Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye vann og buljongterning til suppe?

#1

Røverdatter sa for siden:

Jeg har potet, løk, vårløk, kålrot, pastinakk, gulrot og kjøttpølse og skal lage suppe til 3-4 personer.

Hvor mye vann og buljong bør jeg bruke?


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg ville laget to liter suppe, da har du sikkert litt til overs. Det går en buljongterning på halvlitern. Jeg pleier å ta litt mindre, og heller krydre med annet i tillegg, for å ha større kontroll på saltmengden.


#3

Taien sa for siden:

Enig med Tallulah. Jeg ville lagd to liter og hatt i tre buljongterninger, holdt igjen den siste til alle grønnsaker og pølser er i pluss det du vil ha av annet krydder. Ofte er det nok med de tre terningene, men av og til er det lite "smak" i ingrediensene og siste terning må med, med jeg ville ventet til slutt med å tilsette den.


#4

MegaMie sa for siden:

Jeg laget suppe med samme ingredienser igår. Brukte 1,5 - 2 liter vann og to buljongterninger. Kjøttpølsene er såpass salte, så da bruker jeg mindre buljong. Krydret med litt pepper før servering.


#5

Røverdatter sa for siden:

Takk for svar! :) Starter med to terninger og 1,5 liter vann tenker jeg. Har ikke bruk for rester.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.