Jeg kjøpte pastinakk i stedet for persillerot forrige uke og har prøvd den ut i diverse retter. Det er jo en helt super rot som passer i omtrent alt man lager. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har brukt det mer før.
Hva bruker du pastinakk til? Gjerne med oppskrift. :vilha:
Oksegryte. Fiskesuppe. Marinert i hvitvinseddik og salvie, stekt leeeenge i ovnen og så risle over honning de siste minuttene. Det siste er en Jamie-oppskrift, det andre er det mest mannen som lager, og han slumper. Det er i alle fall purre, gulrot, fennikel og pastinakk i fiskesuppa.
Vi pleier å ha det på nyttårsaften, til kalkun, men det er ingenting i veien for å lage til en annen søndagsmiddag eller noe sånt. Jeg synes særlig gulrot, pastinakk og fennikel blir bra.
Jeg er enig med deg. Pastinakk kan brukes til mye. Jeg bruker det ofte i de samme rettene som jeg har gulrot. Vi ovnsbaker mye grønnsaker (langtidssteker), og da blir både gulrot, kålrot og pastinakk helt nydelig.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.