Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En fin bolle til å servere suppe eller gryterett i?

#1

Tallulah sa for siden:

Det er ikke alltid det sømmer seg å sette gryta på bordet, men det er allikevel ikke så formelt at man danderer på kjøkkenet. Hva bruker man da? Jeg trenger noen serveringsboller!


#2

Røverdatter sa for siden:

Hva liker du da? Jeg har litt ymse gammelt og noe nytt.

Blant annet disse (hører til serviset mitt):

[img]https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjJ_EiWcObEutgY9A1-qcetDMRv9GBxiGHI2QcuvLfmJQ6vgM2[/img]
DEnne:

[img]https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSBBR0vAdKZ32jRV_8KEExcyxDWEtm30TMz_p6ue6X_UiP971CgNA[/img]
Disse:
[img]https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRlhBz57nJvSlLEbaVG7TjkypBr-ncfU9fYmcuZRbUrzDIeAqcf[/img]

Denne:

[img]https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSQpLx3g4dddtIDKMmj442-ZIfpTnWNbwdo7Xar1q5n1RGKqsJe[/img]

Og et par sånne:



#4

Bloppy sa for siden:

Denne synes jeg var litt fin.



#6

Tallulah sa for siden:

Mange fine! Jeg er veldig usikker på hva jeg vil ha. Vi har helt vanlig beinhvitt porselen uten noe fiksfakserier, mye gamle greier fra femti- og sekstitallet (blant annet noe tallerkner og skåler av det mønsteret du viser, Røverdatter. Visste du at det var mønsteret SAS hadde på porselenet sitt på sekstitallet?), endel Le Creuset og litt sånn fransk rustikk. Eklektisk, kan du si. Men jeg tror det bør være relativt ensfarget, eller med bare litt mønster.


#7

Xian sa for siden:

Har dere Le Creuset-gryte? Her nyter jeg å sette den oransje Le Creuseten på bordet, og synes det er stilig og elegant som bare det. Da holder jo suppen seg varm også.


#8

Niobe sa for siden:

Jeg bruker Le Creuset-gryten. Min er kremhvit, og jeg vurderer å kjøpe en med farge også.


#9

Tallulah sa for siden:

Vi har bare hjertegryta, den er for liten til gjester.


#10

Xian sa for siden:

Da er det en større gryte dere trenger. :nemlig: Vår oransje er et kompromiss mellom meg og Xian-mannen; han ville ha rød, jeg gul.

Vi har den som er 26 cm, og bruker den masse, også bare til oss tre. (Jeg liker godt å få supperester, da.)



#12

Pamina sa for siden:

Denne suppeterrinen fra Rosenthal er lekker!


#13

Niobe sa for siden:

:jupp:


#14

Lyppa sa for siden:

Så fine! Kan man både steke og koke i den? Lurer også på om den er veldig tung?


#15

Eia sa for siden:

De var fine, Xian!

Selv er jeg veldig fornøyd med vår gamle bakebolle. Den serverer jeg salater i også. Den ligner litt på denne:


#16

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg har egentlig ønsket meg en større Le Creuset som jeg kan bruke inni ovnen også, det er kanskje et alternativ.

Ellers har LeCreuset en keramikkbolle også, som på tysk heter deigbolle, på fransk salatbolle og på italiensk pastabolle. :knegg: De har også et par som de kaller for klerbruksbolle på norsk. Regner med at det skal være flerbruksbolle.
www.lecreuset.no/Produkter/product/Forberedelse/Klerbruksboller/

Ellers liker jeg godt sånn fransk brun keramikk, vi har en liten sånn bolle allerede, jeg kunne ønsket meg en stor en også.

Eia: Ja, en sånn! Det er en sånn jeg har i liten. Hvor har du din i fra?


#17

Eia sa for siden:

Vi har to, begge er arvegods fra småbruket vi har overtatt. Jeg trodde slike fantes i rikt monn på loppemarkeder og slikt? De er i alle fall blitt yndlingsdingser både her hjemme og på hytta. :jupp:


#18

Tallulah sa for siden:

Jeg har ikke sett sånne på loppis på lenge. Pappa har en stor en, kanskje jeg skal ønske meg den?


#19

Syrin sa for siden:

Dei er supre til å både steike og koke i. Verkeleg suverene. Du kan også ha dei inn i steikovn.

Men ja, dei er tunge.


#20

Xian sa for siden:

Jeg har akkurat en sånn! Mamma bakte alltid brød i den da jeg var liten. Jeg fikk den for et par år siden, og elsker den.

For noen år siden fant vi et helt skap fullt av slike boller og krukker i låven hjemme på gården til svigerfamilien på Sunnmøre. Jeg besvimte først av lykke, men så oppdaget jeg at alle hadde hakk og sår, og sprekker. Tok med de fineste hjem, og har hatt blomster i dem ute, men nå har alle gått i stykker.


#21

Røverdatter sa for siden:

Nei, det visste jeg faktisk ikke. Jeg fikk kjøpt et strøkent kaffesett til seks med det mønsteret for et par år siden. Det så helt nytt og ubrukt ut. Det er turi design Astrid fra Figgjo.


#22

emm sa for siden:

Sånn brun bakebolle har jeg arvet fra bestemoren min, men i tillegg har vi en helt ny som er kjøpt på Bærums verk i en av de småbutikkene der. Begynner å bli et par år siden, men det kan jo hende den eksisterer enda.


#23

Geitrams sa for siden:

Jeg har en turkis og en oransje LeCreuset, og begge er kjempefine på bordet. Jeg både bruner kjøttet og koker suppe i de, så de kan brukes til det meste.


#24

Jenna sa for siden:

Jeg har to oransje og de er veldig fine å sette på bordet.

Ellers har vi et stort utvalg av store ildfaste store boller i forskjellige former fra Pillivuyt. Både med og uten lokk.


#25

Mikkeline sa for siden:

De brune produseres fremdeles. Jeg var i en butikk i Sandnes i fjor, og der hadde de alt fra bittesmå til digre boller.


#26

daffy sa for siden:

Akkurat en slik laget bestemor brøddeig i. Jeg så under den og fant ikke noe merkenavn. Noen som vet hvor de lagde slike, og hvor jeg kan få tak i en slik?


#27

Cuyahoga sa for siden:

Jeg trenger en kjele til av litt størrelse og er svak for de gilde fargene til LeCreuset. Men er de noen gang på tilbud? Jeg klarer ikke ta meg råd til en. :knegg:


#28

Christa sa for siden:

Jernia har en del LeCreuset på tilbud nå.


#29

allium sa for siden:

Jeg har også en sånn brun bakebolle som moren min brukte til å sette bolledeig i.

Men vet vi at det er trygt å bruke dem? Jeg tenker blyholdig glasur.


#30

Odelia sa for siden:

Vi har blant annet denne som jeg er veldig glad i


#31

Tallulah sa for siden:

Kanskje jeg skal ta en tur til Le Creuset-outleten? :gruble:

Gjelder ikke det hovedsakelig rød glasur?


#32

allium sa for siden:

Aner ikke. Jeg tenkte bare stengods og gammel glasur. Min blir stort sett brukt til å ha mandariner i i julen, så andre bruksmåter hadde vært fint. Det er mye nostalgi i den.


#33

Tallulah sa for siden:

Den lille jeg har er kjøpt i Frankrike og blir også brukt mest til frukt. Men den er ny, da.


#34

Lavender sa for siden:

Vi har bakebollen fra Pillivuyt med helletut. Brukes til alt.


#35

Geitrams sa for siden:

Jeg har kjøpt begge mine på tilbud, den ene på Kitchn og den andre på Royal Design. Var 30 prosent rabatt på begge :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.