Vi skal ha noen venner på middag og jeg har lyst til å lage en gryte eller en form eller noe. Jeg har chorizo jeg gjerne vil bruke. Har noen en deilig oppskrift? Kan godt være noe langtidstekt eller kokt, gjerne noe som ikke krever min tilstedeværelse ved kjøkkenbenken i mange timer.
Noe av det beste jeg vet å bruke chorizo til er å kutte den i småbiter, steke og ha over ovnsstekt torskefilet. Det passer helt perfekt sammen! Selv om det ikke er gryte, da.
Det er kanskje litt for enkelt, men Carbonara med chorizo med Matprat-oppskriften er infernalsk god altså. Både den gode mengden av parmesan som smeltes i fløten og chorizoen gjør at den får tann.
Blomkålsuppe med sprøstekte chorizoterninger. Server det ved siden av, ellers blir ikke suppa så fin, hvis den får ligge.
Eller en tlmatbasert suppe. Starter da opp med å frese løk, hvitløk og chorizo. Har oppi tomatpure, finhakket tomat på boks og kraft/vann + buljong. Har i ikke så lenge før servering paprikabiter og kanskje andre grønnsaker man liker, kylling hvis man har lyst. Trines matblogg har noen supper i denne gata. Tror hun bruker laks også på denne måten, det liker ikke jeg så godt.
Paella er veldig enkelt og greit og lite arbeid. Scampimotstandere kan jo bare røre inn vanlige reker sekunder før servering.
1 løk i skiver
1 grovkuttet paprika
3 ss olivenolje
150 g chorizo i biter
300 g arborioris (eller ordentlig spansk paellaris)
en raus klype safran
2 dl hvitvin
6 dl kyllingkraft (bruker fond på flaske)
400 g rå, skrelte scampi
saften av en halv sitron
en neve hakket persille
Svett løken og paprikaen myk i olivenolje i en jerngryte på middels varme, la chorizobitene steke med et par minutter, ha i risen og rør den godt inn i blandingen, slå over vin og kraft blandet med safran, sett på lokk og la koke på middels varme i et kvarter. Rør inn scampien og la dem koke med til de blir pent rosa, bland inn persille og klem over en halv sitron.
Jo bedre chorizo du har, jo bedre blir maten. :nam:
Nå har vi testet denne, og vi ble ikke imponert :sparke: Den var helt grei, men det stoppet der. Dog gav den oss mange fine idéer om hvordan vi kan gjøre den bedre :knegg: Uuuutrolig deilig med en middag i en form :nemlig:
Vi pleier å steke den i små biter sammen med oppkuttet løk. Tilsetter en boks med hakkede tomater/friske tomater i biter, noen sorte oliven, litt salt en øreliten dæsj sukker og hvitløk. Lar dette putre litt og legger deretter torskefile oppå som får trekke til den er ferdig. Serveres med ris/ev. godt brød og en god salat :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.