Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ny brødbaker lurer på hva putter du i brøddeigen for å få litt ekstra smak på brødet?

#1

*HH* sa for siden:

Jeg er helt nybegynner på brødbakefronten. Alle tidligere forsøk har endt opp med flate, harde brød. Nå har jeg tatt opp igjen forsøket, og enn så lenge føler jeg det har vært ganske vellykket. Alt takket være inspirasjon fra NRK Beta om brød som ikke behøver å eltes. Problemet er bare at det smaker litt lite. Derfor vil jeg gjerne høre hva du putter i brøddeigen?

Nøtter er ikke aktuelt, siden jeg er allergisk.


#2

Stompa sa for siden:

Jeg bruker linfrø og solsikkefrø, og både ungene og jeg synes i hvert fall brødene mine smaker nydelig.


#3

frukt sa for siden:

Man kan putte oppi det meste i grunnen. :nemlig: Løk, revet gulrot, ost, krydder, oliven osv.
Høstbrød med ost, purre og paprika for eksempel.


#4

Ole Brumm sa for siden:

Jeg liker smaken på de vanlige grovbrødene jeg lager, uten noe hokkuspokkus i, dvs hvetemel fint og grov, rugmel, havregryn, 4-korn, linfrø, gresskarkjerner, solsikkefrø. Jeg kjøpe en krydderblanding på butikken for en stund siden, brødkrydder tror jeg den heter ( i pose), den gir litt ekstra smak, som kanskje kan være ett alternativ.


#5

tiddelibom sa for siden:

Hva slags krydder er det i den blandingen?

Jeg sverger også til linfrø og solsikkefrø i tillegg til blanding av fint og grovt mel for å få mer smak på hverdagsbrødet


#6

Candy Darling sa for siden:

Brød trenger også litt salt for å få smak, men det har du kanskje? En spiseskje sirup er også godt. Så klart. :knegg:


#7

torsk sa for siden:

+1 herfra for nok salt. Jeg er ikke så hard på saltet ellers i matlagingen, men brød syns jeg trenger litt mer salt enn det ofte står i brødoppskrifter.


#8

Ole Brumm sa for siden:

Fennikel, anis og karve ( finmalt).


#9

Magica sa for siden:

Surmelk, sirup eller honning. Linfrø, solsikkekjerner og sesamfrø.


#10

*HH* sa for siden:

Tusen takk for gode tips, Alle sammen :tilber:

Ole Brumm: Din ikke så hokuspokusliste inneholder mer enn hva min brøddeig gjør pr. i dag ;)

Ja, salt er med. I dag forsøkte jeg faktisk med litt sirup, men jeg skjønner at mitt "litt" mål er større enn andres for det ble visst litt for søtt :o


#11

Cuyahoga sa for siden:

Jeg er fan av revet gulrøt i brød. :jupp:


#12

M&amp;M sa for siden:

Gresskarkjerner er yummy! :jupp:
Solsikkekjerner også!

Jeg strør ofte litt Maldonsalt på toppen!


#13

Ruslebiffen sa for siden:

Helt enig i det med salt. Jeg synes brødene mine ble veldig mye bedre på smak da jeg sluttet å være gnien på saltet i brøddeigen. I tillegg synes jeg brødene henger mye bedre sammen (smuler ikke) når det er nok salt i deigen; jeg mener å ha lest at salt er viktig for bedre glutenstuktur i deigen.

Ellers bruker jeg solsikkekjerner, linfrø, helkorn hvete, sesamfrø, hvetekim, kruskakli, grov sammalt rug og spelt el. hvete i brødene.


#14

Kiwi sa for siden:

Ca1ss sukker i deigen får brødet til å heve bedre.
Ellers bruker jeg havregryn, sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner som tilsetning i brøddeigen. Ikke nødvendigvis alle i samme deigen.


#15

Harriet Vane sa for siden:

Jeg liker å ha i sesamfrø, gresskarfrø, solsikkefrø, linfrø (50 g av hvert til 2 brød) og 100 g helkorn hvete. Jeg pleier å helle kokende vann over frøene og la de svelle i fred, før jeg blander inn resten, for at de skal få svelle, bli myke og blande seg godt med deigen.

Jeg har i litt olje, havremel eller havregryn, litt sirup eller brunt sukker, havsalt og grovt rugmel, grovt hvetemel og vanlig hvetemel.


#16

Syrinx sa for siden:

Salt og honning.


#17

Acsa sa for siden:

Jeg er en stor fan av hampfrø i brød.


#18

Stompa sa for siden:

Ja, blande ulike meltyper er også lurt; jeg blander også ulike typer hvete, rug og havregryn.


#19

Nelly Nickers sa for siden:

Nok salt.

Ellers bruker jeg både frø, honning, sukker osv, men det er kun når det er for lite salt at smaken ikke er tilfredsstillende, synes jeg.


#20

*HH* sa for siden:

Da har nok kanskje dette med smaken aller mest med det at jeg har vært ganske forsiktig med saltet da? Jeg har vært redd for å bruke for mye :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.