Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til middag til mange som lager seg selv?

#1

Timar sa for siden:

Vi har visst invitert litt for mange mennesker på besøk til helga, og lovet dem både middag og kaker. Det blir en bordsetting med pølser til ungene, men det hadde jo vært hyggelig å servere noe annet enn wienerpølser til de voksne.

Har dere forslag til noe som kan lages klart på formiddagen ,og så stå og kose seg i ovnen (evnt på stekeplate) i mange timer, og så smake fantastisk på ettermiddagen?

En eller annen gryte eller lapskaus eller noe som krever lite oppdekking i tillegg. Og som ikke tar så mye tid å lage i stad?


#2

ingling sa for siden:

Vi har servert linsesuppe og tomatsuppe i sånne settinger før, det blir ofte bedre jo lenger det står, og så kan en ha godt brød til. Enkelt og lettvint. Nå sist hadde vi faktisk kyllingsalat, det var veldig populært sånn rett etter jul. :) Lagde klar skåler med ymse i kjøleskapet på forhånd, stekte kyllingfileter i ovnen og skar opp og varmet mini-hvitløksbaguetter til. Også veldig enkelt og godt.



#4

GinaK sa for siden:

Indiskinspirert kyllinggryte med karri, koriander og kokosmelk. Med ris, baguetter og salat til.
Jeg har laget sånn gryte i flere bursdager/anledninger og alle barn har likt det.



#6

Carpe Diem sa for siden:

Oppskrift? :jupp:


#7

Timar sa for siden:

Takk for mange gode forslag!

Hvordan blir kyllingen av å stå lenge i gryteformat, egentlig?


#8

zinatara sa for siden:

Denne har jeg laget flere ganger når vi får besøk, gjerne dobbel porsjon dersom vi er mange. Jeg pleier å ha nachochips, revet ost, rømme, guacamole, ris og salat stående i skåler ved siden av og så får folk servere seg selv.

Denne er også nydelig oppskrift.klikk.no/dhal/4104/
Den serverer jeg med nanbrød, matyoghurt eller raita og mango chutney. Noen ganger har jeg kylling i, men den er også veldig god uten.


#9

zinatara sa for siden:

Lasagne er også veldig greit til sånt. Bare å forberede alt på forhånd og så gratinere før servering. Kan fryses også, men da er det best å gjøre det uten ost. Så steker man den i ca. en time, halve tiden uten ost for å tine den og så med ost den siste tiden. Jeg synes det er godt å ha basilikumblad og tomat i skiver under osten.


#10

Hannah sa for siden:

Sist laget jeg ovnsbakt laks. Serverte med kokte poteter/ris, rømme, agurksalat samt kokt gulrot og brokkoli. Veldig enkelt, og egentlig kjapt gjort.


#11

Madicken sa for siden:

Jeg skulle også til å foreslå en gryte med lam, og denne er knallgod, spesielt med potetmos til. Mosen kan du jo også servere til pølsene. :jupp:


#12

Tjorven sa for siden:

Jeg skal ha altfor stor familiebursdag i morgen, og det skjer etter barnebursdagen (som heldigvis finner sted hos det barnet vi arrangerer sammen med). Å servere pølser til ungene og noe litt mer avansert til de voksne var jo genialt. At jeg ikke har tenkt på det før.

Jeg lurer i så fall på om vi skulle gå for Spinat og kikkert curryen til Skilpadda. Eller kanskje heller lage noe som kan fikses klar på forhånd og så bare varmes opp.



#14

GinaK sa for siden:

Jeg lager lasagne i stor langpannekakeform. Ikke den som hører til ovnen men en litt mindre type med høye kanter og håndtak.
Lager lasagnen kvelden før. Uten osten, den tas på før steking. Settes i kjøleskap og steker den en times tid før gjestene kommer. Da har du tid til å steke baguetter også.


#15

Timar sa for siden:

Jeg tror vi (i verste fall :cool: ) blir 17 voksne + et par unger som ikke liker pølser, som skal spise. Er det i det hele tatt overkommelig å lage nok middag til så mange?

Den chili con carnen så jo lettvindt ut (og kunne lages dagen før = genialt), men holder det med to store gryter til så mange? Vi har litt begrenset med kjøkkengreier også.

Laks og lasagne tror jeg ikke er gjennomførbart med bare en ovn, men ellers er jo det veldig godt! :)


#16

zinatara sa for siden:

Hvor store gryter har du da? Jeg laget i en 10 liters gryte sist, kanskje det ble 6-7 liter oppi. Lurer på om jeg lagde 2,5 porsjoner av denne oppskriften. Og da ble det rester når vi var 10 voksne, 2 tenåringer og 7 barn. Hadde litt pølser og sånt også, siden noen av ungene er nokså kresne.



#18

Mamari sa for siden:

Jeg må jo spørre... lager du den selv eller kjøper ferdigpakke - og hvor mye kjøttedeig og saus beregner du på en slik langpanne?
Tenkte å mekke en slik en til neste bursdag til voksne men er ikke veldig ofte lasagne står på menyen hjemme.


#19

Balanse sa for siden:

Den gulasjen er himmelsk altså - og veldig lettlagd.


#20

Balanse sa for siden:

Den til toffen altså.


#21

Toffskij sa for siden:

:jupp: Om du tredobler oppskriften, blir det nok, tenker jeg. Du får plass til det i to store gryter. Det er for øvrig meningsløst å finhakke løk og hvitløk som det står i oppskriften – grovhakk, det skal uansett koke så lenge at det nesten løser seg opp.


#22

zinatara sa for siden:

Jeg lager i en lignende langpanne. Da bruker jeg 800 gram kjøttdeig og lager saus av to bokser tomat, løk, litt tomatpure og krydder. Så lager jeg 7-8 dl bechamelsaus. Og hjemmelaget pasta dersom jeg orker.


#23

Timar sa for siden:

Den skal også prøves!

Men i helga blir det chili con carne, lettvindt å servere med tortillachips og salsa, rømme og salat ved siden av. :)

FP er så genialt, altså! Nå har jeg festmatalternativer i lang tid framover :D


#24

Filifjonka sa for siden:

Har du fått tak i det paprikapulveret som står i gulasjoppskriften, Toffskij?


#25

Toffskij sa for siden:

Nei, jeg brukte bare ordinært norsk paprikapulver. Men det ble godt da også. Jeg hadde veldig god chorizo, da, det har jo en del å si for utfallet.


#26

Filifjonka sa for siden:

Ja, jeg regnet jo med at vanlig norsk paprikapulver var fullt brukbart. :) Men det hadde vært gøy å teste det andre.


#27

Syrinx sa for siden:

Jeg synes absolutt at baccalao må nevnes i en slik tråd.


#28

Timar sa for siden:

Det ble chili con carne, og den var god :D Jeg laget tredobbelt oppskrift, og den fikk plass i 8-liters gryte. Det var i grunnen akkurat passe med mat til 15 voksne samt middag til oss tre dagen etter. Da serverte vi ris, salat og tortillachips ved siden av + småtilbehør.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.