Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pizza med tykk bunn

#1

Nip sa for siden:

Minsten vil så gjerne ha skikkelig pizza som onkelen hans lager

Jeg spiser jo aldri pizza så ikke så god på det, fikk til en skikkelig italiensk forrige gang, men han ville nok ha amerikansk pizza.

Noen som har en god oppskirft? (med fersk gjær) Helst bare deig til 1 langpanne :)

Fyll har jeg klart :)


#2

Tussa sa for siden:

Eg bruke faktisk posane til Toro, familievarianten. Perfekt til ei langpanne.


#3

Bayone sa for siden:

Oppskriften bak på hvetemelposen gir en perfekt deig. Tror det er 3 dl vann, 0,5 dl olje, en pakke tørrgjær og mel til passe deig (tror det er ca. 500 g)


#4

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg bruker ca oppskrift.

8 dl hvetemel
3-4 dl lunkent vann
1 dæsj olje
1 gjær
litt salt

heves til dobbel str ca.

Denne deigen blir ganske "våt", og jeg pleier å ha litt olje i hendene og trykke deigen ut i langpanna. God og tykk bunn!


#5

Divine sa for siden:

Dette er nøyaktig den oppskriften jeg bruker. Men jeg smører den ut på stekeplaten med slikkepott.


#6

Darth sa for siden:

Omtrent som de andre to - bare midt i mellom. 3,5 dl lunka vann, olje, salt og hvetemel. Ganske løs deig. Bruker vann på hendene når jeg trykker ut deigen på stekeplaten. Bruker ikke langpanne med kant, men den uten kant - uten at det egentlig spiller noen rolle.


#7

Nip sa for siden:

Når man har trykket ut deigen - skal den ikke heves på nytt?

Man bare har på fyllet og steker den midt i ovnen? grader? tid? :)


#8

Divine sa for siden:

Hever ikke på nytt, nei. Jeg har på fyllet og slenger i ovnen. 225 grader i ca. 25 minutter.


#9

Darth sa for siden:

Vi bruker 235 grader og 20 minutter.


#10

Nip sa for siden:

Ok, tusen takk :)


#11

Señora sa for siden:

Du kan etterheve pizzadeigen i ovnen på 35 grader (eller noe rundt der) en stund, da blir pizzadeigen ekstra luftig.


#12

tinkadott sa for siden:

Søk på yngvar skipperens pizza. Super god og sunn pizzadeig!


#13

Nip sa for siden:

Det får jeg prøve neste gang :)

Fikk til tykk bunn i dag ihvertfall (sunn utgikk i dag for gutta sin del, min pizza derimot var en helt annen sjanger og rimelig sunn)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.