Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gøteborg - Malmø - København

#1

Tallulah sa for siden:

Vi tenker oss en liten tur til Gøteborg, Malmø og København i sommer og trenger litt tips.

I Gøteborg trenger vi hotelltips. Så billig som mulig, men ikke herberge eller felles bad. Vi tenkte å besøke Liseberg så klart, samt dette Universeumet jeg leste om i en annen tråd. Også vil jeg shoppe litt. Andre tips?

I Malmø bor vi privat, og kjenner byen sånn halvgodt, men ikke fra barneperspektiv. Noen som har gjort noe morsomt der med barn?

København tar vi toget over til tenker jeg, og stikker innom Tivoli, Planetariumet og kanskje Louisiana, hvis vi får tid. Her er vi også godt kjent, men tar gjerne mot tips for det.

Noen som vet om steder å besøke, shoppe, spise osv. i disse byene?


#2

LaLuna sa for siden:

Kjenner ikke til noen veldig billige hotell i Göteborg, men vet at Hotell 11 på Eriksberg er et sånt "barnas hotell" i Choice-kjeden. Derfra er det spennende å ta båt over til sentrum.

Hvis dere er i Malmö og har bil, anbefaler jeg en kjøretur rundt i Skåne, og kanskje ta en lunsj eller middag på Borregården. Der er det veldig fint, det er en gård som drives som B&B av et homsepar, hvor den ene er norsk. (Jeg var der og tok bilder til en reportasje i fjor høst).

I København kan det være verdt å dra til den nye stranda på Amager.


#3

Tallulah sa for siden:

Takk for tips! Vi kjører bil ja, så vi kan godt bevege oss rundt i Skåne og Danmark rundt kjøbenhavn. Annet man bør få med seg i Skåne?



#5

Elin sa for siden:

Göteborg:

Jeg sverger til www.hotels.com ved bestilling av hoteller. Over hele verden. Jeg har faktisk tilgode å finne rimeligere hotellrom hos andre lignende aktører, og jeg som gjennom mitt yrke har svært rabatterte priser på hoteller, opplever ofte at www.hotels.com er billigere enn de rabattprisene jeg kan få gjennom jobben.

Botaniska Trädgården er et must i Göteborg (i tillegg til Liseberg da selvsagt...)
Her er en webside til den: w3.goteborg.se/botaniska/

Skjærgården ved og utenfor Göteborg er vakker. Båtturer, bading m.m.
www.goteborg.com/templates/Page.aspx?id=518

Paddan er en en guidet båttur som ferdes på kanalene i Göteborg og ut i havnen.

www.borjessons.com/SE/index.htm

Feskekörka (fiskerkirken): Salgshall for all slags fiskemat fra forskjellige "boder", og flere restauranter som serverer fantastisk fiskemat. Topp lunsj-sted!!
www.fiskekyrkan.se/fiskekyrkan.htm

For shopping: Få for all del med dere noe annet enn shoppingsentrene, for i Göteborg finnes Haga (forøvrig den bydelen i Göteborg hvor Albert og Herbert (Hebbe lille) ble spilt inn i sin tid.
www.hagashopping.nu/

og for vanlig tradisjonell kjedebutikkshopping:
Nordstan, som ligger midt i sentrum. Her finnes ALT.
www.nordstan.se/



#7

Kaprifol sa for siden:

Vi skal reise til København, og tenkte å overnatte midtveis et sted. Jeg har tidligere overnattet på denne campingplassen, der var det veldig fint. Det er mange år siden, håper stedet er greit og at stranda er sånn som jeg husker...

Bortsett fra det har jeg ikke så god peiling, kanskje noen kan anbefale et barnevennlig hotell i København også?


#8

emm sa for siden:

Hvis dere først drar nord på Skjælland (Lousiana) så er det mange fine plasser å besøke der også. Alle de små stedene i nord er nesten som små badebyer, Hornbæk er veldig koselig, det samme med Gilleleje. Fine strender er det der også, hvis det er badevær. I Rungsted finner dere hjemmet til Karen Blixen, og hennes vakre hage. Hun er også gravlagt der. Men det er kanskje bare jeg som drar ungene gjennom slikt på ferie, for det fenger nok ikke like mye som forskjellige lekeland:knegg:
Lousiana er et must, i år har jeg skikkelig lyst til å se "made in China" utstillingen. Har vært der årlig de siste fem årene, med Roy Lichtenstein utstillingen som en ubestridt ener. Stedet er så flott og har en helt egen ro over seg:jupp:
Med tog kommer man seg jo lett rundt i Danmark:)
God tur!


#9

Albertine sa for siden:

Er man først i Skåne bør man nesten få med seg Ystad. Det er et must for Henning Mankell-fans, for Kurt Wallander bor og jobber i Ystad. Det er vel en voksenting det da, men jeg måtte bare nevne det. :)


#10

livit sa for siden:

Må bare kommentere denne. Her er linken til universeum:

[url]www.universeum.se[/url]

Ett absolutt anbefalt sted.

Når det gjelder hoteller så bor vi alltid utenfor sentrum. Da er disse to å anbefale:

winn - i choice-kjeden og scandic hotel backadal.


#11

Tallulah sa for siden:

Takktakk, det var etter den tråden jeg fant ut at vi måtte dit.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.