Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Soyabønner

#1

Mamari sa for siden:

Noen som vet hvor grønne soyabønner er å få kjøpt eller annet navn de kjøpes under?


#2

Esme sa for siden:

Det er Edamame-bønner du tenker på? Åh, det er knallgodt! Har bare funnet det i sushisjapper.


#3

Xian sa for siden:

Edamame! I Oslo har jeg bare funnet det i de to butikkene til A-Food (Brugata og Osterhausgaten). I Sverige finnes de i ICAs eget sortiment, de er kjempegode, og jeg hamstrer når jeg har sjansen!


#4

Hyacinth sa for siden:

Åh. Det leter jeg stadig etter.


#5

daffy sa for siden:

A-food er mellom Gunerius og 7-elven, er det ikke? Rett nedenfor busstoppet? Er det frosne bønner de har her?


#6

Xian sa for siden:

Den lille filialen av A-Food ligger her, ja. :jupp: Det er frosne bønner. Har aldri sett ferske.


#7

gnuri sa for siden:

Jeg er nysgjerrig- hvordan bruker dere de? Spiser som snacks? Og hvordan tiner dere de?
Er de i Sverige også frosne?


#8

daffy sa for siden:

Kjøpte 3 frosne pakker på A-mat i Brugata i dag. :)

Hvordan tilbereder du dem Xian? Jeg varmet/ surret dem i soyasaus i en stekepanne, hadde i litt ekstra salt og litt hvitløk. Men jeg lurer på om de burde vært kokt ørlite granne. De var litt harde. Men veldig gode.


#9

Xian sa for siden:

Men spiste du belgene, Daffy? Belgen er jo veldig treen. I motsetning til hva som gjelder for sukkererter, skal man bare spise bønnene. :jupp:

Jeg damper edamamebønnene i cirka tre minutter, heller over i dørslag, og har dem i en bolle med flaksalt over. Så liksom drar jeg bønnene ut av belgen med tennene (de sitter ikke fast i det hele tatt, men slipper lett taket). Bruker dem som en snacks/forrett.

Man kan også rense bønnene på forhånd, og ha dem i salat, f eks.

Jeg tiner dem ikke, har dem bare frosne oppi kjelen. Se ellers svaret til Daffy, gnuri. :)

Jepp, de svenske fra ICA er også frosne. (Skulle ønske norske ICA kunne selge dem også!)


#10

daffy sa for siden:

Ah, da har de sikkert flere varianter av bønnene. De jeg fant var frosne og ferdig rensende bønner. Men jeg ville egentlig ha med belger også. Det er så digg å tygge lette på den salte belgen og dra ut bønnene. Jeg må tydeligvis tilbake til A-mat! :)

Der hadde de forøvrig utrolig mye godt. Frosne dim sum blant annet. Hvor får man kjøpt bambusdamperne som brukes på kinaresauranter?


#11

Xian sa for siden:

Ah, det var da godt å høre, jeg fryktet et øyeblikk at du og familien satt og tygget iherdig på belgene, som riktignok smakte godt av soyasaus og hvitløk, men de er jo ikke til å få svelget omtrent. :knegg: Jeg grep en venninne i det her rett før jul; jeg hadde satt en bolle edamame på bordet, men måtte fly til komfyren. Da jeg kom tilbake satt hun og tygget og tygget med tårer i øynene.

Nå kom jeg forresten på at jeg skal bestille de edamame-snacksene som Benzo tipset om i en annen tråd. :lykkelig:

Den store A-Food i Ostarhausgaten selger bambusdampere i forskjellige størrelser. Tror jeg har sett dem på Åhlens også.


#12

Mamari sa for siden:

Tusen takk alle for tipsene!

Tror jeg skal tipse min lokale Rema 1000 kjøpmann om dette produktet. De har igrunnen bønner i alle varianter og disse vet jeg mange er på jakt etter. Typisk at det er så vanlig i Sverige men ikke i Norge.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.