Cumulus sa for siden:
Flere på en slik type diett? Jeg er sett på denne dietten pga revmatisme. Noen som vet hvorfor jeg er ekstremt tørst og har større saltbehov enn ellers?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.
Cumulus sa for siden:
Flere på en slik type diett? Jeg er sett på denne dietten pga revmatisme. Noen som vet hvorfor jeg er ekstremt tørst og har større saltbehov enn ellers?
TripptrappTREsko sa for siden:
Jeg har ikke vært på en sånn diett, så jeg har ikke så mye å komme med:) Men, kan det være at du bare får i deg mindre salt enn det du har vært vant til slik at du bare "føler" du har behov for mere salt?
Når det er sagt, så har min søster vært på en lignende diett en gang, hvor hun kuttet ut hvetemel (kan ikke huske om hun også skar ned på/avstod fra de andre ting du nevner). Hun gjorde det også pga reumatisme. Hun fikk det altså mye bedre. Det er noen år siden nå, men jeg har også lest om svinekjøttets invirkning på reumatiske sykdommer. Husker desverre ikke så mye av det, men jeg forstår ihvertfall at du vil prøve.
Lykke til!
Cumulus sa for siden:
Tusen takk for svar. Ja, jeg har også kuttet svin. Poenget er å kutte ting som er betennelsesfremkallende. :) Og jeg er også mye bedre!
TripptrappTREsko sa for siden:
Supert! Det er så godt når noe virker!:)
Trois sa for siden:
Jeg er blitt anbefalt samme type diett. Har du lyst til å dele hva du spiser?
Hvor lang tid tok det før du merket bedring?
Cumulus sa for siden:
Det tok faktisk kun et par dager før jeg merket bedring! Helt utrolig!
Jeg spiser omtrent slik:
Frokost:
2 egg
3 glutenfrie knekkebrød
Formiddag:
3 kopper syrefri kaffe kjøpt i løsvekt i kaffebutikk, med suketter, melk og kanel
Lunsj:
3 glutenfrie knekkebrød med ost og ruccola eller tomat, agurk eller andre grønnsaker, eller hjemmelagede knekkebrødmed smør
Middag:
alt mulig unntatt svin. Hvis vi har pasta- rispasta fra helsekosten, hvis pizza - gluten- og hvetefri bunn fra Spar. Mye grønnsaker og fisk.
Kvelds:
rosiner eller nøtter eller frukt
Spiser heller ikke kaviar, rød paprika eller jordbær. Det sluttet jeg med for en tid tilbake, da jeg kjente at jeg reagerte på det.
Ingen alkohol eller kaker eller godis. Sliter i helgene..... ellers går det veldig greit. Begynte 2.januar.
Mikkeline sa for siden:
Min far har levd på slik diett i mange år (har også reumatisme). Han er merkbart bedre i formen, og får sterke reaksjoner om han avviker mye fra dietten. Han følger den dog ikke helt slavisk, han har fremdeles noe hvetemel i kosten. Han kan typisk spise en hvetebolle, men ikke en svinekotelett f.eks.
Cumulus sa for siden:
Kan han drikke alkohol, Mikkeline? Vet du i så fall hva han tåler og hva han ikke tåler?
Katta sa for siden:
Jeg har en kollega som lever på noe lignende, men hun spiser vanlig grovbrød. Men aldri kjøtt av noe annet enn kylling. Det startet som vegetarkost og ble utvidet med fisk og kylling.
Cumulus sa for siden:
Har hun revmatisme?
Katta sa for siden:
Ja, det er årsaken til dietten.
m^2 sa for siden:
Både jeg og lillegutt får i oss for lite salt når vi spiser kun hjemmelagd mat fra bunnen av (uten gluten, soya, melk, sukker, gjær, m.m.) , f.eks inneholder ferdigkjøpt brød mye salt og alle disse ferdigmiksene har mye salt. Ernæringsfysiologen sier hvertfall det, og blodprøvene tilsier det. Mer salt og drikk mer, får vi beskjed om hos legen :vetikke:
Mikkeline sa for siden:
Han drikker alkohol. Har ikke hørt at han har nevnt noe rundt det som en trigger/noe han holder seg unna. Nå drikker han mest vin, sjeldent øl eller noe form for sprit.
ingling sa for siden:
Mange av de ferdige glutenfrie produktene har jo en del salt, så jeg tviler på at du mangler det. De har ogs en del stivelse og sukkerarter, så vær litt obs der. Jeg blir også mer tørst av sukkererstatninger, så f.eks. suketter kan ha noe å si, tenker jeg. Drikker du nok vann?
Jeg har gått på slik diett og gjør det delvis fortsatt, men jeg spiser litt gjær (langtidshevet brød med lite gjær i) , spelt og av og til litt sukker. Nå har ikke jeg revmatisme, jeg gjør det mest på grunn av intoleranse og magekrøll, men jeg merker at kroppen trives godt med det og at jeg har mindre vondt i ledd og er i bedre form når jeg spiser sånn. Håper det hjelper deg!
Morella sa for siden:
Jeg har ikke kjennskap til en slik diett, men jeg vil veldig gjerne tipse om disse havrebrødene. De kan lages glutenfrie og er uten gjær. bedremeg.com/superenkle-havrebrod/
Cumulus sa for siden:
Tusen takk- de skal prøves!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.