Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Olivens effekt på fordøyelsessystemet

#1

Tjorven sa for siden:

Vi har vært på 2 ukers ferie, og jeg har vært nettløs (og fortvilet). Jeg spør nå i etterkant sånn at jeg kan vite til en annen gang.

Hvilken effekt har oliven på fordøyelsessystemet, hvis noen?

Snuppa fikk nemlig akutt spisevegring på ferien. Hun som vanligvis er så innmari glad i mat. Det eneste hun ville spise var oliven, og det i enorme mengder. Samtlige servitører der vi var holdt på å le seg i hjel av denne bittelille 2-åringen som spiste oliven (som tydeligvis IKKE anses som barnemat i Tunisia).

Hun har klaget en del over vondt i magen og ting har jo tydet på at magen hennes ikke har fungert som den skulle. Vi ble ganske desperate etterhvert, men oliven var altså det eneste hun ville spise (i tilegg til is).

Håper at noen kan opplyse meg.


#2

Señora sa for siden:

Vet ikke, men niesen min har knasket oliven siden hun var ganske liten, hun er 9 år nå.

Min eldste sønn elsker sild i alle varianter :knegg:


#3

Embriksmamma sa for siden:

Minsten min elsker sorte oliven og kan spise et helt glass i slengen om han får lov. Han er fire år nå og har spist det med god appetitt iallfall det to siste årene. Han har aldri fått vondt i magen av det, tror du kan slappe helt av :)


#4

Esme sa for siden:

Vill gjetting:

Oliven inneholder jo mye olje som virker avførende, kanskje det var det hun merket gjorde godt?


#5

Veronal sa for siden:

Oliven består hovedsakelig av fett og litt proteiner (i tillegg til at oliven i seg selv består av 78% vann). Hvis oliven overhodet har noen effekt på fordøyelsessystemet så må må det vel være en lakserende effekt, skulle jeg tro.


#6

Obelix sa for siden:

Jeg blir ihvertfall noe lurvete i magen hvis jeg har spist mye.


#7

Søster sa for siden:

Oliven er mildt lakserende i større mengder ja. Ikke uvanlig å få vondt i magen hvis man spiser masse av det og ikke ordentlig mat. Men forståelig at hun ville spise det allikvel, det er jo så godt. Min toåring elsker også oliven.


#8

Tjorven sa for siden:

Det var ikke akkurat noen lakserende effekt vi så noe til. Vel, i så fall var det i hvert fall godt at hun fikk i seg oliven i massevis.

Jeg har sjelden sett noen bli så glad for brødskive med leverpostei som snuppa ble til morgenen i dag. :)


#9

Møøse sa for siden:

Min snuppe eeeeelsker oliven. De pleier å sette veldig fart i systemet for å si det sånn, i hvert fall når hun spiser store mengder. DE er svært næringsrike og veldig sunne. Det er store mengder sunt fett i dem, bl.a. Tipper man kan leve ganske lenge på næringen fra oliven.

Men pass på at oliven er veldig salte da...


#10

Storm sa for siden:

Om man (nesten) bare spiser én ting i en hel uke, tror jeg fordøyelsessystemet til noen og enhver ville slå seg krøll, enten den ene eller andre veien (diaré eller forstoppelse, og magesmerter).


#11

Tjorven sa for siden:

Dette var vi klar over, men tenkte at det kanskje var like greit. Salt binder vel vann i kroppen og siden det var veldig varmt der vi var, så sørget vi bare for at hun fikk i seg nok vann (og der var hun heldigvis ytterst samarbeidsvillig).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.