Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruk av Stevia

#1

Stjerneskuddet sa for siden:

Jeg ble litt nysgjerrig. Broren min ønsket seg kanelboller, men jeg er på sukkerfri diett, så det blir fryktelig kjedelig å lage det uten å smake. Han vil egentlig heller ikke ha for mye sukker. Derfor begynte jeg å tenke tanken på å lage sukkerfrie kaker og gjærbakst. Det kryr av bursdager og andre lag fremover.
Har noen prøvd dette? I kaker og boller? Smaker det kunstig?


#2

Misteri sa for siden:

Har ikke prøvd meg så mye på baking, men i matlaging bruker jeg det. Bruker det også som sukkeerstatning i te o.l. Der funker det fint.

Henger meg litt på denne tråden, for jeg vil gjerne høre resultatet. Kan ikke bruke sukker lenger pga. diabetesen.


#3

Señora sa for siden:

Jeg har hørt at Sukrin Gold skal være bedre, da det er sammensatt av flere forskjellige søtningsmidler.


#4

Nip sa for siden:

Tipper du finner mange fine oppskrifter om du søker på det, spesielt om det bare er sukker du skal unngå så er det nok veldig lett å lage gode :)


#5

ingling sa for siden:

Jeg bruker ikke Stevia, men lager kanelboller uten sukker i deigen, søtet med vaniljeekstrakt eller vaniljepulver (ikke vaniljesukker). Strør med kokossukker og kanel, det fungerer bra for meg i hvert fall. Sukrin synes jeg smaker ganske kjipt, men har skjønt at Gold er litt bedre.


#6

Misteri sa for siden:

Men da snakker vi aspartam eller sukkeralkoholer igjen? Sukrin gold altså.


#7

Cumulus sa for siden:

Men du kan spise gjær og hvete?


#8

Nooria sa for siden:

Jeg lager en kjempegod brownie hvor 15 dadler og litt agavesirup eller lønnesirup gir søtsmaken. Den har i tillegg mandelmel i stedet for hvetemel. Til og med ungene elsker den.


#9

ingling sa for siden:

Oppskrift? :blafre:


#10

Susse sa for siden:

Sukrin gold! Helt klart, smaker som brunt sukker. Jeg har en gutt som ikke skal ha sukker og fett sammen, derfor baker jeg alt sukkerfritt. Julekakene til og med. Har prøvd det meste av sukkererstatninger (naturlige!) og havnet på at Sukrin gold er det som smaker best. Når jeg baker bare til ungene og ikke bryr meg om kaloriene bruker jeg også Kokos-sukker, som i muffins ol. Den gir mild og nydelig søtsmak, men like mye kalorier som sukker.

Misteri.:www.funksjonellmat.no/sukrin-gold/om/


#11

Stjerneskuddet sa for siden:

Jada, det er ikke noe grunn til at jeg ikke kan det.


#12

Misteri sa for siden:

Takk for link. Den skal prøves. :)

Hvor kjøper jeg den? Vanlig matbutikk?


#13

Susse sa for siden:

Kan være de har den på større Meny-butikker ol. jeg har kjøpt på helsekosten.


#14

Nooria sa for siden:

Klarer du å lese? Den er fra boken Mat til sinns, av Berit Nordstrand.



#16

Stjerneskuddet sa for siden:

De hadde masse forskjellige søtningsmiddel på Coop, så det er visst ikke vanskelig å få tak i.


#17

Syrin sa for siden:

Vil berre skyte inn at ei kake med dadler og lønnesirup har jo masse, masse sukker, så om poenget er at ein diabetiker ikkje skal ha sukker, så hjelper det ikkje med honning og frukt altså - sjølv om kaka er god :D


#18

Nooria sa for siden:

Der har du forsåvidt et poeng.


#19

Nefertiti sa for siden:

Kanskje denne bakeblogg har noen tips: bakekona.blogg.no/

Jeg har ikke prøvd meg på oppskriftene selv men vet at mange av dem er bakst med sukrin eller andre sukkerfrie alternativer. Bildene er ihvertfall flotte, det ser godt ut :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.