Jeg har en tendens til å gå i veldig faste mønster når det komemr til de fleste dagsrutinene.
Foreksempel har jeg så og si hver hverdag i 17 måneder spist tre rugsprø med
Skinke og ost
Leverpostei,
Noe fisk (tunfisk/makrell/laks...)
Drukket en kopp kaffe med 3 suketter og melk.
Jeg skal vurdere om jeg finner på noe annet de neste 17 månedene. Jeg blir egentlig ikke lei av smakene, men av meg selv, på et vis. :knegg:
Hva spiser du til frokost? Jeg vil ikke bare høre fra dere som spiser supersunt og bra altså. Jeg vil høre fra alle. Spiser du sjokolade i bilen mens du røyker ut vinduet? Spiser du en gulrot mens du gjør yogaøvelser?
Jeg er ganske så kjedelig på frokostfronten. De siste 2-3 månedene har jeg spist 2 Wasa Delikatesse knekkebrød med smør (Plantemargarin) og fårepølse, og et glass melk.
I et halvt års tid før det så spiste jeg med servelat i stede for fårepølse. Stor variasjon med andre ord ..
I ukedagene spiser jeg det samme som jeg har gjort siden jeg lå på barsel med storesøster og fikk opp øynene for denne fantastiske frokosten. To skiver lagt sammen med appelsinmarmelade mellom. Oftest inntatt i bilen på vei mellom barnehagen og jobben. sunne vaner
Det høres og ser så godt ut, men da jeg skulle lage det her hjemme smakte det ikkebra. Det smakte ... :gruble:... natron? Går det an? Er det natron i de pannekakene?
Det er ikke bare jeg som er ensformig i frokosten, ser jeg. :kos:
Jeg er velidg ensformig og spiser biola naturell og havregryn. Hver dag. Bortsett fra når jeg ikke rekker frokost og kjøper en latte på vei til jobb i stedet.
Det kommer jo an på om du har puttet det oppi da. :humre:
Men ja, det er baking soda i amerikanske pannekaker. Det er omtrent som sveler.
Jeg spiser også stort sett det samme til frokost i årevis, og trives med det.
Vanligste frokost: Havregrøt med cottage cheese, kanel og bær, hvis ikke jeg har bær blir det noen få rosiner. Espresso med melkeskum av 1 dl skummet melk. Stort glass vann.
Hvis ikke jeg spiser havregrøt: 1-2 Rugsprø eller "hjemmelaget" knekkebrød eller annen type grovt knekkebrød med tynn skive Norvegia og mye paprika. Espresso med melkeskum av 1 dl skummet melk. Stort glass vann.
I helgene kan jeg spise en litt mer variert frokost, men ofte har jeg bare en av disse da også. Hørtes temmelig kjedelig ut, men det er det jeg har lyst på tidlig om morgenen. :sukk:
3 wasa havreknekkebrød med smør, ost og skinke. Hver dag. Blir ikke lei, men ja, litt lei av meg selv.... Har også en Tine iskaffe cappucino til frokost! nam
Det blir ofte to knekkebrød/rugsprø med et eller annet, i dag ble det baconost. De dagene jeg steker havrevafler til ungene spiser jeg også det. I perioder spiser jeg yoghurt og hjemmelaga müsli.
Mannen min har spist to knekkebrød med hvitost siden for alltid. Jeg skjønner ikke at det går an.
I helgene har vi eltefrie rundstykker til frokost. :nam:
Altså. :sparke:
Jeg er ikke helt der, men nesten.
Et glass cola og en røyk på trappa, og så inn til frokostblanding med melk. Verdens mest usunne frokost.
To brødskiver ristet grovbrød med brunost, men spiser stort sett 1 og en halv av de. Og en nespresso-latte i thermokopp med ekstra lett melk og to suketter. Samme, hver dag. Om jeg ikke rekker å ta med skive i hånda blir det bare kaffe.
Brødskive med hvitost, oftest. Og litt kaffe hvis jeg rekker. Jeg skal prøve å kutte ned på brød nå, så greit med tips til andre ting. I dag spiste jeg hjemmelaget knekkebrød med, tadaaa, hvitost. :knegg:
Men jeg har vært røyker i 20 år, og jeg har aldri "fått dreisen" på den der morgenrøyken. Den har faktisk aldri tiltalt meg. Likevel syns jeg Cola og røyk på trappen høres helt fantastisk ut. :flau:
(Nå har jeg vært røykfri i en måned, så nå syns jeg alle situasjoner og tider med røyk høres supert ut da. :knegg: )
Dere som spiser havregrøt: Blir dere mett lengre av den, enn av annen frokost?
Jeg hører mange si det, men jeg er litt usikker selv på hva jeg mener om det.
Jeg spiser frokost litt over kl 6 på morgenen. Og det er lunsj kl 11:30.
Det er alt for lenge i mellom. Jeg forsøker å huske å spise noe i mellom der, men det er ikke alltid det passer sånn.
Jeg synes ikke det er noen forskjell på havregrøt og annen mat i så måte. Jeg pleier å spise en skyr eller et eple eller noe et par timer før lunsj uansett hva slags vanlig frokost jeg har hatt. Hvis jeg hadde spist sikringskost som egg og bacon eller pannekaker hadde jeg nok ikke trengt noe mellommåltid, men det er ikke vanlig frokost for meg.
Jeg blir mett av havregrøt når det er cottage cheese i, ikke ellers. Lager av vann og 3 ss havregryn, og rører inn 2-3 store ts cottage cheese og en liten neve bær.
Nå for tiden har jeg smoothedilla. Havremelk, noen nøtter, bær, en halv banan. Dessverre tror jeg bananen kanskje må ryke. Før har ofte frokost vært knekkebrød med ost og paprika. Kaffe med en skvett melk i.
Vi forsøker å ha en felles frokost i løpet av helgen, da er det rundstykker og kokte egg ++. Og kaffe. Masse kaffe. :jupp:
Til hverdags: knekkebrød med jalapenoost, toast, polarbrød med hamburgerrygg, brød med egg og tomat eller ristet loff med peanøttsmør eller engelsk marmelade. Det er det det går i for tiden. Jeg spiser frokost alene ca kl 11, etter at jeg har kjørt guttene i barneparken. Før det har jeg ikke lyst på mat.
I helgene er det mer varierende siden vi da dekker bord og spiser sammen, steker rundstykker, lager eggerøre og slikt.
Jeg tror ikke jeg kan påstå jeg spiser frokost, men mitt første måltid er gjerne et hjemmelaget knekkebrød med et eller anent pålegg. Jeg er som regel ikke sulten før noen timer etter jeg har stått opp, uavhengig av klokkeslett.
Én brødskive med sennep og skinke, og én med blåmuggost. Alle hverdager. Jeg har som regel det samme i matpakka også. :monoman: Og så spiser jeg festligere ting i helgene.
I ukedagene spiser jeg to knekkebrød med enten skinke, ost eller smøreost. På helg blir det litt gøyere frokoster: Egg og bacon, vafler eller bare brødskive/knekkebrød.
Vanligvis en-to skiver/knekkebrød med syltetøy, smøreost eller vanlig hvitost.
Hvis jeg ikke er så veldig sulten, men må spise noe: En fruktyogurt med noen nøtter/frokostblanding oppi.
Juice eller vann til.
I helgene spiser jeg brunsj (slår frokost og lunsj sammen) og da er det gjerne to rundstykker og egg/bacon.
Frokost når jeg skal på jobb er ei rista skive med ost eller salami og et lite glass appelsinjuice. Jeg pleier ikke ha lyst på frokost med det samme jeg har stått opp, men må for å klare dagen. Jeg måtte lære meg å spise frokost i voksen alder, og begynte da med en liten yoghurt før jobb.
På fridager venter jeg lenger før jeg spiser, og lager gjerne noe mer forseggjort. Rundstykker med godt pålegg, som røkelaks og kokt egg; hvitløkspaté; avokado, tomat og fetaost; roastbiff og remulade, ost-og-skinke-sandwich eller noe i den duren. Darjeeling-te og et lite glass juice ved siden av, og kanskje en smoothie til "dessert". Mamma var rå på fine søndagsfrokostbord med pent opplagt pålegg og garnityr - en gang skal jeg få til det også. Må bare temme disse ungene litt først.
Nå om dagen er frokosten ei rista skive med ferdigskiva gräddost, det er det eneste jeg orker å lage til og det som er minst vondt å få i retur... :/
Frokostpannekake (laget av 3 egg, litt under 1 dl havregryn og eller glutenfritt mel, en halv gulrot, kanel, kardemomme og vanilje,- stavmikset), med frosne blåbær på (brettet sammen som en calzone). Og en halv liter vann med sitron.
Jeg spiser ganske mye forskjellig om morgenen. I dag var det Havra havregrøt med masse cottage cheese og jordbærsyltetøy. Da var jeg mett fra kl 8 til 11.30. Havra-grøten består, foruten havregryn, av frø og kardemomme, og er altså mettende. Jeg klarer bare en halv porsjon av den.
En annen favoritt er brød eller knekkebrød med kaviar og hvitost. Sammen, altså. Eller syltetøy og banan.
Skal jeg velge på øverste hylle er det såklart pannekaker. Det hender min mann lager minipannekaker til guttungens matpakke, og da får jeg også med meg en pose til å spise på jobb. Det er frokosten sin, det.
Jeg spiser mye forskjellig, spesielt i helger… ofte litt rester av middag o.l som setter sitt preg på frokosten. Eventuelt egg, omelett, salater ol - har aldri brødmat til noen måltider hjemme :)
En appelsin når jeg står opp klokka 05.30 og en gresk god morgen-yoghurt, type naturell når jeg kommer på jobb. Dette gjelder absolutt alle hverdager. :p
Jeg har ikke matlyst om morran, men de morgenene jeg skal på jobb, så MÅ jeg ha i meg noe, ellers får jeg vondt i hodet. Og det eneste jeg kan spise da er et knekkebrød med ikke'no på, og et glass vann.
Jeg er ikke sulten når jeg står opp, så jeg spiser aldri frokost hjemme før jeg drar på jobb. Dermed blir det litt begrenset. Veksler mellom God Morgen yoghurt, havregrøt med litt tørket frukt eller en bar av et eller annet slag.
I helger og ferier setter jeg stor pris på en god frokost med varme rundstykker eller liknende etter en god joggetur:)
De fleste hverdager spiser jeg to knekkebrød til frokost. Jeg har to striper kaviar og en gulostskive på hvert knekkebrød. Ca en liter vann og en stor kopp med te (ca 4dl) går også ned.
2 skiver grovt brød med blått smør, hamburgerrygg og agurk/paprika på, samt 1/2 ltr vann til (grovt brød byttes gjerne ut med grove rundstykker uten melk i helgene).
Til vanlig, når jeg kan spise ting med melk i, varierer pålegget litt mer; kaviar, makrell-i-tomat, sild, brunost, hvitost, skinke, osv, men liker det litt friskt. Alltid vann til - er så tørst om morgenen.
På hverdager spiser jeg 3 Ryvita knekkebrød med Philadelphiaost, kyllingskinke og et hav av agurkskiver på. Frokosten inntas når jeg ankommer jobben etter 1 time i kø. Før det er det mengder av te med melk i.
I helgene prøver jeg å spise noe annet, som for eksempel leverpostei med røbeter og majones, eller rundstykke med tomat, pepper og majones, men egentlig har jeg bare lyst på Ryvita med Philadelphiaost, kyllingskinke og agurk da også.
For meg startet det med kalorikontroll. Det var helt umulig å si hvor mange kalorier det var i en skive. (For meg som ikke hadde peiling).
Deretter ble det sånn at jeg syntes knekkebrød smakte bedre.
Jeg liker ikke så godt brød, og hvertfall ikke samme brødene som barna liker, og det må uansett helst være dagsferskt... Da er det lettere med knekkebrød. Jeg lager stor porsjon knekkebrød og har lenge.
Jeg har med matpakke med 3 brødskiver som er delt i to. Det er mannen min som smører dem (og før noen sier åååååååh! :rørt: slik som kollegaene mine gjerne sier, så husk at han står nede og smører i ro og fred og lytter til Radio, gjerne P2, mens han nikker interessert eller humrer litt om det er noe P2 humor mens jeg holder en unge som vil springe ut i sprengkulda naken med den en armen mens jeg slåss og kler på den andre) og i perioder hvor han er blid på meg så får jeg tre forskjellige pålegg. 3 av de halve skivene spises på jobb til frokost, resten til lunsj.
Jeg spiser frokost på jobb. Jeg prøver å spise 1/3 boks cottage cheese med et halvt eple og litt kanel. Men jeg blir fort lei, så jeg har lett for å "jukse" og finne unnskyldninger for å ta noe annet. Noe som er dumt, siden cc med eple faktisk er helt ok å spise.
Et schvært glass vann, ett stykk knekkebrød uten pålegg, en kopp kaffe, et glass blåbær-Biola, en banan og et eple. I den rekkefølgen. Hver dag fra mandag til fredag.
2 rugsprø med baconost. Sikkert spist det samme i to år, ihvertfall. Før det så var det knekkebrød med syltetøy. Kan ikke huske stort annet, på mange år. Synes ikke det er så godt med mat om morgenen, men er jo sulten.
Alle hverdager: Sitronskyr til frokost, 2 knekkebrød med makrell til lunsj og sitronskyr på vei hjem fra jobb. :vanedyr:
Helger: Stort sett ett nystekt rundstykke med krydderost og skinke
Ei lita skål med "fullkorn" Cheerios og skummetmelk.
Og et halvt glass med appelsinjuice. (har stadig planer om et helt et, men knøttet sniker seg til å stjele halvparten :snurt: )
I helgene to halve rundstykker med hvitost og agurk. Og et helt glass med appelsinjuice.
1 dl store havregryn med melk på. Den perfekte frokost for meg når jeg ikke har tid til å nyte den likevel. I helgene spiser jeg lang frokost med egg, nybakte rundstykker og godt pålegg.
Jeg er egentlig ikke frokostmenneske og i helgene består frokosten min av to kopper kaffe, så spiser vi heller brunsj i felleskap. Da enten pannekaker eller egg og bacon.
Ellers spiser jeg havregrøt med cc og eplesyltetøy (hvis mannen har laget) eller to grove knekkebrød med makrell i tomat. Og kaffe med melk.
Jeg er dårlig på å spise frokost, er ikke så veldig sulten om morgenen. Som regel blir det et glass juice, eller så venter det til kaffekoppen på morgenmøtet på jobb.
I helgene derimot, da har vi alltid lang, stor fellesfrokost minst en av dagene, og det er mannen som ordner det.
Jeg kjenner at jeg blir helt URK av tanken på å "måtte" spise de frokostene dere beskriver. :knegg: Jeg kan gjerne spise alt dette som formiddagsmat, etter-treningsmat eller til kvelds, men tanken på å få noe så "tørt" som skiver med gulost eller havrgregryn med melk gjennom halsen så tidlig på morgenen gjør meg helt uvel. Jeg tror jeg egentlig er fransk. :nemlig:
Jeg er mer der at jeg må ha noe relativt enkelt, uten for mye smak, fett og syre. Det hender titt og ofte at jeg kaster opp om jeg drister meg til å drikke appelsinjuice til frokost, fordi magen min ikke takler det så tidlig. :dåne:
Jeg finner det noe fascinerende hvor tilsynelatende lite mange spiser til frokost; type EN skive eller TO tynne knekkebrød. Men det sier kanskje mest om meg som faktisk er overvektig da - men selv i perioder hvor jeg går ned i vekt blir en enkelt skive eller to tynne knekkebrød for lite for at jeg ikke skal bli skrubbsulten igjen ganske straks.
Jeg spiser veldig variert til frokost. Det går i alt ifra grove brødskiver med noe pålegg(som jeg også varierer, jeg er ikke vanedyr der. Bruker alt i fra ost, kjøttpålegg, egg, røykelaks, posteier osv men ikke søtt, det bruker jeg ikke på skiver annet enn ved unntak som når jeg har føling) til rista brød, omelett, speilegg osv. I helgene spiser vi frokost sammen minst en av dagene og da har vi gjerne rundstykker den ene dagen og egg i noe form den andre dagen. Da drikker jeg juice til også men prøver å unngå det til hverdags.
Jeg har slitt litt de gangene jeg har løpt langtur tidlig på morgenen, og har endt opp med en løsning der jeg drikker en drikkeyoughurt eller lignende før jeg drar av gårde, kanskje en halv banan, og så stopper jeg på en bensinstasjon etter en times tid eller to og fyller på, gjerne med en drikkeyoughurt til, eller bolle og sjokolademelk. Ser skikkelig smart ut - svett og stivbeint, gomlende på hvetebolle. :knegg:
Jeg spiser jo ikke lite i løpet av dagen, jeg er bare ikke sulten så tidlig, og jeg har sjelden tid til å sette meg ned og spise frokost på hverdager. Kan jeg velge, så spiser jeg igjen i 11-tida og så i 14-tida, og kjedespiser kjeks, nøtter og sjokolade innimellom, om jeg sitter i ro på plassen min. I praksis har jeg ofte undervisning fram til 11.30 og må enten kaste i meg et rundstykke før ny undervisningstime, eller jeg må ordne en del ting før jeg har tid til å sette meg ned ed pulten rundt 12, men da spiser jeg gjerne noe påsmurt fra kantina, pluss yoghurt, pluss sjokolade... Og så en frukt eller nøtter før jeg går hjem. Vanlig middagsporsjon og kveldsmat.
Jeg tror det er mye snakk om vane også. Når du spiser så store frokoster til vanlig, så vil jeg jo gjerne tro det tar litt tid før du kan spise lettere frokost uten å bli fort sulten igjen. Men magen venner seg faktisk til mindre mengder. Du spiser ganske "tungt" om morgenen, vil jeg si...
Ikke egentlig noen frokostperson jeg heller, men jeg må jo liksom være et forbilde for barna. Min foretrukne frokost er kaffe og mye av det. Vanligvis spiser jeg likevel
-En activia
eller
-Et glutenfritt knekkebrød med salami
eventuelt
-Havregrøt
Jeg er helt enig i at to tynne knekkebrød er lite mat om det er med type magerost. Men jeg lemper altså totalt en halv boks makrell i tomat oppå, og da er det ikke så lite lenger :knegg: .
Jeg er enig i at mange spiser kjempelite om morgenen, men alt kommer jo an på tidspunkt og aktivitetsnivå. Jeg er i full fart fra 6, spiser før 7 og løper rundt til klokka 1130 stort sett. Om jeg spiser for lite frokost, er jeg iferd med å sulte ihjel halv ni.
Om jeg isteden stod opp 7 og tok det rolig i et par timer, kunne jeg spist mye mindre - jeg er sikker på at jeg hadde trengt mye mindre frokost om ikke morgenene bestod av såpass mye barnefiksing, klesfiksing, levering etc.
Mens jeg spiser mye mer når jeg kan ta det rolig, fordi full mage og farting rundt omkring gjør meg kvalm, sjøl når jeg ikke er gravid. Folk er forskjellige. Til gjengjeld skjønner jeg meg ikke på folk som ikke spiser kveldsmat, ikke spiser etter 18 eller 20 og sånt, da hadde jeg ikke fått sove om nettene.
Bolle om morgenen kan jeg klare en gang nå og da, men ikke over tid. Tredje dag på hotell i Frankrike, og jeg trodde jeg skulle dø av loff og croissanter. Jeg tror ikke jeg har spist syltetøy eller fine rundstykker til frokost en eneste gang siden, og det er snart fem år siden. :kvalm:
Jeg spiser akkurat samme hverdagsfrokost i januar som ellers i året, forresten. :) Og hvis jeg er på ferie/hotell og ikke har stått opp tidlig, så kan jeg godt ha noe søtt også - men da må det være etter "ordentlig mat".
Spiste forresten veldig lette frokoster også i de årene jeg hadde småbarn, trening før jobb, barnehagelevering osv. :)
-tre fiberrik med smør og gulost.
-to knekkebrød med smør, ost eller kalkunfalukorv.
-en brødskiver med kaviarmix.
-nutrilettbar.
-yoghurt.
I tillegg drikker jeg et glass vann og en kopp kaffe.
Jeg spiser ofte og lite, så etter ca 2timer spiser jeg en neve nøtter, banan o.l. som mellommåltid.
I helgene spiser jeg speilegg, bacon, grove pannekaker, grønnsaker og ett rundstykke eller brødskive.
Da blir det ofte eplejuice til drikke, samt kaffe.
Det er nesten så jeg ikke TROR dere når dere sier at dere ikke har lyst på cookies til frokost, kjenner jeg. ALLE vil vel foretrekke cookie foran grovbrød klokken halv syv?? :knegg: Men siden det er dere så skal jeg tro dere på deres ord.
Det kommer litt an på hvor tidlig det er. Om jeg må spise frokost før kl. 5.30 (og jeg tilhører de gale som må ha noe mat i meg før jeg går ut av døren), så spiser jeg youghurt eller skive med syltetøy. Da er jeg så trett at det må være søtt for at jeg skal klare å spise det. Men til min vanlige frokosttid (ca kl. 7) foretrekker jeg faktisk noe salt.
Stort sett to Wasa fiber balance med enten brunost, makrell i tomat eller kokt egg, en gulrot og to tranpiller. Drikker enten vann eller appelsinjuice til.
Jeg er ikke en frokostperson, men spiser fordi jeg føler jeg må.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.