Jeg skal ha med to kaker på jobb i anledning (min egen) bursdag (sånn gjøres det der) og tenkte jeg å ha med en bløtkake og en oreokake.
Bløtkaken har jeg kontroll på.
Men oreokake er for å lage noe som ikke er bløtkake, men noe som smaker sjokolade og kanskje ser litt kjekt ut. Jeg liker ikke sjokolade, og ergo ikke oreokake, så…: er det godt? Blir det seende veldig haugete ut?
Innafor å ta med seg det?
Jeg liker bløtkake selv, så min bursdag = bløtkake :humre:
Sitronterte har jeg aldri lagd… kanskje på tide? Eller jo én gang, etter oppskrift fra julekalenderen her inne og den ble veldig god men fløt utover.
Men det blir ikke for mye med bløtkake + sitronterte da?
Selv synes jeg den er veldig god, men den blir fort litt mye, ja. Jeg bakte den til et barseltreff forrige uke og har ALDRI fått så mye skryt for en kake noen gang. Jentene var helt over seg. :knegg:
Den oppskriften her på FP på Oreokake er veldig god. :nam: Men den halv-fabrikata saken og den en får kjøpt på f.eks. Dolly Dimples er ikke god. Den vil ikke se haugete ut, og lett å frakte med seg siden du ikke tar av ringen rundt før rett før du skal servere den. Bare husk å legge ringen direkte på fatet uten bunnen i ringen. ;) Også ser den veldig fin ut om en pynter med sånne melkesjokolade hjerter isteden for haugete sjokoladesaus på toppen.
Jeg syns det smaker helt forferdelig. Jeg vet at "alle" skryter det opp i skyene, men kan ikke for mitt bare liv forstå hvorfor. :knegg:
Hva med en suksesskake?
Det er mulig det. :knegg: Men jeg er ikke noe glad i Oreos uansett, og kaka er så søt at man får sukkersyke av å se på den, og vanvittig mektig. Nei, Oreokake er IKKE godt! grøss
Oreokake synes jeg er veldig mektig. Soaked sjokoladekake er også mektig, men veldig god hvis den står 3-4 dager før den spises. Den er ikke noe særlig god den første og andre dagen.
Oreokake er grusom og den soakedkaken er ca like fæl. :sparke:
Begge kakene har det til felles at de har mektige komponenter uten noe syre eller freshe greier.
Jeg oppfordrer til å bake kaker som er søte, men har friske og/eller syrlige komponenter eller ingredienser i seg.
Oreokake er i kategorien "greit nok" for meg. Kan være, som Filifjonka sier, både god og vond. Sånn oreokake som selges på Newsmans (og sånne steder) er helt utrolig forferdelig vond.
Jeg har bakt "oreokake" med fylte sitronkjeks, hjemmelaget sitronfromasj med ekstra "sting", altså med en perfekt balansert syrlighet, og ellers ostekrem sånn som i oreokaka, og jordbærcoulis på toppen. Det ble godt! Jeg elsker sitron og tenkte at det ville bli godt, mens noen rynker på nesa når jeg forteller om det. Men kollegene mine var høflige nok til å spise den opp.
Jeg lager bløtkake, det liker jeg og det er jeg god på :jupp:
Også må jeg ha én kake til siden vi er så mange. Mye sier meg at det enkleste er å lage to bløtkaker :humre: Men jeg bør jo være litt kreativ da.
Jeg liker ikke sjokoladekake eller sjokolade, er ikke noe glad i terter, har ikke lyst til å lage muffins, og er ikke spesielt glad i gulrotkake heller. Jeg liker ostekake, eller dvs fromasjkake er det jeg liker - men det blir jo veldig likt bløtkake igjen.
Så det blir jo uansett å lage noe jeg ikke liker selv. Men hva er den beste sjokoladekaken å ta med på jobb da??
Eller sitronterte med den knallgode curd-en som det er oppskrift på her inne, det blir jo godt men den var fryktelig rennete sist jeg lagde den. Og litt lik bløtkake?
:gaah:
Oreokaka blir alltid først borte i selskap i vår familie. Suksessterte er også en sikker vinner.
Ostekake kan jeg ikke fordra, gulrotkake er godt når den er varm og er uten ostekrem, alt med fromasj er ekkelt og bløtekake er forferdelig. Hjalp det? :knegg:
Sitronpai er kjedelig, suksessterte søtt og ekkelt :nemlig:
Jg synes oreokake er ok, og er ellers helt enig i at det er den eneste kaka som alltid blir borte først i selskaper osv. I tillegg til hvetestang med vaniljekrem -det er enkelt, godt, og et alternativ til kremkaker.
Men når du skal ha med kake på jobb, og den ene er bløtkake, hadde jeg gjort det superenkelt for meg selv og bakt en brownie i tillegg. Da har du to ulike kaker, og en med sjokolade.
Syns det høres litt krevende ut å måtte ha med TO kaker på jobb på bursdagen. Ta en kake du liker godt selv og en helt annerledes som er kjapp å lage, f.eks. brownies som veldig mange liker. De som ikke liker verken bløtkake eller brownies kan gå og ta seg en bolle. Eller et knekkebrød.
Bløtkake er jo kjapt å hive sammen det, egentlig.
Og siden jeg ikke liker brownies synes jeg det er styrete å lage fordi jeg ikke vet om det smaker riktig når det er ferdig :humre: Men planen var jo å lage noe sjokoladete, så...
To kaker fordi ellers er det en halvparten av menneskene som ikke får.
Og for å være ekstra vanskelig er jeg ikke glad i gjærbakst heller, kjenner jeg :gruble: Kanskje jeg bare skal lage en kringle elns allikevel, det er jo veldig greit. Hm.
Guriland så vanskelig dette skulle være da? :knegg:
Gulrotkake kanskje, den roomkaka må da være god?
Jeg er enig i det. Men jeg måtte nok også tatt med to kaker på jobb. Vi er 30-40 på pauserommet, og da synes jeg nesten det er bedre å la være enn å bare ta med én.
Jeg har aldri smakt oreokake, jeg. Hadde sikkert likt den. Suksessterte blir jeg lett kvalm av. Sjokoladekake blir aldri feil, soaked eller ei. R.O.O.M gulrotkaken har jeg laget en gang, og den er veldig, veldig god. Lurer på hvorfor jeg ikke har lagd den flere ganger?
Mine kolleger er ganske enkle. Jeg har med meg en gulrotkake på jobb i dag, og de er lykkelige som bare det. Den er ikke "hel" engang, og er bare rester etter helgens festligheter. (Den er nesten helt, for "noen" klarte visst ikke helt å begrense kakebakingen i helgen. :sparke: )
Men altså, oreokake er enkel å lage, men ganske omstendelig med mange prosesser. Jeg tror ikke jeg hadde giddet hvis jeg ikke likte den selv, eller den var spesielt bestilt.
Hva med CCCB? Den er mektig nok til en hel skoleklasse?
Hvis cccb er chocolate cream cheese brownies er den hundre ganger bedre enn oreo i alle fall.
Og mye bedre enn noen andre brownies jeg har laget eller fått servert, cccb er jo saftig og syndig god. (Og like god om man dropper nøttene, har allergikere på besøk ofte, så det er godt å finne kaker uten sånt.)
Men jeg har altså enda ikke fått servert en oreokake jeg liker.
CCCB er veldig godt, synes jeg, men ikke alle liker den heller. Den er imidlertid veldig annerledes enn bløtkake og oreokake, som er kremkaker begge to. Og litt annerledes enn vanlige brownies.
Jeg har lagd CCCB en gang og måtte ta den med på jobb (der alt som innholder raust med kalorier forsvinner i løpet av fire sekunder) for at den skulle bli spist. Alt for mektig, etter min bok.
Jeg falt ikke heller for CCCB selv om jeg liker både sjokolade og kremost. Den opplevdes VELDIG mektig, litt kvalmende rett og slett. En av de få kakene jeg har bakt som ikke har blitt spist opp. Men når kaker får sine egne evigvarende tråder der mange syns de er helt utrolig fantastiske, sånn som soaked-kaken og CCCB, så er jeg selvfølgelig for nysgjerrig til å la være å prøve. :)
Jeg liker den godt selv om den er mektig, men det er sjelden noen klarer mer enn ett eller to stykker. Det synes jeg ikke gjør noe når man skal ta med til alle. :)
Lag to bløtkaker med forskjellig fyll. Hvis det hadde vært for å ha variasjon til et selskap hadde jeg laget to forskjellige, men hvis det er for at "alle" på jobben skal få en bit så lager to du bløtkaker.
Hehe, mannen min er en skikkelig kakemons og spiser villig av det meste. Og mye. (Rart at han ser ut som en strektegning, egentlig). I den grad at han flere ganger har opplevd at ymse eldre slektninger baker om igjen og om igjen av kaker de tenker han må ha ELSKET, siden han tok både to og tre stykker. Mens han egentlig syns de var sånn helt grei. En gang mamma spurte om han likte marsipankake så svarte han "njanei, egentlig ikke noe særlig. Altså, jeg kan vel spise et par-tre kakestykker om jeg får det servert, men..." :haha: