Siden vi er litt middagsleie, og jeg ikke helt ser meg råd til å få middagen levert på døren, har jeg begynt å teste litt med oppskriftene fra Rema 1000. Håper at andre har prøvd de og, og vil dele erfaringene sine.
I dag testet vi denne; Vietnamesisk Baguette. Den var fantastisk god, og veldig lett å lage. Jeg brukte blender til all finhakkinga, og chilipaste på tube, men til tross for litt småjuks ble den god. Brukte heller ikke så lang tid som det står. Tok sikkert en halvtime, men ikke mer, fra start til servering.
I morgen blir det ikke remaoppskrift, men skal teste to til denne uka :)
Jeg synes det er kjempestas at Rema er full av ferske wokblandinger og bok choy og greier og greier om dagen, i hvert fall. Ble helt sjokkerende inspirert da jeg var innom i går.
Jeg hadde stort hell i fjor en gang med middagsplanleggeren. Satte opp ukesmenyer frem til de ikke hadde mer som fristet for min del.
Fiskekaker med alternativ gulrotsalat (med ingefær, chili og mandler) liker jeg veldig godt.
Vietnamesisk mat elsker jeg - men de har ikke "riktig" saus til vårrullene :trasser: Jeg vil ha den med chili og peanutter til - men jeg er usikker på hvordan jeg får til den god. Det er så mange ulike oppskrifter.
Jeg vil tro at oppskriften på ferske vårruller er god.
Om du tar hoisin-saus med et par spiseskjeer peanøttsmør (og ikke sweet chili saus) blir den enda bedre som dippingsaus til vårrullene.
Det er nesten favorittmaten min, faktisk. Men som sagt: Med peanøtsaus. Jeg har laget noen ganger, men jeg har ikke fått den til så godt - på tross av at jeg fikk oppskriften av en vietnamesisk dame på Asiamatbutikken vår.
Rema har virkelig gjort noe lurt med dette middagsgreiene sine. Vi tar vare på alle bladene og bruker oppskriftene jevnt og trutt.
Ikke alltid vi bruker oppskriftene slavisk, men lar oss ofte inspirere av de.
Siste store slager for oss var det indiske heftet med mat fra New dehli. Jeg jobber rett ved New dehli, gleden var stor over at de bidro med noen av mine favoritter fra resturanten.
Vi hadde tomatsuppen i dag - kanongod! :nemlig: Vi laget kjøttboller av svinekjøttdeig og hadde til.
Har hatt vårruller og currywook (med kylling i stedet for svin eller hva det nå var som skulle i), samt lakseretten med spinat.
Her i huset bruker vi heftet som utgangspunkt for middager som eldstemann lager. Veldig praktisk. Vi har en rema som nærbutikk, og er veldig fornøyd. :nemlig:
Jeg woket biffstrimler og en pose pak choy (eller hva det heter) i helgen. Og laget woksausen som det var oppskrift på til. Jeg likte godt woksausen, mye bedre enn de dårlig og dyre som jeg alltid har kjøpt i Blue Dragonmerket.
Da nesten alle i husstanden fikk omgangssyke, ble det ikke testet ut wok i går. Fikk gjort det i dag, da altså denne; Curry wok. Jeg syns den var veldig god, skjønt mannen satt bare å plukket i sin mens han så miserabel ut. Begynner å bli veldig lei av å lage middag til han. Han er langt mer kresen enn ungene.. :(
Det luktet forøvrig fantastisk mens jeg skjærte opp sitrongresset. Det vil jeg bruke i andre ting og, om så bare for den fabelaktige lukta
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.