Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvalgryte

#1

Nip sa for siden:

Jeg skal lage hvalgryte i morgen og redd for at den skal smake for mye tran...

Noen som har en god oppskrift?

Med creme fraische


#2

gajamor sa for siden:

Det kan hjelpe å vanne ut kjøttet, evt. la det ligge i melk over natta og så tømme vekk melka. Jeg kaster hvalkjøtt som lukter tran. Livet er for kort til å spise dårlig mat.


#3

Nip sa for siden:

Jeg tenkte lage den i dag, så smake den til i morgen. Så om det ikke blir bra så må jeg finne på noe annet ja :)


#4

Nextlife sa for siden:

Dersom det er oksydert (altså transmak) kan det luktes mens det er rått. Dersom det lukter litt av tran kan du du legge det litt i melk som gajamor sier, eller i en eller annen antioksydant.
Nå er det mange år siden jeg har holdt på med hvalkjøtt, men pleide alltid å lege det i farris en stund før jeg skulle bruke det, klok av tidligere erfaringer.
Løk har jo også massevis av antioksydanter i seg, så å steke eller koke mat med marint fett sammen med løk er også en lur ting å gjøre.
(Skal man ha lever til skreien gir det en hundre gang bedre smaksopplevelse å koke den sammen med løk, for eksempel).


#5

Nip sa for siden:

Takk for nyttige tips :)


#6

Novla sa for siden:

Må det være gryte? Jeg synes gjennomkokt hvalkjøtt har en litt snål bismak, uansett hvor god kvaliteten er, men det er kjempegodt å skjære i veldig tynne skiver og steke lynraskt på glovarm panne (eller grill). :)


#7

Nip sa for siden:

Neida, trengte ikke være gryte egentlig, bare det jeg hadde på planen - men vi fikset det veldig fint. Synes den ikke var helt optimal som vanlig hvalgryte… så samboeren fikk frie tøyler på krydderet og den super god som en med en helt annen vri enn vanlig :)

creme fraiche, sopp, løk, spisskummin, soya, salt, pepper ++ og gjorde at det ikke lenger passet med poteter og kokte grønnsaker til :) men med salat, hjemmelaget sweet chili og grønnkålchips :) (null fiskesmak, bare nydelig kjøttsmak)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.