Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fryser-rydding: Elg fra 2011

#1

Observatøren sa for siden:

Spise eller kaste?

Den er partert og vakumert, men ikke pakket inn i frysefolie etterpå. Grytekjøtt?


#2

Pegasus sa for siden:

Tine og lukte?


#3

Cuyahoga sa for siden:

Tror jeg går helt fint.


#4

Carrera sa for siden:

Har spist elgkjøtt som har vært eldre enn det jeg, og det har ikke vært noe galt med det kjøttet.


#5

Pøblis sa for siden:

Elgkjøtt er så magert at det helt sikkert er greit å spise fortsatt. :ja:


#6

Observatøren sa for siden:

Da kjører jeg på. En kvart elg hvert år har en tendens til å ... ta plass i fryseren etterhvert. Bill mrk: Lei av elg-taco.


#7

Elisabet sa for siden:

Det blir helt supert grytekjøtt. :nam: Vi har spist mye eldre elg enn det. :humre: Elg er så magert at det holder lenge i fryser uten å bli dårlig. Lukt på det når du har tint det og skjær bare bort det som evnt. har tørket litt i kantene og kutt vekk sener når du skjærer opp i biter. Kok grytekjøttet lenge. Blir helt sikkert fantastisk viltgryte.


#8

Observatøren sa for siden:

Har du en god oppskrift, Elisabet? Gjerne andre også, jeg har omtrent 25kg kjøtt å ta av.


#9

Hannamoren sa for siden:

Elg-karbonader og elg-gryte. Nam-nam. Du er heldig du,Saint.


#10

Cuyahoga sa for siden:

:knegg:

Jeg har også ustoppelig elgkjøtt-forsyning.

Synes lasagne er godt med elg (f.eks oppskriften på Matprat.no) og Shepards pie er kjempegodt med elg (oppskrift fra Trines Matblogg).

Elgkjøttdeig er godt på hjemmelaget pizza og spredd med en feitere farse blir det gode kjøttkaker.

Ellers er det jo elgsteik (som jeg er bra lei av) og diverse biff burgund-varianter, pluss at jeg har prøvd meg på "elgbiff". Det liker strengt tatt mannen min bedre enn meg.


#11

Observatøren sa for siden:

Shephards pie har jeg glemt litt, men så Gordon Ramsey lage en fin versjon, litt mye VOX nå som jeg har vært i influensadelir.

Men seriøst, er det noen som kunne tenke seg å bytte elg mot noe? Bare ikke reinsdyr, for det er det også altfor mye av.


#12

Floksa sa for siden:

Altså. Matvarer blir ikke dårlige som i farlige i frysen. De kan få litt dårligere smak.
Men jeg kan fortelle at svin, som er fett og har såkalt kort fryseholdbarhet fikser fint 1 år i frysen med bare plastfolie.
3 år for en elg er ikke noe problem.


#13

Floksa sa for siden:

JA! Kan bytte i storfe, lam eller svin?


#14

Najade sa for siden:

Elg er faktisk veldig godt i retter med mye krydder, f.eks marokkanske gryter. Har ikke link, men viss du googler litt finner du nok noen gode (viss ikke kan jeg skrive ned når jeg er på en pc).


#15

Observatøren sa for siden:

Tror jeg har en oppskrift med aprikos og kanel, men mener den skal kokes i spesiell gryte?


#16

Najade sa for siden:

Ja, aprikos og kanel (stang) er det i min også. Jeg har kokt min i vanlig gryte. Er vel bare å passe på at det ikke koker for hardt.
Fått masse ros for den marokkanske elgen i alle fall! :knegg:


#17

Observatøren sa for siden:

:knegg:


#18

Tallulah sa for siden:

Jeg har også laget marokkansk elg, med et hint av Frankrike! Jeg har blant annet brukt denne oppskriften, jeg har bare byttet ut lammet med elgkjøtt, og halvparten av krafta med rødvin. Har også laget med grønnsakskraft: rekeriaspic.com/?p=924


#19

trøtt sa for siden:

Biffsnadder med elg er også godt. Vi spiser eldre viltkjøtt en det så det ville ikke bekymret meg.


#20

Cuyahoga sa for siden:

Takk for tips om marokkansk elg. :jupp: Det må prøves ei helg snart!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.