Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Marengs på varmluft?

#1

Filifjonka sa for siden:

Jeg lagde noen porsjonspavlovaer i dag etter en oppskrift fra Trines Matblogg. Ellers når jeg lager marengs så pleier jeg å steke med vanlig over- og undervarme, men siden oppskriften var med varmluft så prøvde jeg det. Det ble jo veldig annerledes. Tolvåringen kommenterte det: "Hvorfor er de så ....mushy?" De har en helt annen konsistens enn vanlig, og det må jo være varmluftsstekingen som har skylden. De går jo an å spise, men jeg vil ikke servere dem til gjester på lørdag, så da er det bare å starte på ny runde. :sukk:

Hvordan steker du marengs? Begrunn gjerne valget.


#2

Michelle sa for siden:

Tenkte lage Pavlova lørdag jeg også. Lenge siden jeg lagde den nå. Har ikke brukt varmluft før.
Med varmluft så bør en skru ned temperaturen litt. Steketemp er ca 160 gr med kun over og undervarme, og med varmluft ca 140 gr.


#3

Filifjonka sa for siden:

120 var temperaturen her.


#4

Michelle sa for siden:

Da skulle en jo tro at at marengsen hadde blitt vellykket. Temperaturen er iallefall ikke for høy.


#5

GydaG sa for siden:

Jeg har også fulgt oppskriften og brukt varmluft en gang, det ble bare rart.
Ikke den glatte, pene overflaten som jeg liker best.


#6

Michelle sa for siden:

I noen oppskrifter ser jeg de anbefaler å skru ovnen opp til hele 250 gr også sette temperaturen ned til 100 gr når en setter inn kaken.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.