Jeg er helt nybegynner på brødbakefronten. Alle tidligere forsøk har endt opp med flate, harde brød. Nå har jeg tatt opp igjen forsøket, og enn så lenge føler jeg det har vært ganske vellykket. Alt takket være inspirasjon fra NRK Beta om brød som ikke behøver å eltes. Problemet er bare at det smaker litt lite. Derfor vil jeg gjerne høre hva du putter i brøddeigen?
Jeg liker smaken på de vanlige grovbrødene jeg lager, uten noe hokkuspokkus i, dvs hvetemel fint og grov, rugmel, havregryn, 4-korn, linfrø, gresskarkjerner, solsikkefrø. Jeg kjøpe en krydderblanding på butikken for en stund siden, brødkrydder tror jeg den heter ( i pose), den gir litt ekstra smak, som kanskje kan være ett alternativ.
+1 herfra for nok salt. Jeg er ikke så hard på saltet ellers i matlagingen, men brød syns jeg trenger litt mer salt enn det ofte står i brødoppskrifter.
Ole Brumm: Din ikke så hokuspokusliste inneholder mer enn hva min brøddeig gjør pr. i dag ;)
Ja, salt er med. I dag forsøkte jeg faktisk med litt sirup, men jeg skjønner at mitt "litt" mål er større enn andres for det ble visst litt for søtt :o
Helt enig i det med salt. Jeg synes brødene mine ble veldig mye bedre på smak da jeg sluttet å være gnien på saltet i brøddeigen. I tillegg synes jeg brødene henger mye bedre sammen (smuler ikke) når det er nok salt i deigen; jeg mener å ha lest at salt er viktig for bedre glutenstuktur i deigen.
Ellers bruker jeg solsikkekjerner, linfrø, helkorn hvete, sesamfrø, hvetekim, kruskakli, grov sammalt rug og spelt el. hvete i brødene.
Ca1ss sukker i deigen får brødet til å heve bedre.
Ellers bruker jeg havregryn, sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner som tilsetning i brøddeigen. Ikke nødvendigvis alle i samme deigen.
Jeg liker å ha i sesamfrø, gresskarfrø, solsikkefrø, linfrø (50 g av hvert til 2 brød) og 100 g helkorn hvete. Jeg pleier å helle kokende vann over frøene og la de svelle i fred, før jeg blander inn resten, for at de skal få svelle, bli myke og blande seg godt med deigen.
Jeg har i litt olje, havremel eller havregryn, litt sirup eller brunt sukker, havsalt og grovt rugmel, grovt hvetemel og vanlig hvetemel.