Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilbehør til fiskekaker

#1

Syrin sa for siden:

Kva serverer de til fiskekaker?

Sjølv er eg veldig glad i steikt løk til - i mengder, pluss kokt potet. Eg veit at gulrøtter er vanlig til, men eg er faktisk ikkje så glad i det som tilbehør.

Kva brukar de andre? :)


#2

Syrinx sa for siden:

Pytt i panne
Ris og råkost
Ris og wokgrønsaker


#3

Filifjonka sa for siden:

Kokte poteter og revne gulrøtter, eller masse stekte grønnsaker: Gulrøtter, squash, paprika, sukkererter, kål, brokkoli - det som fins i kjøleskapet. Gjerne med litt urtesalt på, og frisk koriander.


#4

Kirsebær sa for siden:

Jeg bruker kokte grønnsaker. (Slike grønnsaksblandinger. Brokkoli, blomkål, gulrot, for eksempel)
Det er godt med både brun og hvit saus til.



#6

Mex sa for siden:

Jeg liker godt erterstuing til.
Og brun saus. Og poteter, og makaroni, og gulrøtter.
Evt kålstuing med gulrøtter i.


#7

Syrin sa for siden:

Masse tips her!
Korleis lagar ein spinatstuing med parmesan? :)


#8

daffy sa for siden:

Spinatstuing med mascarpone og valnøtter. Eventuelt bytte ut mascarpone med kesam, cottage cheese eller parmesan.

Jeg pleier å hive spinaten oppi stekepannen på medium varme etter at fiskekakene er stekt. Vent til den faller sammen og rør inn ost. Smak til med maldonsalt og pepper, og toppe med valnøtter.


#9

Blå sa for siden:

Raspete gulerøtter, kokte poteter og gjerne kokt blomkål. :tradisjonell:


#10

Syrin sa for siden:

det høyres veldig godt ut med spinatstuing, og har ein pose i kjøleskapet... . Eg får ikkje ungane til å ete oppvarma spinat, men eg kan ta av nokre blad til dei. Salat et dei gjerne faktisk.


#11

Addison sa for siden:

Fullkornspasta og pannestekte grønnsaker. Steker grønnsaker etter smak og det jeg har, finkuttet, med litt salt, urtekrydder og ørlite balsamico. Evt friske urter om man har.


#12

Hondacrv sa for siden:

Råsteikte poteter, råkost av gulrot, appelsin og sukkererter, og kesam til.


#13

My sa for siden:

Revet gulrot, agurkskiver og potetmos. Ungene vil gjerne ha ketsjup hvis det er vanlige, hvite fiskekaker. Til grove fiskeburgere eller lakseburgere bruker vi rømme eller remulade.

Som hurtigmat før trening o.l. bruker vi av og til fiskekaker i pitabrød (finnes det glutenfritt pitabrød?), med salat, agurk og rømme/ketsjup/remulade inni.


#14

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg hiver spinaten i en gryte, med en ss vann. Når den er falt sammen klipper jeg den opp litt, har i litt fløte, og masse revet parmesan. Krydrer med urtesalt, hvit pepper og litt muskat.


#15

Novla sa for siden:

Ovnsstekte rotgrønnsaker (potet, sellerirot, gulrot og rødløk) og aioli.
Rotmos (gulrot, kålrot og en fløteskvett), kokte poteter og smeltet smør med masse hakket gressløk og/eller persille.


#16

Niobe sa for siden:

Karamellisert løk og god salat. Og gjerne på godt grovbrød.


#17

Skilpadda sa for siden:

Grov pasta, tomatsaus og brokkoli.


#18

Eia sa for siden:

Kålrotstappe og kokte poteter. :nam:


#19

Toffskij sa for siden:

Siden fiskekaker er en greie i Asia også, synes jeg det er godt med asiatisk tilbehør iblant – sweet chili sauce, ris, wokede grønnsaker eller thai-aktige salater. :nam: Og så er det godt å varme fiskekakene ved damping, da blir de så fluffy.


#20

Acino sa for siden:

Varmer de i brun saus og har kålstuing til(det er godt med litt gulerot også i), ja, og kokte poteter.

Steker de i ovnen eller på panna med masse stekt løk til(mannen og ene ungen bruker rå løk istedet) og har på ferskt brød.

Steker de i ovn/på panna, har masse stekt løk til, kokte poteter og grønnsaker(blandinger av noe slag).


#21

Kanina sa for siden:

Vi hadde fiskekaker i dag, med kokte poteter og ratatoui (skriver man det sånn??) av squash, løk, paprika og cherrytomater. Anbefales! Trengte ikke saus til.


#22

Matilda sa for siden:

Vi spiser det bare når vi skal ha noe raskt og lettvint, så vi lager fiskehamburgere eller karbonadesmørbrød, uten å varme fiskekakene. Brød eller hamburgerbrød, salat, agurk, paprika og evt ketchup. Sweet chili sauce forekommer også. Fiskekaker med saus har jeg faktisk aldri prøvd.


#23

Pegasus sa for siden:

Fiskekaker med makaroni og brunsaus er godt.
Fiskekake/karbonade i burgerbrød.
Fiskekaker, raspet gulrot og potet.


#24

rine sa for siden:

Vi har som regel fiskekaker med brun saus, kokte poteter og to typer grønnsaker til. En av dem er ofte kokt (men ikke myk!) gulrot. Noen ganger steker vi fiskekakene i ovnen, og da har vi gjerne pasta og grønnsaker til.


#25

Adele sa for siden:

Vi spiser bare fiskekaker som fiskehamburgere. Tilbehør er da hamburgerbrød, salatblader, løk, tomat og agurk. Kjempegodt og lettvint.


#26

edlih sa for siden:

Fiskekaker i brun saus og makaroni eller poteter
Gulrøtter eller kålstuing :jupp:


#27

Syrin sa for siden:

Eg kan melde at dette var veldig godt! Det blei ein veldig uvandt fiskekakemiddag - men blir nok gjentatt. Og spinaten må jo vere godt til laks og kylling også!

Fiskekaker i brun saus er noko av det verste eg veit. Det var slik det blei servert da eg var barn, og var vel den einaste middagen eg brakk meg av :(


#28

My sa for siden:

Jeg har aldri spist fiskekaker i brun saus. Kjøttkaker og kjøttpølser, men ikke fiskekaker. Da jeg var barn ble det servert med smelta smør, poteter og revet gulrot, men jeg likte det likevel ikke. Er ikke særlig glad i det nå heller, men slike grove, med nesten bare fisk, går an, særlig hvis det er godt med gressløk eller hvitløk inni. Men disse som er hvite og gummiaktige inni klarer jeg ikke. Ikke fiskepudding heller.


#29

Tallulah sa for siden:

Vi spiser det som regel på brød med god sennep, parmesan og ruccola med revet gulrot med sitron og rosiner ved siden av, og av og til agurksalat. Hiawata spiser det på brød med ketchup og tomat.


#30

Syrinx sa for siden:

Det aller beste er egentlig nystekte fiskekaker på gaffel, spist ved kjøkkenbenken.


#31

Novla sa for siden:

:jupp: Det tror jeg faktisk er noe av det aller, aller beste jeg vet.


#32

Smoothie sa for siden:

Må jo ha makaronistuing til. Det er nydelig godt. :nam: Sammen med god brun saus og kokte poteter.


#33

DM sa for siden:

Enten revne gulrøtter og poteter med smør, eller brun saus og poteter, med enten kålstuing (med melk), eller rotstuing (uten melk) til.


#34

Njulaif sa for siden:

Spiser fiskekaker på en av tre måter som regel:

  1. Varmet i brun saus med løk i båter oppi, med kokte poteter, gulrotstuing og makaroni med litt smør og sukker i (ja, både kokte poteter og makaroni samtidig).
  2. Stekt på grovbrød med sennep og gjerne litt stekt løk.
  3. Som fiskeburger.

#35

Chablis sa for siden:

Vi spiser det enten som fiskeburger eller med potetmos og gulerøtter.


#36

Susse sa for siden:

Enten med wok og søt chili saus, eller tradisjonelt med hemmelaget potetstappe, kokte grønnsaker og brun saus.
Grove fiskekaker kan vi også servere på brød med ruccula og syltet rødbet.


#37

Veslemøya sa for siden:

Vi spiser masse fiskekaker. Ungene har dem også på brød i matpakken. Vi lager dem sammen med mamma og dem i sommerferien, og fyller fryseren.

Vi spiser dem i mange varianter. Min favoritt er fiskekaker med bernaisesaus, potet og salat. NAM!


#38

Lyppa sa for siden:

Hjemmelagde fiskekaker med jasminris. Woket sukkererter,paprika og løk og soyasaus om vi er barnløse.
Kjøpte fiskekaker i brunsaus med makaroni og kokt gulrot. Sønnen bruker ketshup.
Hjemmelagde eller kjøpte fiskekaker med kokt potet, smeltet smør, raspet gulrot i eddikvann og rømme til.
Jeg liker alle:)!


#39

Veslemøya sa for siden:

Jeg bruker også fiskekaker skjært i strimler i fiskesuppa som ungene liker(uten hvitvin).


#40

safran sa for siden:

Jeg liker den best Asian style, med poteter, sursøt saus og en salat av kinakål, sitronmelisse, koriander, rødløk, sukkererter, agurk og peanøtter. Da smaker det minst fiskekake. :sparke:
I dag spiste vi fiskekaker med kokte poteter, raspet gulrot og en dressing av kesam og pesto. Det var ikke jeg som laget middag.
Men dressingen var god, da.


#41

Filifjonka sa for siden:

Sukker i makaronien har jeg aldri prøvd, men nå husket jeg plutselig bestemors grove hjemmelagde fiskekaker i brun saus med poteter og makaroni og gulrøtter til. Hun hadde revet ost og muligens egg og litt smør i makaronien, og jeg husker at jeg syntes den makaronien var fantastisk. Den hadde riller, altså ikke den snarkokte som vi oftest hadde hjemme.

Selv lager jeg aldri fiskekaker i brun saus eller har makaroni til, men det var jo egentlig veldig godt. :nam:


#42

Njulaif sa for siden:

Jeg har vokst opp med (litt) sukker i både makaronien og ertestuingen. Vet ikke om det er en nord-norsk greie, en Bodø-greie eller bare en greie vi driver med i familien min må jeg innrømme.

Revet ost i makaronien må jo være fantastisk. Ost er genrelt knall egentlig. :nemlig:


#43

Acino sa for siden:

Jeg er også vant til sukker i erterstuingen men utover det er jeg ikke vant til makaroni i tillegg til poteter og iallfall ikke i noe stuingform. Gøy å høre om forskjellene. Tror Snuppa her, som elsker erterstuing, kommer til å få sjokk når hun smaker den salt hos noen andre engang. :humre:


#44

Novla sa for siden:

Sukker (og eddik) i ertestuingen er jeg vant med, men ikke i makaroni. Moren min bruker dog makaroni (med litt tomatpuré i) som "grønnsak" av og til. :fnis:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.