Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg skal lage min første marsipankake

#1

Isolde sa for siden:

Har kjøpt inn ferdig bunn, fordi kakeformene mine står pakket ned i det nyet huset vi aldri får flytta inn i siden vi ikke får solgt huset her.

Og så har jeg:
1 stk kremfløte
1 stk vaniljekrem
1 stk rema marsipan
1 stk coop marsipan
bringebær kokt med litt sukker fra i går (bær sau til is)
Bringebær i fryen
banan
druer
valnøtter
Rød, gul og grønn konditorfarge

1 stk tålmodighet

What to do now?


#2

Misteri sa for siden:

Visp krem og bland i bringebærsausen. Ha det som et lag. Vist du liker det så har du et lag med vaniljekrem(det er krem og ikke saus altså?)
Knus nøtter og strø oppå. Ta et lag med krem på toppen av kaken, altså under marsipanlokket. Det syns jeg er godt også limer lokket seg litt.

Rull ut marsipan til en cm tykkt lag ca. Legg oppå og skjær rundt. Lag roser og blader.


#3

Isolde sa for siden:

en cm tykkt lokk er vell litt tykt?

Er det best med nøttene i vaniljekremen altså? (ja er krem) Trodde de burde gå i vanlige kremen?


#4

Fibi sa for siden:

1cm er nok litt vel tykt ja. :knegg: 1mm er bedre.

Er det piano vaniljekrem du har kjøpt? Den blir best om man blander den ut med litt pisket krem, syns jeg. Er liksom litt "skjelven" i konsistensen ellers. Sånn typisk "ferdig-greie".

Kremen som skal dekke kaken, altså være under marsipanen, kan KUN være vanlig pisket (og søtet) krem. Har du vanilje el. i, så vil marsipanen smelte, og kaken se ut som et dass. :erfart: Nøtter kan du sikkert ha i, men jeg vet ikke sikkert. (Liker ikke "klumper". :knegg: )


#5

Apple sa for siden:

Jeg ville hatt nøttene i kremen. Tror ikke jeg ville hatt for mange smaker, synes da de slår hverandre lit ihjel. Selv pleier jeg bare ha sukkerbunn, krem, bær/syltetøy og marsipanlokk. Eventuelt valnøtter i kremen. Kunne nok prøvd med vaniljekrem også, men ville ikke hatt flere smaker enn det.

Marspiankaker er gøy! Et tips er å kjevle ut et stooort lokk, da får du glattet ut alle folder.


#6

Isolde sa for siden:

Nå er kaken ferdig! Ble faktisk litt fornøyd.

Ble et lag med Krem, bringebær og nøtter
og et med bare vaniljekrem, hadde ikke nok krem til å blande i, men hadde litt på toppen før jeg tok lokket på.
Hadde krem på utsiden før jeg la på marsipanen.
Og så har jeg laget mange roser og blader, og skrevet "gratulerer med dagen" med 70% sjokolade.

Skulle hatt bilde til dere, men mannen leter etter laderen til kamera.


#7

Fibi sa for siden:

Mobilkamera? :blafre:


#8

Apple sa for siden:

Ja, bilder! Elsker kakebilder.


#9

Isolde sa for siden:

Mobilen min vil ikke sende ting til pcen, og verken jeg eller mannen har funnet laderen til kamera. Er sikkert 4 mnd siden sist vi lada kamera. har ladet det 4 ganger siden det ble kjøpt i august 2006. Og jeg tar MYE bilder.


#10

Fibi sa for siden:

Funker det ikke om du sender MMS til mailadressen din heller?


#11

Isolde sa for siden:

Kan jo prøve en gang til, men har prøvd mange rare ting.


#12

Isolde sa for siden:

Med litt hjelp fra Lykketrollet fikk jeg det inn. Glad ny mobil er på vei i posten


#13

Misteri sa for siden:

Den ble jo kjempefin og jeg mente selvsagt ikke 1 cm. :flau:
Gikk litt fort i svingene her. :knegg:


#14

Arona sa for siden:

Synd det ikke er jeg som har bursdag....


#15

Daisy sa for siden:

Så fiiin!


#16

Fibi sa for siden:

Den var kjempefin! Er imponert over at du fikk lokket så glatt og fint. Det har jeg aldri klart med marsipan.


#17

Nuta sa for siden:

Se der ja, den ble jo kjempefin!


#18

lavendely sa for siden:

Din første marsipankake?

.........i så tilfelle er jeg imponert! Veldig fin!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.