Jeg får nemlig aldri til den flakingen når jeg steker fisk selv.

Jeg syns det er godt å steke torsken i smør først slik at den får en deilig smørskorpe, og heller bake den ferdig i ovnen etterpå. Bacon/ chorizo er mitt favoritttilbehør til torsk.


#18

daffy sa for siden:

Og spørs om Tallulah; skal man legge i iskaldt vann?


#19

Matilda sa for siden:

Panert i rugmel, med hollandaise og asparges til! :nam:


#20

Benzo sa for siden:

Vanlig kaldt fra springen, trenger ikke legger isbiter i. :niks:


#21

Syrin sa for siden:

Det er også mulig å skylle torsken, tørke lett og strø rikelig med salt over og under. La det ligge 15 minutt, og skyll av saltet. Da blir den fast, kvit og fin :) Det er jo det samme prinsippet som å legge den i saltvatn.

Eg kokar ris til, steiker torsken på panne (med lokk på og låg varme etter kvart), serverer med steikt ruccola, og kvit saus med 1 ss kvitvinseddik i og masse dill. Det er godt med hakka valnøtter over.

(ikkje heilt sikker på kor eg har fått denne oppskrifta)


#22

m^2 sa for siden:

Når du sier skinnfri - betyr det at du får dem til å filetere den for deg?

Pass på å få med resten av torsken, så kan du lage kraft til kjempegod fiskesuppe :hyper:


#23

daffy sa for siden:

Så torsk (fisk?) bør behandles motsatt av kjøtt før det stekes. Fisk bør være kald når den går i stekepannen i motsetning til kjøtt som bør være romtemperert?


#24

Mjau sa for siden:

Vi pleier å bake forskjellige grønnsaker i ovnen. Poteter, løk, gulrøtter, fennikel, paprika, salt, pepper, og frisk persille/basilikum eller hva jeg har.
Baker det ferdig i ovnen under folie i ildfast form, og slenger fisken på toppen de siste minuttene. Veldig godt!!


#25

Tallulah sa for siden:

Nei, den jeg skal kjøpe er ferdig filetert. Det er den de har tilbud på. :)

Jeg har faktisk en pose kveiterester i fryseren jeg skal koke kraft på, det kom jeg på nå.


#26

daffy sa for siden:

Hvordan gikk det?


#27

Tallulah sa for siden:

Kjempebra! Jeg lagde chorizotorskoppskriften med litt modifikasjoner, blomkålmos og enkel salat med tomat, agurk, reddik og balsamicoglaze.

Perfekt smaksammensetning mellom den salte og sterke chorizoen og den milde fisken.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.