Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Donna Tartt: The Goldfinch?

#1

HSJ73 sa for siden:

Jeg trenger en ny iPad-bok å lese og lurer litt på denne. The Secret History er en av mine store favorittbøker gjennom tidene, og jeg kunne gitt mye for å få en slik leseopplevelse igjen. Men jeg er så redd for å bli skuffet! Det må også nevnes at jeg sliter med både tid og konsentrasjon for tiden, samt at det skal mye til å bli ordentlig begeistret for en bok. Slik har det vært lenge.

Så: Jeg er ute etter en bok som vil begeistre meg; som vil gjøre meg helt oppslukt. Den typen bok som man leser i mens man rører i grytene rett og slett fordi man ikke klarer å la den ligge.

Jeg håper jo at The Goldfinch er en slik bok, slik TSH var for meg i sin tid, men med over 700 sider er jeg litt skeptisk.

Kanskje det finnes andre bøker det er større sjanse for å bli oppslukt av? Jeg tar gjerne imot tips!


#2

Candy Darling sa for siden:

Jeg ser i hvert fall at Toffskij har anbefalt den i en rekke tråder her inne, så jeg ville ikke vært bekymret. Den står på leselisten min, etter skal bare bare.


#3

Cuyahoga sa for siden:

Jeg leser den nå, og liker den virkelig godt. Den er så god at jeg må pause litt, for jeg blir litt satt ut av gode bøker med "undertoad". :nemlig:


#4

Toffskij sa for siden:

Jeg syntes den var helt storartet, og nettopp en sånn bok du etterlyser. Den ligner ikke noe særlig på TSH, synes jeg, men det er ikke til forkleinelse for boka i det hele tatt. Og den føltes ikke for lang. (Vil gjerne diskutere slutten med noen etter hvert, for det er der jeg har mine eneste reservasjoner.)


#5

HSJ73 sa for siden:

Takk for svar! Det geniale med iBooks er at man kan laste ned en gratisprøve, i dette tilfellet 78 sider. Jeg ender nok med å kjøpe boken, for jeg ble sugd inn i handlingen fra første side. Deilig!


#6

Nera sa for siden:

Jeg leser den nå, og vil rope ut til hele verden hvor fin den er. Jeg har lest ca. 25% av boka, og gleder meg til resten.


#7

Toffskij sa for siden:

Ikke sant? :hyper:


#8

rajraj sa for siden:

Meh...


#9

banana sa for siden:

Denne boka! Jeg er like begeistret som da jeg leste Max, Mischa… av Johan Harstad.


#10

Eia sa for siden:

Åh! The Goldfinch! :hjerter:

Nå så jeg Toffskijs kommentar om slutten, så nå må jeg lese den om igjen. :gruble: :gullfiskhukommelse:


#11

Luftslottet sa for siden:

Jeg hatet den boka og ble veldig skuffa etter TSH. :knegg:

:bidrar for seint:


#12

Maverick sa for siden:

Jeg elsket den! :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.