Har en kg bankekjøtt som skal bli middag i morgen.
Den skal bli noe vinterlig som gjerne kan koke lenge, men ikke krever all verdens av forberedelser før jeg skrur på komfyren i kveld. (bankekjøtt trenger gjerne litt putretid så da lager jeg alt klart i kveld)
Skjær opp kjøttet i litt store biter, brun i panne og strø over paprikapulver som får surre bittelitt før du koker ut panna og heller alt over i større kjele.
(Gjentas til alt kjøttet er stekt, vi lager alltid en diger gryte når vi koker gulasj, perfekt å ha ferdigkokt i fryseren.)
Kokes sammen med et par løk skåret i båter, og ganske mye malt karve. Til et par kg kjøtt bruker jeg minst 3 ss. Hiv oppi en boks knuste hermetiske tomater, og når kjøttet er mørt og godt slenger jeg oppi en dæsj fløte for å runde av smaken, og masse deilig paprika i store biter.
Serveres med ris eller potetstappe og grønn salat, og med brød til blir det reine festmaten.
Jeg har en kilo til i fryseren, så da tyder alt på at det blir gulasj neste gang! Min gulasj er med paprikapulver og karve, og skal putre usannsynlig lenge - men blir usannsynlig god. :nam: