Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger forslag til dagsturer med utgangspunkt i Oslo

#1

Mei sa for siden:

Vi har en uke i sommer hvor vi alle tre har fri og ikke har noen planer. Siden vi allerede har vært på "hovedferien" vår i år, blir det ingen reising langt vekk. Derimot hadde vi tenkt å ha leiligheten vår i Oslo som base og heller ta dagsturer herifra. Problemet er bare at vi er ganske grønne på hva som finnes i "dagsturavstand" fra hovedstaden. Er det noen som har erfaringer og ideer og dele? Overnattingsturer er også et alternativ. Teltturer også, men da må det være til et sted hvor vi ikke går i kø, med barnevennlig teltplass ikke mer enn to timers marsj inn i skogen.

Familien består av mannen, meg og ztjerna på 2 år.


#2

Beathe sa for siden:

Hadeland glassverk

Tusenfryd (Poden var 3 da vi var der, og han hadde det kjempegøy! Husker det enda - er straks 6 år :) )

Hoppeloppeland en regnværsdag


#3

Martis sa for siden:

Amadeus dyrepark, den er ca 2 timer nord for Oslo. Vi var der i fjor med Junior og planlegger en tur dit senere i sommer :nikker:

Øyhopping i Oslofjorden. Det er vel mulig å telte på Langøyene, men jeg vet ikke hvor barnevennlig det er? Mulig det er mye festing der ute?

Junior som er snart 2 og et halvt elsker også å rusle inne på Teknisk museum, der er det masse morsomt for småttiser som liker maskiner og kanpper og duppeditter.


#4

Tangina sa for siden:

Langedrag har vi lurt på å dra til - der kan man overnatte.

Ellers vet jeg mange barnefamilier telter ved Øyungen innafor Skar i Maridalen (ca 2,5 km å gå).


#5

Mei sa for siden:

Hva kan man gjøre/se på der?


#6

Jessica sa for siden:

Nå bor jeg rett ved Finnskogen og jeg vil slå et slag for det. Mange fine plasser å dra på telttur. I Varaldskogen (som er en del av Finnskogen) er det en plass som heter Sikåa. Sikåa ligger mellom Varaldsjøen og Møkeren. Helt inntil svenskegrensen er dette. Kjempefin plass å dra på telttur til. Der kan dere fiske og bade. OG dere er helt for dere selv der. I tillegg kan dere kjøre helt ned til teltplassen. Det er flere fine plasser i dette området. Sikåa ligger i sørenden av Møkeren. Det har vært industri der en gang og det står noen ruiner der og noen tavler som forteller litt om historien. Hvis du trenger nærmere info om hvor dette er osv. så send meg en pm.

Jeg har vært der flere ganger med barna på telttur. De elsker å komme dit.


#7

Veronal sa for siden:

Nordmarka. :hjerter:


#8

Veronal sa for siden:

Hadeland glassverk er drit kjedelig. :deler:


#9

LilleT sa for siden:

Jeg kan jo f.eks. anbefale en tur til fantastiske Jeløya. Flotte strender og fantastiske naturområder, 45 minutter fra Oslo. :blafre:


#10

Mei sa for siden:

:knegg: Du må nok være litt mer spesifikk. Dessuten er vi litt i tvil om ztjerna (les: vi) er klar for telttur enda. Hvordan skal det gå å sove uten seng??


#11

Tangina sa for siden:

:nikker: Man kan gå fra hytte til hytte i marka. Eller ta en dagstur til en av de nærmest parkering/kollektivtransport. F.eks. Tømtehyttene (på vei dit er det forøvrig flere vann det er fint å telte ved).


#12

Tangina sa for siden:

Kobberghaugshytta er også fint - er betjent, ligger ved et vann og ikke alt for langt å gå - f.eks. fra Sørkedalen.


#13

Ru sa for siden:

Akvariet i Drøbak.

Poden elsker akvariet i Bergen, og vi skal ta en tur innom det i Drøbak til sommeren.
Det går buss fra Tollboden v/Oslo S og helt til havna i Drøbak.

Da kan man jo også leke turist og dra innom Jule*****. :knegg:


#14

Mei sa for siden:

Dit skal vi definitivt. Var også der i fjor og ztjerna elsket det. Og han tok sine første skritt der :hjerter:

Drøbak er ikke dumt. Der har jeg bare vært med kjørelæreren min :knegg:


#15

Veronal sa for siden:

Jeg skal sende deg lokalinfo, men jeg tror ingen unger vil ha problemer med å sovne. Vi har fått telt og gleder oss til å ta en spontan overnatting i marka.


#16

Beathe sa for siden:

Ta en titt her: www.hadeland-glassverk.no/Default_2.aspx?lang=nor

Tror nok det er rundt 6 år siden jeg var der, men du kan handle Hadeland glass (gjerne 2. sortering), se glassblåsing, det var (da ihvertfall) butikk med Gråtass-effekter blandt annet. Stor plen å boltre seg på, og spiserier.

Og jeg mener å ha hørt at det er en super strand like i nærheten om været skulle være passende til soling og bading :)


#17

Mei sa for siden:

Glimmers. Ja vi har veldig veldig lyst. Veldig veldig veldig faktisk. Det er bare motet det står på. Også litt været.


#18

allium sa for siden:

:nikker:

Det er en fin tur med barn.


#19

Mei sa for siden:

Men blir det sånn "teltlandsby" der da? For det tror jeg ikke at jeg orker. Jeg vil være bare oss når vi skal inn i skogen jeg


#20

Tangina sa for siden:

[quote=zol;436106]Men blir det sånn "teltlandsby" der da? For det tror jeg ikke at jeg orker. Jeg vil være bare oss når vi skal inn i skogen jeg


#21

Mei sa for siden:

Sykle er jo også en mulighet ja. Hmmm.



#23

LilleT sa for siden:

Nærmere bestemt på Jeløya. :nikker:


#24

Mei sa for siden:

Ohh.. tjaktor! Det vet jeg om en som ville likt. Hva mer finner vi på Jeløya da LilleT?

noterer for harde livet



#26

allium sa for siden:

[quote=zol;436106]Men blir det sånn "teltlandsby" der da? For det tror jeg ikke at jeg orker. Jeg vil være bare oss når vi skal inn i skogen jeg


#27

Ru sa for siden:

Vi teltet en natt med poden i fjor. Det gikk over all forventning.
I sommer skal vi campe masse, regner med det går aldeles utmerket.


#28

Mei sa for siden:

Må man bestille billetter på forhånd til Gråtasstunet? Blir litt svimmel og forvirret av nettsiden.


#29

Jessica sa for siden:

Veslejenta mi var med fra hun var et par år på telttur. Hun syns det var kjempestas og storkoste seg. Da vi skulle pakke teltet om morgenen ble hun helt fortvilet: senga mi, senga mi, sa hun. Vi ødela jo senga hennes.... he he.... Hun elsker å ligge i telt fortsatt og nå er hun 7 år. Hun og en venninne fikk nylig ligge å sove i telt til det var leggetid for venninnas foreldre. Da ble de bært inn i senga inne.

I speideren har vi hatt unger i 9-årsalderen som aldri har ligget i telt. Noen har faktisk vært småredde for å ligge i telt, men når vi har vært på tur så har det gått så bra. Etter turen har vi hatt storfornøyde unger som har vært helt utslitt av masse inntrykk og spenning.


#30

Marit K sa for siden:

Jeg foreslår Skarnes lekeland.
Ca halvannen time å kjøre fra Oslo, i retning Kongsvinger.
Et lite lekeland, med masse å oppleve for de små. Samtidig er det ikke nødvendigvis noe dyrt sted å reise til, fordi man kan ha med egen mat og drikke (det er griller der), og inngangsprisen er helt anstendig.
Vel verdt et besøk.


#31

Tuste sa for siden:

Vi har bestillt på nettet, men det var for at vi skulle være sikret plass, reiser langveis fra. Aner ikke hvor populært det er, og om de selger billetter ved inngangen... kunne heller ikke finne noe info om det på nettsiden deres.


#32

Alexa sa for siden:

Fant denne under Turnè->Sommerturnè

www.gratass.no/teater.php?id=1


#33

LilleT sa for siden:

Tja ... For det første finner du fine strender på alle kanter, slik at du kan velge deg strand etter vindretning. Det de kaller Gråtasstunet er på Røed gård som er en besøksgård der de har bl.a. kafé, galleri, glassblåseri, sjokolademakeri, smykkekunstbutikk og noen dyr (hester, griser, kaniner ...). Rett ved siden av Røed gård ligger Alby og Galleri F15. Der er det også kafé, og tre flotte strender rett ved. Jeløya er jo forøvrig mest kjent for alle galleriene og de flotte landskapsvernområdene med herregårdslandskap. Kyststien går rundt hele øya nå, tror jeg.

På Moss bibliotek er det forresten en flott Albert Åberg-utstilling nå. Den er som en slags opplevelsespark. Vi har besøkt den mange ganger på de månedene den har stått der. Den anbefales på det varmeste til alle som er i nærheten av Moss og har barn som kjenner til Albert. Jeg tror dessverre utstillingen skal tilbake til Sverige nå i slutten av denne måneden.

Se forøvrig:

www.visitmoss.no/
www.vidaglass.no/Roed%20gaard%20paa%20Jeloy.htm
www.kvinnelist.no/


#34

Tallulah sa for siden:

Jeg svarer selv om jeg ikke er Lille T. På Jeløya finner du også Galleri F15, legendarisk galleri med fine utstillinger, kul, liten gavebutikk og veldig gode boller og uteservering. Rundt huset er en kjempediger park ungene kan løpe rundt i. I tillegg er det en flott badestrand der og mange fine turstier. (og der så jeg at Lille T hade svart mens jeg skrev ja! ;) )

Gamlebyen i Fredrikstad. Digert loppis hver lørdag, mange fine små butikker og caféer.

I Haldenkanalen kan man reise på "slusecruise".

Hvis dere skal litt lenger anbefaler jeg Nordens Ark i Hunnebostrand på det sterkeste. Det er en dyrepark anlagt på en gammel herregård, dyra har kjempestore områder og turen gjennom er en idyllisk skogstur i skikkelig Ronja Røverdatter-landskap. Man ser ikke så veldig mange dyr, men det gjør i grunn ikke noe. Alle dyrene er utrydningstruet og man ser at de har det veldig bra. Lille B var superhappy. 3 timers kjøring fra Oslo? Sov over en natt og ta turen innom Smøgen også.


#35

Nabbe sa for siden:

Nå sporer jeg bittelitt av her, men hva finnes av ting å gjøre i selve Oslo? For barn, mener jeg.



#37

Trois sa for siden:

Vi pleier å ta et par turer til blaafarveværket hver sommer. De har barnas bondegård, badeplass, lekeplass og et stort parkanlegg. Her kan man kjøpe mat eller ha med selv, det står benker rundt om som man kan bruke.

www.blaa.no/Default.asp?bhcp=1


#38

LilleT sa for siden:

Står dere opp tidlig, er det vel også fullt mulig å rekke en dagstur til Kosterøyene. Det er hyppige fergeavganger fra Strømstad.


#39

Sitron sa for siden:

De har fin strand på Jeløya.



#41

Nabbe sa for siden:

Kan ungene bade i Frognerbadet selv om jeg ikke bader, bare er der? Eller må jeg finne ett mannfolk som kan stille opp, kanskje? Hehe.


#42

Tallulah sa for siden:

Det er barnebasseng der. Men du bør jo holde øye med dem da, det er ganske fullt der til tider. Ellers anbefaler jeg å dra ut til en øy og finne en litt mer privat strand. Da slipper man alt maset på Frognerbadet. Men må ta til takke med tang, steiner og eventuelle brennmaneter.

Mitt yndlingsbadested i Oslo er Frysja på Kjelsås. Rett ved Teknisk Museum. Akkurat nå er det ikke anbefalt pga bakterier, men det håper jeg retter seg snart.


#43

Nabbe sa for siden:

Det er ett lite vann på Ekeberg, er det ikke? Nede ved lekeplassen? Det har vært der, men sist jeg var der var det tomt, men nå sa noen det er vann der.


#44

Nabbe sa for siden:

:gaah:

Viste fram alle disse alternativene, men ikke noe er bra nok. Jeg blir galen.

Jeg tror vi bare drar med kveldstoget den 3. istedenfor, og så overnatter på Flyplasshotellet, før flyet vårt går om morgenen klokka 7 nordover. Det går mot det, eller så blir vi sittende inne hos venninna mi 24 timer i døgnet i tre dager, og det gidder jeg ikke. Åååååh jeg er så frustrert.


#45

Tallulah sa for siden:

Ikke bra nok for hva da?


#46

Nabbe sa for siden:

For hvem, tenker jeg vi sier ;)

Sofiane. Han vil ingenting.


#47

Tallulah sa for siden:

Nei, kan ikke han bare bli sittende inne da, også kan dere kose dere?

På teknisk museum kan man forresten få bygge ekte roboter. Og på reptilparken får man som regel holde en slange, hvis man spør pent.

Vann på Ekeberg et jeg ingenting om, men er ikke så veldig kjent der. Det ligger forresten en besøksgård der oppe hvor man kan hilse på masse dyr og ri på ponnier. Rett ved siden av er det minigolfbane.

Kan noe av dette det friste en fyr som ikke vil noenting? ;)


#48

Nabbe sa for siden:

Akkurat nå frister det ikke... Men jeg skjønner jo hvorfor, han er jo redd forandringer, og tåler ikke så mye styr. Det ordner seg nok når vi kommer bortover, da går det som regel bedre.


#49

Sitron sa for siden:

Ikke bry deg med han. Jeg hadde ikke engang giddet å spørre han om hva som er ok eller ikke. Han fortjener ikke bli tatt med på råd når han er sånn.


#50

Nabbe sa for siden:

Nei, men blir han sånn her som han truer med, der borte, gidder jeg ikke forsøke engang, da får vi sitte inne heller og se på TV.


#51

Nabbe sa for siden:

:gaah: nå forsvant alt her, fordi jeg har fått noe virus på maskina, pga alle spillene de ungene skal ha lastet ned...

Vell, jeg gir snart opp, og så får vi enten dra dagen før, og drite i Oslo, eller så får vi sitte inne hos venninna mi, og knapt gå ut for å handle engang... Heldigvis er Torggata like om hjørnet, sånn at jeg kan kjøpe takeaway :fnis:


#52

Nabbe sa for siden:

Der var jo posten, jo... Maskina mi er helt føkka. Og som vi alle vet, går skomakerens barn uten sko :knegg:


#53

Tallulah sa for siden:

Må han styre hele familien da? Hvor gammel er han?


#54

Nabbe sa for siden:

Syv...

Jeg orker ikke krangle med en sur unge i tre dager i Oslo, da lar jeg heller være, og reiser rett til Narvik, for å slippe å utsette meg selv for den kranglingen.

Men jeg vet jo at han innerst inne egentlig bare er bekymret for forandringer, og at han roer seg når vi kommer dit.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.