Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vennemiddag: har chorizo, hva kan jeg lage?

#1

Tallulah sa for siden:

Vi skal ha noen venner på middag og jeg har lyst til å lage en gryte eller en form eller noe. Jeg har chorizo jeg gjerne vil bruke. Har noen en deilig oppskrift? Kan godt være noe langtidstekt eller kokt, gjerne noe som ikke krever min tilstedeværelse ved kjøkkenbenken i mange timer.

Noen gode tips? :blafre:



#3

Anda sa for siden:

Noe av det beste jeg vet å bruke chorizo til er å kutte den i småbiter, steke og ha over ovnsstekt torskefilet. Det passer helt perfekt sammen! Selv om det ikke er gryte, da.


#4

løve70 sa for siden:

Jeg skulle akkurat til å foreslå den samme, Mikkeline;)

Den er veldig god. Smell sammen foccacia eller annet godt brød til, så er middagen i boks!


#5

IzziCreo sa for siden:

Åååå, den skal jeg teste ut Mikkline :D



#7

MegaMie sa for siden:

Fylt paprika med ris, tomatpure, krydder, feta, løk og chorizo.


#8

Tallulah sa for siden:

Det lagde jeg til meg selv i går, faktisk!

Nå skal jeg sjekke de andre oppskriftene dere har lagt inn. Chorizoen kan være til en liten forrett også, om man vil.


#9

Koma sa for siden:

Det er kanskje litt for enkelt, men Carbonara med chorizo med Matprat-oppskriften er infernalsk god altså. Både den gode mengden av parmesan som smeltes i fløten og chorizoen gjør at den får tann.

www.matprat.no/oppskrifter/kos/carbonara-chorizo




#12

Tallulah sa for siden:

Jeg er laktoseintolerant. :( Og sånne retter savner jeg virkelig. :sukk:


#13

mkj sa for siden:

Jeg synes chorizo er godt i supper.

Blomkålsuppe med sprøstekte chorizoterninger. Server det ved siden av, ellers blir ikke suppa så fin, hvis den får ligge.

Eller en tlmatbasert suppe. Starter da opp med å frese løk, hvitløk og chorizo. Har oppi tomatpure, finhakket tomat på boks og kraft/vann + buljong. Har i ikke så lenge før servering paprikabiter og kanskje andre grønnsaker man liker, kylling hvis man har lyst. Trines matblogg har noen supper i denne gata. Tror hun bruker laks også på denne måten, det liker ikke jeg så godt.


#14

Najade sa for siden:

Hva med den laktosefrie fløten?


#15

Toffskij sa for siden:

Paella er veldig enkelt og greit og lite arbeid. Scampimotstandere kan jo bare røre inn vanlige reker sekunder før servering.

1 løk i skiver
1 grovkuttet paprika
3 ss olivenolje
150 g chorizo i biter
300 g arborioris (eller ordentlig spansk paellaris)
en raus klype safran
2 dl hvitvin
6 dl kyllingkraft (bruker fond på flaske)
400 g rå, skrelte scampi
saften av en halv sitron
en neve hakket persille

Svett løken og paprikaen myk i olivenolje i en jerngryte på middels varme, la chorizobitene steke med et par minutter, ha i risen og rør den godt inn i blandingen, slå over vin og kraft blandet med safran, sett på lokk og la koke på middels varme i et kvarter. Rør inn scampien og la dem koke med til de blir pent rosa, bland inn persille og klem over en halv sitron.

Jo bedre chorizo du har, jo bedre blir maten. :nam:



#17

Tallulah sa for siden:

Toffen, jeg har en supergod chorizo kjøpt av en ekte spanjol i Mathallen. :nemlig: Den er fersk og ganske myk. :hjerter:



#19

Toffskij sa for siden:

Egentlig er jo alt med chorizo godt. :nam:


#20

Koma sa for siden:

True true.

Vi har stort sett alltid en snabb med Chorizo Picante fra Campofrio liggende. Vi har den i omelett omtrent hver helg. Blir aldri lei.




#23

frukt sa for siden:

Sjokoladekake med chorizo? I think not!


#24

Tallulah sa for siden:

Jeg kan faktisk forestille meg at sprøstekt chorizo dyppet i mørk sjokolade kan være ganske godt.



#26

frukt sa for siden:

Tja, mulig det, men det blir jo noe helt annet! :snurt:


#27

MegaMie sa for siden:

Hva laget du?

Jeg laget risotto med stekt chorizo, vårløk, tomat og kremost her om dagen. Kjempegodt!


#28

Carpe Diem sa for siden:

Vi pleier å steke den i små biter sammen med oppkuttet løk. Tilsetter en boks med hakkede tomater/friske tomater i biter, noen sorte oliven, litt salt en øreliten dæsj sukker og hvitløk. Lar dette putre litt og legger deretter torskefile oppå som får trekke til den er ferdig. Serveres med ris/ev. godt brød og en god salat :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.