Hvor lenge antar du at en batch med rørte bringebær vil holde seg i kjøleskapet? Jeg tok ut en ladning ville bringebær fra hytta (ja, ut fra fryseren) og brukte så lite sukker som mulig. Nå har jeg et stort glass og er i tvil om vi greier å spise det opp før det stengt tatt burde bli spist opp. Dumt å kaste det også.
Skjønner frustrasjonen din, selvplukkete, ville bær er litt luksus da..:jupp: Håper du finner ut av det. Det går fort å gi bærene et lite oppkok og evt. fryse dem i mindre porsjoner.
Virker de dårlige enda da? Hvis ikke ville jeg prøvd koke/fryse det.
Bringebær-smothie høres jo fantastisk ut. Men det er vel begrenset hvor mye som blir brukt i det også.
Fort gjort å ta opp for mye av fryseren. Søren at du er på slankeren, hvis ikke er det masse godt å ha bringebær i.
(Minner meg om hvorfor jeg meldte meg inn FP i utgangspunktet...skulle bare hente inspirasjon til lavkarbo, men det gikk i vasken kan man trygt si :o , -aldri for sent så her er jeg igjen)
Jeg går ut fra at det er med sitronsyren i. Hadde nemlig samme dilemma høst, men med andre bær;) Da søkte jeg på nettet og ble skuffet over den korte holdbarheten på rørte bær -Bama el frukt.no sine sider, og ble veldig glad da jeg leste om syre trikset :)
Ah... Det kan være. Sånn frysetøy man kjøper i butikk og har i rørt syltetøy, det er vel et konserveringsmiddel det også? Eller? :confused: (Stemmer, jeg har ikke gjort dette noen gang, bare nytt godt av mammas produksjon. :knegg:)
Mener mamma har sånn frysetøypulver oppi, og hennes syltetøy holder ganske lenge ift de "fristene" her.
Det kan være :) Bruker ikke det selv, kjører det meste i blender med litt sukker og fryser det vi ikke bruker akkurat der og da. Mener min mor også bruker noe sånt:jupp: Det er litt som med aspic, det bare hører ikke til i kjøkkenet mitt :p
Pokker, det var en himla god ide som jeg ikke kom på! Har du en god oppskrift? Jeg sendte jentungen på butikkrn, så det ble is med kremfløte. Nokså god. Jeg spiste bare en teskje, men hadde en halv skål med resten av de rørte bærene i. :)?
Jeg synes bær går fra helt fine til fulle av mugg i løpet av et lite øyeblikk. :skeptisk: (Avocado ser ut til å ha samme oppførsel, de er stein harde en god stund, perfekte en times tid omtrent, og så brune og myke. :mumle:)
Noe vi ofte gjør her i huset, er å lage digre smoothies, helle i diverse flasker og ispinneformer og fryse ned. Eldste pleier å ha med seg en flaske frossen smoothie på skolen, da er den ferdig opptint og iskald når det er lunsjtid. Veldig populært! Og smoothie-ispinner er en slager her i huset, sunt også.
Smoothie-ispinner lager vi ofte, men å fryse ned og ta med på flaske var jo genialt! Tror vi den tiner til den uhyre tidlige spisingen på skolen, som er klokka 10.20?
Ja, tror de spise på ca. samme tid her. Jeg tar den ut av frysen med en gang jeg kommer ned i stua om morgenen, og legger den i sekken. Hun begynner på skolen kl. 8.10. Jeg måtte spørre henne nå hvordan konsistensen er til lunsjtid, og hun sier den er sånn slush-konsistens. Hun digger det da, vet ikke om alle gjør det. Om sommeren tiner den nok litt fortere, tenker jeg.
Jeg har kjøpt mange forskjellige små plastflasker, og har dem stående i frysen, nesten fulle av smoothie (må ikke fylle dem helt til topps). Godt vi har dypfryser med god plass, hehe.
Det går også an, men her er det visst kjempepopulært at den er iskald (og litt slushy) til spisepausen, og da blir den jo ikke det, med mindre man har den liggende sammen med et kjøleelement eller noe, selvsagt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.