Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dumme spørsmål om motorvarmer og kupevarmer

#1

Pelle sa for siden:

Bilen vår stort sett ute, og vi har utendørs tilgang på strøm. Vi tenkte å sette inn motorvarmer og kupevarmer. Men så koster det 7000 på nærmeste verksted! Er det virkelig så dyrt?

Ser på Biltema at de selger kupevarmere fra 99-400 kr. Er de beregnet på biler der det alt er innstallert, eller er det en annen type?

Bilen vår (Toyota) er fra 2005 og enkel å starte. Brukes kun til kortkjøring. Er det da noe poeng å bruke penger på slikt? Kan ethvert verksted innstallere slikt, jeg ville trodd det var enkle saker?


#2

Ole Brumm sa for siden:

Kupevarmere fra biltema eller lignende, er en løs varmeovn som du har løst i bilen, billig og enkel løsning.

De som verksted monterer er en mer permanent løsning som er spesialtilpasset bilen ig koster derfor en god del mer.

Om du ikke har startproblemer men gjerne ønsker litt lunk i bilen ved kalde morgener, så kjøp en billig variant og gjerne en timer i tillegg, så du slipper å gå ut å slå den på om morgenen.


#3

Ru sa for siden:

Jeg har en sånn fra Biltema. Mini-vifteovn som sørger for at bilen er varm om morgenen. (Og at den er tørr, den sto i halve høst og ble så fuktig at speedometeret sluttet å virke. :knegg: ) Jeg har aldri hatt startvansker, ikke som skyldes kulde i hvert fall.

Mannen har sånn innebygget sak, som fulgte med bilen. Den kan tidsstyres, og det er jo vel og fint. Min bil er derimot 10 år gammel, og det gidder jeg virkelig ikke å bruke penger på når jeg kan slippe billig unna. :hehehe:


#4

-ea- sa for siden:

Tidsstyring får man jo til med å kjøpe et løst tidsur på Biltema. Ihvertfall fikk man det før, jeg har ikke brukt denslags de siste ti årene.


#5

Ru sa for siden:

Bilen min er fortsatt til tørk. Så jeg har ikke giddet. Men den motor-diesel-varmeren er jo praktisk på flere måter, men samtidig er diesel langt dyrere enn strøm ...


#6

Timar sa for siden:

Jeg tror motor- og kupevarmer kosta rundt 5000 på nybilen vår, og jeg tviler ikke på at det er dyre å etterinstallere det.

Jeg syns det var digg å ha kupevarmer med fjernekontroll på de kaldeste dagenene, men vips så gikk vi hen å kjøpte oss hus med garasje, så nå har vi ikke mye bruk for den :(


#7

Pelle sa for siden:

...men hvordan får man satt den på uten å være innom et verksted? Den skal jo ikke tappe batteriet? Man kan kjøpe slikt løst, uten montering fra et verksted?

Herregud, dette kan jeg ikke noe om!!!


#8

Daisy sa for siden:

Jeg har en sånn billig sak. Koblet til en skøyteledning som er koblt til en stikkkontakt jeg kan styre med utelyset. Sikkert brannfarlig men veldig deilig.


#9

Pelle sa for siden:

Men hvordan får du ledningen inn i bilen?


#10

Simone sa for siden:

Biltema har ein kupevarmer som kan koblast til sigarettenneren, men den tar jo strøm frå bilbatteriet.
Dei andre som Biltema har må du koble til ein stikkontakt utanfor bilen, altså ingen montering der heller.

Motorvarmer blir nok litt meir komplisert.


#11

Rabbit sa for siden:

Det lurer jeg også på, har fått fryktelig lyst på kupevarmer idag, minus 15 var ikke moro å sette seg inn i,selv om bilen står i garasje. Putter man ledningen inn vinduet? :blånn:


#12

Ole Brumm sa for siden:

Ledning inn vinduet eller lukker døra over den, går helt greit det om man ikke er redd for bilen eller skøyteledningen. Vil ikke anbefale å bruke sigarett-tenner og tappe batteriet, da kan man få startproblemer...


#13

Mjau sa for siden:

Man monterer en ledning gjennom Veggen mellom kupeen og motorrommet, så kontakten stikker ut gjennom grillen eller ved fangeren. Og så kobler man kupevarmeren på andre enden, som man da forhåpentligvis har fått til å ende opp under hamskerommet på passasjersiden.
Mannen her i huset har fikset sånt selv, så det klarer sikkert dere og.
Om bilen alltid starter trenger dere ikke motorvarmer vel?


#14

Mjau sa for siden:

Masse skrivefeil der ser jeg...


#15

Daisy sa for siden:

Jeg har døren ørlite på gløtt.


#16

Pelle sa for siden:

Hehe, nei, det tviler jeg sterkt på at vi klarer. Vi er to akademikere med null praktiske gener.

Om vi trenger det er jeg litt usikker på. Jeg har lest at det tapper batteriet mindre, vår bil kjører kun noen få km på en vanlig dag og får sjelden ladet seg godt opp. Også er det jo digg med varm bil uten isete ruter (kupevarmer).


#17

Ru sa for siden:

Lang ledning gjennom bagasjerommet. Lukker igjen, det går helt fint.
Bruker dermed strøm fra huset og ikke bilen. Mye mer miljøvennlig. :nemlig:


#18

mrc sa for siden:

Motorvarme vil også gi fordelen av lavere motorslitasje, samt lavere drivstofforbruk. Når slike pakker installeres er det da et varmeelement på motorblokka, samt kontakt inne i bilen til kupevarmer.


#19

mrc sa for siden:

Det ikke mange desiliterne som går med på en halvtimes drift av webasto og eber. Mye av dette sparer man også gjennom at bilen får lavere drivstofforbruk når det er kaldt.

Det er mange dieselbiler som allerede har en "tilleggsvarmer" i form av Webasto eller Eber. Å få denne bygd om til å kunne brukes som parkeringsvarmer for komforvarme i bilen trenger ikke være så dyrt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.