Eg veg alt eg et for tida, og tel kalorier. På Grethe roede-lista over mat på nettsidene står det tørr spaghetti 350 chal/100 g. Og så står det kokt spaghetti og då ser eg at kaloriinnhaldet:confused: er halvert. Kva er det då eg skal føre opp når eg skal skrive ned kor mange kalorier eg har fått i meg? Nokon som forstår kva eg meiner, og veit?
Det kommer vel an på om du veier den før eller etter koking? Jeg vil tro at den trekker til seg såpass mye vann at 100 g tørr spaghetti veier nærmere 200 g kokt, og dermed er kaloriinnholdet så mye lavere.
Ta 100 g tørr spagetti, den sier du har 350 kcal. Så koker du den, og da har den fremdeles 350 kcal, men fordi den svulmer opp, veier den mer.
Så hvis den f.eks. veier 200 g etter koking, og fremdeles inneholder 350 kcal, så er nå kaloriinnholdet per 100 g halvparten av hva det var før. For en 100 g porsjon med kokt spaghetti er jo halvparten av det du har, og inneholder dermed halvparten så mange kalorier.