Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste løksuppe

#1

Pelle sa for siden:

Kan jeg få oppskriften på din beste løksuppe?
Min inneholder buljong, løk surret i litt smør, pepper og laubærblader, men den mangler liksom noe.


#2

Pøblis sa for siden:

Surr et par fledd (knust og finhakket) med hvitløk sammen med løken og smaksett med litt chilli. :ja:


#3

Novla sa for siden:

Jeg synes det gjør seg med litt tørr hvitvin eller sherry for å balansere sødmen fra løken (som må surres lenge, lenge for å få frem den gode smaken). Og så er det selvsagt en fordel å bruke ordentlig oksekraft i stedet for buljong. ;)


#4

Novla sa for siden:

Frisk timian er forresten også godt i.


#5

Pelle sa for siden:

Det har du sikkert rett i. Har ikke slikt i fryseren, kan jeg kjøpe sånn fra Jacobs eller noe, tror du?


#6

Novla sa for siden:

Ja, det mener jeg å ha sett i butikken. Har ikke prøvd selv, men vil tro det uansett funker bedre enn buljong.

#7

Pelle sa for siden:

Det skal jeg gjøre!


#8

løve70 sa for siden:

Denne er god:
Ingredienser:
3 ss smør
5 løk
1-2 ts sukker
4 fedd hvitløk
1 ss tørket timian
2 dl tørr hvitvin
1 liter oksekraft (bruk fond, ikke de kjipe terningene)

loffskiver (gjerne fra dagen før)
Gruyere eller annen smaksrik ost

Fremgangsmåte:

  1. Skrell og skjær løken i tynne skiver. Finhakk eller skjær hvitløken i tynne skiver. Smelt smøret i en romslig kasserolle og fres løken blank. Ha i sukker, hvitløk og timian, fres videre under stadig omrøring til løken er blitt gyllen. Hell i vinen, la den koke godt inn før du tilsetter kraften.

  2. La suppen syde under lokk i ca 25 minutter. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft (har suppen fått nok syre fra vinen, er det kanskje ikke nødvendig med ekstra sitron).

  3. Fordel osten på brødskivene og gratiner skivene under grill i ovn. Server suppen med osteskivene i suppen eller ved siden av. Pynt med litt karse eller timian og drypp over noen dråper god olivenolje.

  4. Tips: Smør brødet med litt hvitløksmør før du har på osten. Eventuelt funker det fint med smør og hvitløkspulver.


#9

mkj sa for siden:

Jeg har lurt på å prøve denne fra bloggen til Hobbykokken:
hobbykokken.no/2012/01/13/karamellisert-loksuppe/

Jeg har ikke smakt den, men han er ikke en som slumser når det kommer til mat, hvis han sier den er god så er den det. Denne krever trykkoker da. Evt veeeldig god tid.


#10

Mrs. Longbottom sa for siden:

faktisk syns jeg det er et must, akkurat med løksuppe. den er såpass mild og nøytral i smaken at buljongsmaken blir alt for fremtredende, syns jeg. Fikk løksuppe med skikkelig strek buljongsmak på restaurant en gang. skuffa.


#11

Pelle sa for siden:

Åh!! Litt hakket hvitløk og chili, timian og fond (kraft var utsolgt) gjorde suppen helt NYDELIG! Takk for alle tips.


#12

Harriet Vane sa for siden:

Jeg lager på oksehalekraft.

Du kjøper en oksehale, bruner den, dekker med vann og koker i noen timer med salt, pepper, laurbær, gulrot og sellerirot.

Jeg deler 10-12 løk i skiver, bruner dem langsomt i litt smør så de blir karamellisert og har i litt hvit sherry, portvin, hvitvin og øser på med silt kraft.

Jeg har ikke passe suppeskåler, så jeg tar en jerngryte, har i suppe, legger i loffskiver med gruyere, gratinerer og serverer.

Nam!


#13

Fibi sa for siden:

I slike supper, kan man bytte ut vinen med noe annet? Jeg føler ikke helt for å åpne en flaske vin for å bruke to dl. Vi drikker ytterst sjelden vin (har vel skjedd en gang her hjemme de siste fire årene :knegg: ), så det vil være litt waste of wine. And money. :humre:


#14

Harriet Vane sa for siden:

Frys ned vinrester. Bruk syrlig eplejuice. Dropp det. Alt går bra.


#15

Hyacinth sa for siden:

Frys ned, som Harriet sa. Men det jeg egentlig skulle si, er at du kan kjøpe minikartonger i sekspakning på polet. Størrelse iskaffe, hvis du skjønner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.