Jeg ble litt nysgjerrig. Broren min ønsket seg kanelboller, men jeg er på sukkerfri diett, så det blir fryktelig kjedelig å lage det uten å smake. Han vil egentlig heller ikke ha for mye sukker. Derfor begynte jeg å tenke tanken på å lage sukkerfrie kaker og gjærbakst. Det kryr av bursdager og andre lag fremover.
Har noen prøvd dette? I kaker og boller? Smaker det kunstig?
Jeg bruker ikke Stevia, men lager kanelboller uten sukker i deigen, søtet med vaniljeekstrakt eller vaniljepulver (ikke vaniljesukker). Strør med kokossukker og kanel, det fungerer bra for meg i hvert fall. Sukrin synes jeg smaker ganske kjipt, men har skjønt at Gold er litt bedre.
Jeg lager en kjempegod brownie hvor 15 dadler og litt agavesirup eller lønnesirup gir søtsmaken. Den har i tillegg mandelmel i stedet for hvetemel. Til og med ungene elsker den.
Sukrin gold! Helt klart, smaker som brunt sukker. Jeg har en gutt som ikke skal ha sukker og fett sammen, derfor baker jeg alt sukkerfritt. Julekakene til og med. Har prøvd det meste av sukkererstatninger (naturlige!) og havnet på at Sukrin gold er det som smaker best. Når jeg baker bare til ungene og ikke bryr meg om kaloriene bruker jeg også Kokos-sukker, som i muffins ol. Den gir mild og nydelig søtsmak, men like mye kalorier som sukker.
Vil berre skyte inn at ei kake med dadler og lønnesirup har jo masse, masse sukker, så om poenget er at ein diabetiker ikkje skal ha sukker, så hjelper det ikkje med honning og frukt altså - sjølv om kaka er god :D
Jeg har ikke prøvd meg på oppskriftene selv men vet at mange av dem er bakst med sukrin eller andre sukkerfrie alternativer. Bildene er ihvertfall flotte, det ser godt ut :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.