Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva bruker du pastinakk til?

#1

Røverdatter sa for siden:

Jeg kjøpte pastinakk i stedet for persillerot forrige uke og har prøvd den ut i diverse retter. Det er jo en helt super rot som passer i omtrent alt man lager. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har brukt det mer før.

Hva bruker du pastinakk til? Gjerne med oppskrift. :vilha:


#2

Matilda sa for siden:

Oksegryte. Fiskesuppe. Marinert i hvitvinseddik og salvie, stekt leeeenge i ovnen og så risle over honning de siste minuttene. Det siste er en Jamie-oppskrift, det andre er det mest mannen som lager, og han slumper. Det er i alle fall purre, gulrot, fennikel og pastinakk i fiskesuppa.


#3

IOA sa for siden:

Pastinakk, søtpotet og gulrot i små terninger som stekes i panna med litt urtesalt på er utrolig godt til fisk.


#4

Harriet Vane sa for siden:

Gryter, supper, mos, ovnsbakte grønnsaker, grønnsakskaker.


#5

Nin sa for siden:

Bollefrikasse.


#6

Nip sa for siden:

Bruker det vel egentlig bare i supper, glemmer litt av den ellers…

Skal ha elg-grønnsakssuppe i dag og brukt økologisk pastinakk :)


#7

Eia sa for siden:

Funker utmerket i tomatsuppe og andre supper, og ovnsbakt sammen med andre rotgrønnsaker.

Den Jamie-oppskriften må jeg prøve en gang.


#8

Matilda sa for siden:

Vi pleier å ha det på nyttårsaften, til kalkun, men det er ingenting i veien for å lage til en annen søndagsmiddag eller noe sånt. Jeg synes særlig gulrot, pastinakk og fennikel blir bra.


#9

Lacanche sa for siden:

Supert i kjøttsuppe:)


#10

Snippa sa for siden:

Funker supert som puré til diverse kjøtt. Særlig and, synes jeg.
Kan også brukes til forrett surret i f.eks spekeskinke og sprøstekt.


#11

Skremmern sa for siden:

Jeg bruker det i grønnsakssuppe.


#12

Susse sa for siden:

Jeg bruker det i suppe, lapskaus, baker i ovnen sammen med andre rotgrønnsaker, rotmos sammen med potet.


#13

Tjorven sa for siden:

Jeg er enig med deg. Pastinakk kan brukes til mye. Jeg bruker det ofte i de samme rettene som jeg har gulrot. Vi ovnsbaker mye grønnsaker (langtidssteker), og da blir både gulrot, kålrot og pastinakk helt nydelig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.