Jeg leser på havremelet at man ikke kan bake med det alene, da deigen ikke vil heve. Men hva om jeg bruker spelt i deigen også, vil det da funke? Det er snakk om rundstykke deig, og har lyst til å teste Nennes rundstykker, men med havremel og spelt. Hvordan bør blandingsforholdet evt være (hvor mye spelt bør jeg ha for å få deigen til å heve)?
Jeg skal unngå bruk av hvete, rug og bygg, så de sortene er ikke alternativer å bruke. Men alt annet er greit, også gluten.
Eg har gjort dei fine rundstykker til nenne grove, ved å byte ut kveitemjølet med spelt, litt samtale kveite og havre. Beheld egg og cottage cheese, og dei er svært gode.
Da er rundstykkene bakt! Jeg oppdaget at jeg hadde for lite speltmel under bakingen, så da måtte jeg innom nærbutikken (Joker). De hadde jo ikke spelt, men tok med en grov glutenfri blanding fra Toro. Ble supre rundstykker (Nennes oppskrift). Null problem med hevingen, og enn så lenge så ser det ut som at jeg tåler spelt mye bedre enn hvete og rug :jupp: Ikke mage som en ballong etter å ha spist to rundstykker :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.