Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å bake med havremel og spelt

#1

IzziCreo sa for siden:

Jeg leser på havremelet at man ikke kan bake med det alene, da deigen ikke vil heve. Men hva om jeg bruker spelt i deigen også, vil det da funke? Det er snakk om rundstykke deig, og har lyst til å teste Nennes rundstykker, men med havremel og spelt. Hvordan bør blandingsforholdet evt være (hvor mye spelt bør jeg ha for å få deigen til å heve)?

Jeg skal unngå bruk av hvete, rug og bygg, så de sortene er ikke alternativer å bruke. Men alt annet er greit, også gluten.



#3

ingling sa for siden:

Jeg ville brukt omtrent 1/3 havremel og resten spelt, tror jeg.


#4

IzziCreo sa for siden:

Thanx, ingling. Ja, det er kanskje safe't å kjøre størst andel spelt.


#5

ingling sa for siden:

Jeg tror den har bedre bakeegenskaper, i hvert fall.


#6

Hondacrv sa for siden:

Eg har gjort dei fine rundstykker til nenne grove, ved å byte ut kveitemjølet med spelt, litt samtale kveite og havre. Beheld egg og cottage cheese, og dei er svært gode.


#7

IzziCreo sa for siden:

Åååå, så bra, hondacrv! Har du brukt fin eller sammalt spelt? Det blir bakst til uken nå :nikker:


#8

gullet sa for siden:

Du vet at spelt også er av hvete?


#9

Hondacrv sa for siden:

Litt begge deler, men mest fin og så litt solsikkefrø og korn i ellers.


#10

IzziCreo sa for siden:

Ja, men vil teste det ut. Det er dog mye mindre fruktaner i spelt enn rent hvetemel. Så da får jeg sjekke om jeg reagerer.


#11

IzziCreo sa for siden:

Thanx! :)


#12

IzziCreo sa for siden:

Da er rundstykkene bakt! Jeg oppdaget at jeg hadde for lite speltmel under bakingen, så da måtte jeg innom nærbutikken (Joker). De hadde jo ikke spelt, men tok med en grov glutenfri blanding fra Toro. Ble supre rundstykker (Nennes oppskrift). Null problem med hevingen, og enn så lenge så ser det ut som at jeg tåler spelt mye bedre enn hvete og rug :jupp: Ikke mage som en ballong etter å ha spist to rundstykker :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.