Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tørr og kokt spaghetti og kalorier

#1

Hondacrv sa for siden:

Eg veg alt eg et for tida, og tel kalorier. På Grethe roede-lista over mat på nettsidene står det tørr spaghetti 350 chal/100 g. Og så står det kokt spaghetti og då ser eg at kaloriinnhaldet:confused: er halvert. Kva er det då eg skal føre opp når eg skal skrive ned kor mange kalorier eg har fått i meg? Nokon som forstår kva eg meiner, og veit?


#2

celebelen sa for siden:

Det kommer vel an på om du veier den før eller etter koking? Jeg vil tro at den trekker til seg såpass mye vann at 100 g tørr spaghetti veier nærmere 200 g kokt, og dermed er kaloriinnholdet så mye lavere.


#3

mina sa for siden:

Jeg veide før og etter koking i dag, av ren og skjær nysgjerrighet.
250 g tørr makaroni veide 540 g etter koking i 5 min.


#4

Hondacrv sa for siden:

Åra sånn ja. Eg blei aldri noko mattegeni. Så kan de forklare litt meir teskei-aktig? :flau:


#5

Cauchy sa for siden:

Veier du maten?


#6

Skilpadda sa for siden:

Ta 100 g tørr spagetti, den sier du har 350 kcal. Så koker du den, og da har den fremdeles 350 kcal, men fordi den svulmer opp, veier den mer.

Så hvis den f.eks. veier 200 g etter koking, og fremdeles inneholder 350 kcal, så er nå kaloriinnholdet per 100 g halvparten av hva det var før. For en 100 g porsjon med kokt spaghetti er jo halvparten av det du har, og inneholder dermed halvparten så mange kalorier.


#7

Hondacrv sa for siden:

Ja, eg veg maten. Takk, skilpadda. No forstod eg det. Trur eg. Då skal eg altså notere ca 170 chal for 100 gram kokt spaghetti. Sant?


#8

Cauchy sa for siden:

Hvis det er den kokte spaghettien du veier, så noterer du 170 cal for 100 gram kokt spaghetti.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.