Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Om å steke brød i jerngryte

#1

Cuyahoga sa for siden:

Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på noen oppskrifter på eltefritt brød stekt i jerngryte.

Det står gjerne i oppskriftene at det blir best resultat med støpejernsgryte. Jeg har en emaljert støpejernsgryte, er det ok? :blånn:

Alternativt kan jeg sikkert finne en sånn tradisjonell svart støpejernsgryte i skapet til min mor, men jeg vil gjerne ikke fylle opp skapene mine med mer enn jeg strengt tatt trenger.


#2

Harriet Vane sa for siden:

Sånn Le Creuset, liksom?
Ja, det skal da gå fint i ovn?


#3

Cuyahoga sa for siden:

Ja, sånn overpriset fin en. :knegg:

Jeg kan jo bare prøve og se, egentlig.


#4

Harriet Vane sa for siden:

Googlet litt og de skal tåle 220.

Kjør på!


#5

Cuyahoga sa for siden:

Le Creuset har jo oppskrifter på det på egen hjemmeside, så da må man formode at det funker. :knegg:

Neste gang: google først, spørre etterpå.


#6

Pingis sa for siden:

Tror det var Niobe som skrev at hun brukte sin til eltefritt brød, og at den tålte høy varme, typ 300 grader. :gruble:


#7

Luftslottet sa for siden:

Le creuset er supert, men hvis du har plastknott på lokket ditt, bør du skru den av. Den tåler ikke mer enn 200 grader.

Jeg har hatt stort hell med eltefritt brød. :nam:


#8

Harriet Vane sa for siden:

Men jeg som bare har gammeldags jerngryte, hva slags oppskrift? Hvor? Hva?





#12

Erica sa for siden:

Jeg har brukt jerngryte til eltefritt glutenfritt brød. Funker fint det!


#13

Taien sa for siden:

Takk for link til fantastisk matside. Her var det mye å ta med seg. (Og nå er det dumt jeg verken har støpejernsgryte eller noe lignende, for det brødet så GODT ut. Kanskje jeg kunne laget baguetter?


#14

Toffskij sa for siden:

Oh my, det pain au chocolat-brødet! :nam:


#15

Nextlife sa for siden:

Har du en ildfast form så funker det finfint enten med lokk på eller aluminiumsfolie over.
Jeg har ikke noen liten gryte, så når vi er bare 2 som skal spise bruker jeg ildfast form. :)


#16

Pingis sa for siden:

Jeg baker masse eltefrie rundstykker, det funker strålende.


#17

IzziCreo sa for siden:

Jeg lager i vanlig kjele av stål. Funker fintfint! Nyyydelige brød :nam:


#18

Taien sa for siden:

Aha!
Da blir det ferske hjemmebakte brød og rundstykker/baguetter i helgen! :lykkelig:



#20

Cuyahoga sa for siden:

Nextlife, hvor store jerngryter passer de oppskriftene til?


#21

frukt sa for siden:

Oppskrift? :vilha:


#22

zinatara sa for siden:

Da vet jeg hva jeg skal bake til helgen! Har en jerngryte i skapet som vi sjelden bruker, men nå skal jeg jammen meg lete den frem.


#23

mkj sa for siden:

Alle får til disse brødene unntatt meg. Jeg har bakt to "pucker" bare. Men rundstykker får jeg til.

Jeg baker på hytta som oftest og må slumse litt da jeg ikke har vekt. Rundstykkene blir skikkelig rustikke da, men god på smak. Dessuten synes jeg at rundstykker er kjekkere, for det er ikke så lang prosess på morgenen, sånn at jeg kan stå opp ikke alt for tidlig og så ha ferske rundtstykker til frokost.


#24

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har bakt det i dag. Med en stor plate melkesjokolade. Yum!


#25

Tallulah sa for siden:

Åh, så mange deilige brødoppskrifter! Jeg tror jeg må bake baconbrød til i morgen.


#26

Engasjert sa for siden:

Jeg har satt deig i dag, som skal bli brød i morgen til lunsj. Jeg har brukt denne oppskriften: www.steamykitchen.com/168-no-knead-bread-revisited.html

I denne oppskriften sier hun at man kan ha bakepapir i bunnen/rundt. Noen som har prøvd det? Jeg er redd det blir for høy varme for papiret. Men kanskje papir er unødvendig? Jeg har støpejernsgryte som ikke er emaljert inni.

Noen med erfaring som kan berolige meg med at det ikke svir seg i gryta?


#27

Tallulah sa for siden:

Jeg vet ikke. Jeg tenkte å prøve å ha olje i gryta i stedet for mel. Jeg syns det er så ekkelt med masse mel utenpå brødet.


#28

Luftslottet sa for siden:

Jeg har stekt brød i keramikkform og emaljert gryte og aldri hatt i verken olje eller bakepapir. Brødet har løsnet fra formen av seg selv, antakelig fordi det danner seg skorpe med en gang deigen helles i den varme formen.


#29

Magica sa for siden:

Jeg bruker bakepapir i bunnen. Først bakepapiret på benken, med mel, og lar deigen etterheve på bakepapiret, og løfter over i gryta. Steiker.



#31

Tallulah sa for siden:

Skal deigen se ut som en klisseklump etter 7-8 timer? Helt maken som da den ble blandet? Min gjør det.


#32

Luftslottet sa for siden:

Ja, men den bør ha blitt en litt større klisseklump?


#33

Tallulah sa for siden:

Næh, ikke veldig. Jeg får se i morgen tidlig!


#34

Nextlife sa for siden:

Den blir ikke nødvendigvis så mye større, men ser du mer luftbobler/huller så er det et bra tegn: :)


#35

Orkide sa for siden:

Min klisseklump er blitt større og ligger nå med sjokolade brettet inn. Gleder meg til det skal i ovnen og satser på at jeg om halvannen time har verdens beste pain au chocolat å servere.


#36

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har også en klisseklump her, som skal i ovnen om to timer. Jeg har brukt mye grovt mel, jeg håper ikke det er dumt.


#37

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg var forresten veldig usikker på det med gjæren. Det stod ikke at den skulle røres ut i lunkent vann, så jeg tok en eplekjekk "sikkert fordi den skal heve over natten"-holdning og brukte kaldt vann. Den har vokst i løpet av natten altså, men burde jeg egentlig brukt varmere vann?


#38

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har sett oppskrifter der det står romtemperert/lunkent vann, Pepper. Vet ikke hvor mye det har og si.


#39

Erica sa for siden:

Kaldt vann skal funke med så lang hevetid altså.


#40

Tallulah sa for siden:

Jeg brukte også kaldt vann rett fra springen. Da jeg sto opp i dag hadde den flatet seg ut og hevet, slik at den ikke hadde samme fasong som da jeg laget den. Den var til forveksling lik den i videoen. Dette var 18 timer senere. Jeg brukte 200g finmalt rug, 100 siktet hvetemel og 100 sammalt hvetemel. Hva brukte du?

Nå har jeg veltet den over på et oljet bakepapir, brettet den åtte gamger og satt bollen over og timeren på en time til. Det er ikke akkurat gjort i en feil selv om det er lite arbeid. :knegg:

Hvis jeg får det til med relativt grovt mel tror jeg at jeg kommer til å benytte meg av denne oppskriften en del i sommer, mens vi er i USA. Det er jo helt umulig å få tak i ordentlig brød der.


#41

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg brukte fremgangsmåten i oppskriften Cuyahoga la ut, fra Le Creuset sin hjemmeside. Jeg brukte ca 150 g havremel, 400 gram grovt sammalt og 100 gram hvetemel. Og så hadde jeg oppi revet gulrot.

Dette blir spennende! Oppskriften jeg brukte var tydeligvis mindre avansert enn din, ikke noe bretting og bakepapir her!


#42

Pepper Lemon sa for siden:

Skal du forresten ta med støpejernsgryta til USA, Tally? :knegg:


#43

Tallulah sa for siden:

Jeg brukte fremgangsmåten til hun i den lenka over her, men endret mel og melsammensetning. Jeg er ikke helt enig med henne at 450 g siktet hvetemel og 50 g kruskakli gir et grovt brød. :knegg: Jeg lurer på om hun opprinnelig er amerikansk?

Haha, de skulle tatt seg ut! Nei, jeg skal ha med så lite som mulig, slik at jeg kan ha med mest mulig hjem igjen. Jeg får satse på at det er en der jeg bor, eller at jeg går an å bake i en vanlig gryte. Evt. får jeg kjøpe en jerngryte der og ta med i håndbagasjen hjem igjen. :knegg:

Jeg lurer veldig på om 500 g mel blir for mye i hjertegryta mi, den er jo bare på 2 liter. Jeg har en annen gryte også, som jeg kan bruke, men hjertebrød hadde jo vært fint.


#44

Pepper Lemon sa for siden:

450 g hvetemel og 50 g kruskakli! :haha: Definitivt amerikansk.

Jeg måtte google youtubevideoer nå, med no-knead bread. Dette er jo ganske kult!


#45

Orkide sa for siden:

Min gryte er 3 liter og det var god plass i den. Pain au chocolat er i alle fall å anbefale på en rolig søndag. Ungene og mannen elsket den. Jeg også selvsagt. Neste tror jeg blir et pestobrød.


#46

Tallulah sa for siden:

Nå har jeg satt begge kjelene i ovnen, så får vi se hvor stor deigen er etter at den er ferdighevet. Jeg prøvde å lette litt på bollen den ligger under, bad idea! Da holdt den på å å flyte såpass utover at jeg bare måtte smelle bollen på plass igjen. Spennende det her!


#47

Engasjert sa for siden:

Jeg har tatt min ut av ovnen nå. Det ble veldig lavt, men ville tatt seg veldig bra ut ved siden av en suppe, f.eks. Gryta mi er ganske vid, så kanskje dobbel deig hadde gjort seg. Veldig spent på å skjære i det og se hvordan det ser ut.

Jeg brukte forresten bakepapir til å etterheve på, lagt i en bolle. Når dette i følge oppskriften skulle "veltes over i gryta", satt halvparten fast på papiret. Måtte skrape deigen over i gryta.

Hadde også en runding med bakepapir nederst i gryta, men er ikke sikker på om det var nødvendig.


#48

Engasjert sa for siden:

Det lukter ikke nystekt brød her. Det lukter bare varmt jern. Noe av stasen med å bake brød selv, er jo den gode lukta.


#49

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg fikk bakelukt, Engasjert. Mystisk.

Brødet er ferdigstekt. Det ble for lavt, ja. Så her blir det nok mest skorpe, og lite fluff. Men det er sikkert fordi jeg har for stor kjele. Hva skjer hvis jeg bruker dobbel deig, tro? Må jeg steke lenger også da?


#50

Pepper Lemon sa for siden:

Gryten min er emaljert inni, så det var ikke noe som hang fast. Jeg brukte havregryn i bunnen, sånn for sikkerhets skyld. Det var bare å velte brødet ut av gryten.


#51

Tallulah sa for siden:

Lekkert! Min deig hadde hevet såpass at det tøt ut under bollen jeg hadde veltet over, og alt hang fast. Så jeg ploppet like greit hele bakepapiret oppi jerngryta, klipte til rundt kanten og smalt på lokket. Så får vi se hva som skjer.


#52

Engasjert sa for siden:

Det samme lurer jeg på. Mitt brød ser ut som ditt. Smaker godt, men litt pussig form på brødskiva :)

Jeg brukte forresten 1 1/2 kopp hvetemel og 1 1/2 kopp sammalt hvete. Kan sikkert bruke det man ønsker av mel? Men hvis det blir for grovt, er det kanskje vanskelig å få det så luftig?


#53

Tallulah sa for siden:

Hjertegryta var perfekt størrelse for brød på 500 g mel! Det ble både fint og godt. Akkurat passe høyt, det fylte mer eller mindre hele gryta til toppen.


#54

Engasjert sa for siden:

Hjertegryta? Hvor mye rommer den?

Hvilken oppskrift brukte du, Tallulah?


#55

Tallulah sa for siden:

Hjertegryta fra Le Creuset. Den er 20 cm i diameter, og rommer 2 liter vann, helt opp til kanten.

Jeg tok utgangspunkt i fler av oppskriftene på den bloggen som ble lenket til over her, og brukte rug, sammalt hvete og siktet hvete, 500 g til sammen og 4,5 dl vann. 1/4 ts tørrgjær og to ts salt.


#56

Tallulah sa for siden:

Her er mitt brød



#58

Tallulah sa for siden:

Ikke kjempehøyt, men hvertfall 10 cm. Og ikke sånn lavt suppebrød, liksom. Det var litt kjedelig i smaken, jeg tror jeg må ha noe mer spennende i nest gang. Det var perfekt for Hiawata da, som vil ha så plain brød som mulig.


#59

LisaMay sa for siden:

noen med en enkel og kjapp oppskrift?


#60

Ole Brumm sa for siden:

Okay, dette må jeg prøve, men har ikke tørrgjær, går det med fersk tror dere? Eller må jeg vente til i morgen og handle tørrgjær først?


#61

Cuyahoga sa for siden:

Jeg brukte en liten bit fersk gjær. Gikk helt fint. :nikker:


#62

Nextlife sa for siden:

Hvis du gidder å lese tråden ligger det link til en blogg med mange oppskrifter.


#63

Ole Brumm sa for siden:

Supert, da skal jeg blande sammen en røre i kveld!
Grave frem jerngryten min må jeg og, det er bra jeg finner noe jeg kan bruke den på, det er en av tingene jeg har på kjøkkenet som blir lite brukt...


#64

Tallulah sa for siden:

Hiawata liker dette brødet bedre enn kjøpebrød! :what:


#65

Malama sa for siden:

Jerngryta mi er diger. Jeg tipper to liter vann ikke fyller mer enn sånn..... 5 cm i høyden? Max.

Derved blir det lavt suppebrød, da? Noen som har prøvd større oppskrift for å få det høyere?


#66

Taien sa for siden:

Men hvis det er sånn skikkelig klissedeig, hvordan får en til å lage baguetter da? :leppe: ser for seg planen opp i røyk...eller fast i benkeplata


#67

løve70 sa for siden:

Det går ganske greit faktisk, du bare klasker dem ut på plata. Veldig lekre blir de ikke, men de smaker godt:)


#68

Taien sa for siden:

Det er lite jeg lager som ser lekkert ut, men det smaker som regel bra. :knegg:


#69

Ole Brumm sa for siden:

Deigen min står og godgjør seg, jeg slumpet sammen en grov deig i går, planen er å ha brødet til middagen i dag som er potet og purre-suppe.

Jeg har og en stor jerngryte så den blir helt sikkert ganske flat, men men, satser på det blir bra.


#70

Ninnipling sa for siden:

Jeg bruker også no-knead-bread-oppskriften fra "Mat på bordet". Har ingen jerngryte ( :ønsker meg: ) men har brukt den mellomste stålgryta mi fra Nowo (3,3 liter) siden det ikke er noen plasthåndtak på den. Det funker fett! :)


#71

Niobe sa for siden:

Jeg bruker grovt rugmel i mitt, for jeg synes det gir bedre smak enn grovt hvetemel. Og gjerne en dæsj honning i vannet. Min erfaring er at brødet blir høyere om man skjærer et snitt i deigen etter at den er hvelvet over i gryta. Men jeg liker det litt flatt da, så det blir mest mulig skorpe. :D


#72

Luftslottet sa for siden:

Jeg har laget etter dobbel oppskrift og stekt på litt lavere varme litt lenger. Ble godt, det, men jeg må nok jobbe mer med tidsbruken både på heving og steking.


#73

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg baker grovbrød etter no knead-prinsippet, men steker dog ikke i jerngryte siden jeg ønsker å bake flere brød i slengen. Men sett bort fra at deigen ikke veltes over i en varm jerngryte og heller etterheves i vanlige brødformer i stedet for å etterheve på benken etter bretting, er det mye det samme. Brødene blir utrolig saftige og gode. :)

Til "vanlig" no-knead bruker jeg en gammel jerngryte på ca 6 liter. Fungerer fint med 1/2 kg mel, enda bedre med 750 g mel (halvannen oppskrift). Steker noe lenger, men husker ikke helt hvor mye lenger. :gruble: Jeg synes brødene blir utrolig smakfulle, også med bare hvetemel. Men nok salt er kjempeviktig.


#74

Malama sa for siden:

Det står jo på den mat på bordet- sida at amn kan bruke ildfast form med lokk, faktisk. Og det har jeg jo et par av. Tre, om vi teller leirgryta mi.

Kan jo kanskje funke.

Men det tar sånn ca et døgn å lage, eller mer? Heve en eeeevighet, og etterheve, og ja, i det hele tatt?

Kombinert med at man ikke er hjemme alle døgnets tider, så det kan være at "skal heve til klokken 14, men jeger jo ikke hjemm fra jobb før 17" så blir det... sånn halvannet døgn på å lage det, og da bare begynne på nytt emd en gang for at neste skal være klart når dette er spist opp?


#75

Tallulah sa for siden:

Det er jo ikke noe vanskelig å time det da, Malama. Og det er jo ikke sånn at du aktivt gjør noe de 22 timene. Jeg tror jeg brukte maks 10 minutter på å smelle sammen deigen, og ca 5 minutter på å brette den etter at det hadde gått 18 timer. Resten av tiden tenkte jeg ikke noe særlig på den.

Men seffern, syns du det er pes er det jo bare å la være å bake. :humre:


#76

Luftslottet sa for siden:

Det er jo det at det skal stå så lenge som er digg, Malama. :knegg:

Sette deigen om ettermiddagen dagen før det skal spises de dagene man er hjemme, brette/slå det ned når man står opp, steke til lunsj. Det gjør vi i helgene. I uka går det fint an å sette deigen om kvelden, slå ned/brette før man går på jobb, steike når man kommer hjem. Det går fint om dette blir litt omtrentlig.


#77

Malama sa for siden:

Det var det med å få de 18 timene til å passe, som akkurat nå ble litt tullete i hodet mitt. 24 timer er enklere, har jeg tid til å lage det etter middag i dag, har jeg tid til å gjøre neste skritt etter middag i morgen. (i praksis spiser jeg middag på jobb i dag og i morgen, men sånn i teorien)

Jeg innser dog at 18 timer etter "noe av det siste jeg gjør før jeg legger meg" er sånn "etter middag" neste dag, så joda, det går opp på et vis.

Skal vurdere å prøve. Ei helg, eller en dag når jeg har et par dager på rad hvor jeg ikke spiser middag på jobb (jeg ser snart målsterken. snaaaaart) Det å bake brød får vi nemlig ikke til. Og jeg VIL gjerne ha noe bedre enn kjøpebrød...


#78

Niobe sa for siden:

18 timer? Jeg lar brødet heve i alt fra ca 10 til 24 timer, alt ettersom. Det er jo det som er greit med kaldhevingen.


#79

Malama sa for siden:

Hang meg opp i 18 timer jeg leste en plass i går kveld, ser det srtår mer varierende tidsintervaller i oppskriftene, så dette skal nok la seg gjennomføre å prøve på :)


#80

Tallulah sa for siden:

Du må jo lese oppskriftene da, ikke bare utdrag fra tråden. :knegg: Jeg lot mitt brød stå 18 timer, men det var bare fordi det passet seg sånn.

Så hvis jeg f.eks. ønsker å bake ut brødet kl 17, så kan jeg sette brøddeigen før jeg legger meg dagen før, brette det kl 17 og steke kl 19, og dermed ha brød til frokost dagen etter. Eller jeg kan sette brøddeigen når jeg står opp, og bake brødet før jeg legger meg.


#81

Malama sa for siden:

Mener du at jeg må LESE? ALT?

Holder det ikke med ingressen og lette små utdrag?

Har lunsjsamtalen friskt i minne: HVA Sto det i den mailen om endret swift og bic som alle har arkivert at vi må godkjenne lønn for 15. februar DENNE UKA????? sånn nedi femte avsnitt i en mail med emne "endret bic"? Nei, lese ALT??? Må vi det?

Jahh... lese oppskriftene, ikke bare tråden. sikkert lurt.


#82

Tallulah sa for siden:

:humre:

Som Niobe sa, deigen greier seg helt fint med heving ett eller annet sted mellom 10 og noen-og-tjue-timer, så du har ganske stort slingringsmonn. Det ble godt, så det er verdt å prøve.


#83

Malama sa for siden:

Men litt grovere enn den loffen hun presenterer, sant ja? Som matpakkebrød, liksom.

Greit nok med loffaktig til sitt bruk, men det er flest hverdager.
Og det er jeg som har matpakke i vår husholdning for tiden, og jeg er brødlei. Kjøpebrødlei. Men jeg kan ikke leve på loff. Og den der 50 gram kli er vel... ikke så grov, nei.

(her refererer jeg igjen til tråden, antakelig...)


#84

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg lagde som sagt på under halvparten siktet hvetemel. Resten var rug og sammalt hvete. Jeg vil vel tro at dess grovere det er, jo lengre hevetid er best.

Jeg lo høyt av grovbrød på siktet hvetemel og 50 g kli.


#85

Niobe sa for siden:

Lenger hevetid og gjerne en dæsj ekstra vann i starten. :nemlig:


#86

Tallulah sa for siden:

Ja, min hadde nok ikke vært mulig å bake ut etter 10 timer, den hadde hevet minimalt til da. Men etter 18 var den perfekt. Og kanskje litt av ett eller annet søtt for å gi næring til gjæren?


#87

Niobe sa for siden:

Ja, jeg bruker som sagt litt honning i vannet når jeg lager eltefritt grovbrød.


#88

Luftslottet sa for siden:

Det går vel kanskje også an å legge på litt mer gjær til grovere deig, om man ikke har riktig et døgn på seg. Noen som har prøvd?


#89

Erica sa for siden:

Oppskrift på glutenfritt eltefritt brød har jeg funnet på denne bloggen:

glutenogmelkefri.blogspot.no/2011/02/glutenfritt-no-knead-bread.html

I tillegg har jeg oppskriftene til Lene Simensen, som bruker både lite gjær, men også surdeig i brødene sine. De holder jeg på å prøve ut nå, kan legge ut oppskrift hvis det jeg prøver ut er vellykket.


#90

Hannah sa for siden:

Jeg ser at brødet skal stekes på 250 grader, mens jerngryta mi visstnok bare tåler 200 grader. Drt er en emaljert gryte fra le gourmet. Noen som vet om den egentlig tåler høyere temperatur, eller om brødet kan stekes ved lavere temperatur?


#91

Effie sa for siden:

Er det sånn gryte med plastknott du har? Knotten tåler ikkje meir enn 200, men gryta gjer. Går an å kjøpe metallknott og. :)


#92

Tallulah sa for siden:

Jeg tok av knotten og tettet igjen med aluminiumsfolie.


#93

Hannah sa for siden:

Knotten er av metall den også. Satser på at det går bra jeg da.


#94

Ole Brumm sa for siden:

Brødet ble veldig godt!
Jeg lagde en halvgrov variant, 400g hvetemel, 100 g grovmel, 50 g havregryn, 4,5 dl vann, to ss linfrø, salt og ca 10g ferskgjær. Og det ble ikke så flatt som jeg bekymret meg for, skal absolutt bake på denne måten igjen!


#95

Anda sa for siden:

Inspirert av nydelig brød fått hos venninne og denne tråden har jeg nå satt min første deig, og er spent på resultatet. 300 gr sammalt hvete, 200 gr finmalt, 1/4 ts gjær, 1, 1/4 ts salt, bittelitt sukker og 4 dl vann. Jeg er redd det ble litt lite væske, og at denne ender i mislykket kaketråd elns.

Har tenkt å prøve en rund ildfast form med lokk i stedet for jerngryte.

Jeg har forstått det slik at det i utg pkt ikke skal være nødvendig å smøre formen?


#96

Nextlife sa for siden:

Nei, den sterke varmen du får når du setter den inn i ovnen og varmer den før du har i deigen lager umiddelbart en slags hinne som gjør at det ikke skal sitte fast.


#97

Ole Brumm sa for siden:

Jeg bare droppet deigen nedi med bakepapir på, da slapp jeg oppvask også...


#98

Tallulah sa for siden:

Jeg gjorde som Ole Brumm. Har funka to ganger nå!

Jeg tror ikke du greier å føkke det opp, Anda. Jeg har laget en klissedeig og en mer vanlig brøddeig og begge ga et godt resultat.


#99

Anda sa for siden:

Ingen fuck-up, ble bare veldig, veldig godt!

Den fløt faktisk ut under bollen etter bretting/heving, så det var nok væske.

Jeg skjønner godt at dette slår an, og vurderer ny i dag, sånn for å teste litt forskjellig. Knøtto ga godkjent. Gutta, dummingene, gadd ikke vente og dro i bakken i stedet. Verst for dem. :knegg:


#100

zinatara sa for siden:

Med meg ble det misslykket, men det var ovnen sin feil. Av en eller annen grunn varmet den seg opp til den høyeste temperaturen, selv om jeg hadde stilt den på en lavere temp. :eek: Så det ble nokså svart det brødet. Men skal se om jeg ikke får det til en annen gang.

I dag skal jeg teste no knead pizza på pizzasten, så får vi se om det går bedre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.