Jeg har en indrefilet av svin som jeg tenkte å lage i dag. Jeg har aldri laget det før så jeg ønsker tips til hva og ikke minst hvordan?
Det jeg ser for meg er å steke indrefileen i ildfast form sammen med grønnsaker, jeg har gulrøtter, blomkål og broccoli, går det bra å bruke disse grønnsakene? I tillegg ønsker jeg å ha ovnstekte poteter.
Dette er min signaturrett, faktisk. :knegg: Så deilig at noen endelig spurte.
Jeg deler den i tre, og snitter den på langs som et pølsebrød. Inni smører jeg snøfrisk og pesto, og små biter soltørkede tomater, samt frisk basilikum. Så surrer jeg parmaskinke rundt og setter i ovnen, ca. 200 grader i ca 20-25 min. Det blir veldig saftig og smakfullt.
Det hørtes veldig godt ut, men jeg tror egentlig ikke at de der ungene mine(og spesielt lillebror)kommer til å like det,. Han foretrekker helt rent kjøtt.
Vi lager noe lignende denne. Løfter svinefileten til nye høyder.
Vi lager alt i en form. En ilsfast stor form. Grønnsaker du liker i passelige munnfuller nederst i formen og så filet/soltørket tomat/spekeskinke oppå der. Så mot slutten av steketiden har du på fløyelsmyk potetmos rundt kantene. Da har du all maten i en form. Vi bruker ganske mye soltørket tomat-pasta, og det lager en del væske i bunnen av formen.
Jeg lagde en variant av denne i helga. Byttet ut blåmuggost med parmesan, tre av fem syntes det ble godt. Brukte ikke leirgryte, men tipser om den likevel.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.