Heiko sa for siden:
Hvis du skulle lage en 3-middag for 10 stk som rellativt greit lar seg lage og servere av en person, hva ville du ha laget da? :hyper:
:vilha:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Heiko sa for siden:
Hvis du skulle lage en 3-middag for 10 stk som rellativt greit lar seg lage og servere av en person, hva ville du ha laget da? :hyper:
:vilha:
Toffskij sa for siden:
Jeg ville hatt suppe til forrett (kan som regel gjøres helt eller nesten helt klart i god tid), helstekt kjøtt (lammecarré er min go-to, som du vet, men oksefilet, andebryst eller lignende er jo også knall – noe som kan brunes i god tid og så smekkes inn i ovn med steketermometer når det er på tide), deretter ost og så hjemmelagd sorbet. :jupp:
Anda sa for siden:
Lodderogn, pepperrotkrem på kjeks til forrett, stek med ovnsbakte grønnsaker til hovedrett, og brownies, is og frukt til dessert. F.eks.
Toffskij sa for siden:
Eller hjemmegravet laks til forrett (enkelt og imponerende) og reinsdyrfilet med gulrotpuré og baconstekt rosenkål til hovedrett, deretter ost og sorbet. :nam:
m^2 sa for siden:
Denne abbonnerer jeg på, trenger tips om det samme :jupp:
Og har overhodet ingenting å komme med :knegg:
Heiko sa for siden:
Det er bare å kjøre på med forslag. Gjerne mer detaljerte. Jeg trenger inspirasjon. :glis:
Kamskjell med salsa verde er en favoritt forett. Da gjerme med lam til hovedrett.
Palmen sa for siden:
Jeg er veldig tilhenger av "stort stykke kjøtt" til hovedrett. Det kan i stor grad gjøres ferdig på forhånd.
Nå om dagen har jeg en greie for kalkunbryst med appelsinsaus. Lagde en appelsinsaus der jeg kokte inn appelsinjuice og tilsatte kraft og fløte, og det ble veldig godt. :nam: Frisk, fyldig og syrlig-ish. Me masse digge grønnsaker og ris eller poteter er det en super hovedrett.
Til forrett kan man da f.eks ha laksesashimi.
Arran sa for siden:
Her finner du de seks rettene jeg laget til min egen 40-årsdag: litentanketank.blogspot.no/2011/11/6-retter-i-gode-venners-lag.html
Målet var å ha mest mulig klart på forhånd sånn at jeg brukte tid med gjestene, ikke på kjøkkenet, etter at de var kommet. Funket fin-fint :)
Pamina sa for siden:
Forrett: røkelakspaté
300 g røkelaks, ett beger seterrømme og 150 g smør - kjør det sammen i kjøkkenmaskin til det er en lyserosa vakker jevn røre. Bland i 100 g loddeogn, dekk en brødform med plastfolie, ha røren oppi og la den stivne i kjøleskapet. Kan lages mange dager i forveien.
Server men en liten sidesalat av fersk spinat med sitron og litt olje.
Hovedrett:
Helstekt fugl er godt, et par nydelige stangekyllinger, en indrefilet eller et skikkelig deilig langstekt lammelår.
Dessert:
Panna Cotta med en frisk bærsaus.
Fadese sa for siden:
Jeg ville prøvd meg på denne laksetartar med cidervinaigrette først (se bilde). Den var så god!
Til hovedrett antakeligvis oksekjøtt med en saus med rødvin, løkkompott og smørstekte grønnsaker. Så ost og kanskje panna cotta til dessert.
Da kunne dessert vært ordnet kvelden før, tilbehør til osten like så. Forrett kunne ordnes på morgenen, og så hadde det vært "bare" hovedretten igjen til slutt.
Kaprifol sa for siden:
Er dette tråden for oss som ønsker å ta vare på de kiloene vi har med best mulig mat og drikke? :hyper: Jeg er lei av både julemat og hverdagsmat og fikk umiddelbart lyst på alt dere foreslår.
mkj sa for siden:
For en fin blogg du har! En av de beste bloggene jeg har besøkt på lenge. Tror jeg har vært der inne før, men den ble glemt bort.
Fikk lyst til å prøve meg på raviolien. Funker det å lage en hvit saus med kraften tror du? Datteren min fikk ravioli med en hvit saus på en gang, som hun fortsatt snakker om, men jeg vet jo ikke hva som var inni. Det eneste jeg vet er at det ikke var trøffel, for det mente kelneren ikke var barnevennlig - og da fikk hun noe annet.
Arran sa for siden:
Tusen takk, mkj! Så hyggelig tilbakemelding :)
Hvit saus bruker en jo vanligvis ikke kraft i, og jeg tenker at hvit saus (bechamel, ostesaus) blir litt tungt til akkurat oksehaleravioli. Tomatsaus, gjerne med omsetning, vil funke bedre, tror jeg. Eller bare god kraft med masse smør, oregano og litt chilli i :)
mkj sa for siden:
Men en slags hvit saus med kraften da? Vil den bare bli grå og trist?
Arran sa for siden:
Hvit saus er jo basert på melk/fløte og meljevning, og jeg kan ikke helt se for meg hvordan en lager hvit saus på kraft. Det vil jo bli mer som en frikassésaus? Du kan jo evt prøve med mel surret i smør, kraft og fløte, men jeg tviler på at det blir hvit saus som det hun har smakt til ravioli tidligere. Da er det vanligere med ostesaus til ravioli, og den inneholder neppe kraft.
Carpe Diem sa for siden:
:nam: Har du oppskrift på Sorbeten?
Carpe Diem sa for siden:
Forrige gang vi hadde gjester laget jeg:
Forrett: Lett dampet laks rundt aspargestopper med en dæsj hollandaise saus.
Hovedrett: Helstekt indrefilet med potetterte (ble servert oppskjært i kakestykkefasong) Tilbehør: rødbetpure´, sellerirotpure´, glasert gulrot, mild rødvinsaus og brokkoli.
Dessert: Creme Brule´
Hvis jeg glimter til med flere retter så hender det at jeg bruker f eks potetsuppe, eller hummersuppe og ostefat eller gravlaks til mellomrett (alt ettersom hva hovedretten er....) :jupp:
Følger med på tråden, gøy med nye ideer..! :nam:
Arran sa for siden:
Litt usikker, men tror jeg brukte David Lebowitz sin mojito grantié som utgangspunkt, men laget den i ismaskin.
www.theguardian.com/lifeandstyle/2011/jun/20/mojito-granita-recipe
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.