Det florerer jo av oppskrifter, og mamma er ikke tilgjengelig slik at jeg kan spørre henne om hennes, så jeg vet sannelig ikke hva jeg skal velge ... :knegg:
Har lovet poden vafler i dag, men det er gud hjelpe meg så mange år siden jeg har laget, så da må oppskrift til - ikke noe slump her nei.
Skal også lage vafler men jeg slumper... Men tre egg og 0,5 - 1 liter melk er ok. Pluss mel, sukker, vaniljesukker, smør og kardemomme. Pluss evt rester av fløte, rømme, vaniljesaus etc. :)
Jeg har brukt annet grovt mel enn sammalt hvetemel. Feks fibra eller rug, det går for det samme så lenge den er finmalt.
Jeg liker å ha litt kanel eller kardemomme i vaflene, men det er en smakssak også har jeg litt mer smør i, enn det som står i oppskriften og skipper heller smør til steking.
Har laget en del vafler med havremel/gryn og gulrot i det siste. 3-4egg, 1l melk. 1ts bakepulver og vaniljesukker, og 2-3dl av både havremel og hvetemel. Stumper så vanskelig å si men røren skal være litt tykkere enn pannekaker og det går stort sett bra uansett.
Jeg lager ikke vafler så ofte, men helst hvis jeg har en fløteskvett, rømme, vaniljesaus eller smelta vaniljeis å bruke opp. Gjerne flere av de nevnte samtidig. :nikker:
Slumper alltid, men synes de blir best når jeg har litt ekstra å ha i røra, Går fint det når det blir så sjelden.
Å nå gikk jeg lyst på vafler. :nam:
Har ikke oppskrift, jeg slumser og bruker ikke grovt mel, det er jo dessert!
Blir best om jeg har i litt rømme eller fløte ig bruker alltid kardemomme i!
Jeg slumper, bruker det jeg har og lager like gjerne grove eller halvgrove som fine. Det skal vel litt til å bomme på vafler? Tror du klarer det fint på slump! :D
Jeg tar gjerne utgangspunkt i 3-4 egg, en god klatt smør(og gjerne litt rapsolje), en skvett kultur/surmelk om jeg har(har isåfall natron i), havregryn, grovbakstmel og hvetemel i passe blanding. Ca 1-2ss sukker(mindre sukker i røra og heller syltetøy eller brunost på) og så væske til passe røre; en fløteskvett kan godt brukes, melk osv. Kanskje litt bakepulver i om det er en grov røre. Og ikke noe tull med sånn kardemomme i, det kan jeg ikke fordra i vafler! :nemlig: :humre:
Jeg lager nesten uten unntak skikkelig grove vafler. Alltid på slump men med næringsinnholdet høyt i mente.
Jeg bruker mange egg, gjerne en kartong på 12 eller mer. Kun grovt mel og havregryn, gjerne rester av rømme eller fløte. Alltid meierismør, kardemomme og vaniljesukker i. Av og til kanel og raspet eple.
Hvis du lager grove vafler er stavmixeren et bra hjelpemiddel. Eggene er med på å øke næringsinnholdet, få den grove røren til å henge sammen og lage god smak.
Slump i vei men ikke vær kjip på egg og smør, er mitt beste råd.
Vafler slumpes, og det brukes gjerne grovmel og havregryn og sånn mår mannen lager "fallellunsj" en dag i helga. Det skjer ikke ofte, men innimellom. Oftere enn vi har fine vafler, egentlig.
Men egg, litt sukker, en slump av melk og hva man måtte ham det mel man ønsker, mer melk og smør eller olje eller hva nå enn... slumpe er vel eneste måten jeg kan lage vafler.
Når jeg lager vafler lager jeg feite, søte vafler. Ingenting grovt eller sunt md dem. :knegg:
Jeg lagde i dag, og det er så mye kalorier i en vaffel at man dekker dagsrasjonen for ei uke!
Jeg brukte ca 6 egg, sukker (en dæsj pr egg), ca 5 dl kulturmelk, litt søtmelk, en dæsj rømme og en slump smør og tilsetter mel til passe røre.
Er himmelsk gode og veldig forbudt!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.