Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken linse ønsker jeg meg?

#1

Meissa sa for siden:

Jeg har canon 550D med standard 18-55 linse. Jeg har lyst å utvide litt, men er litt usikker på hvilken linse jeg ønsker meg. Jeg har sett på 50 mm 1,4? Er den verdt prisen og hva er bruksområde for denne linsa?

Hvilken linse bruker dere mest?

Jeg tar jo mest familibilder. Portretter av ungene og sånn. Ferie og turbilder.


#2

Niobe sa for siden:

Jeg har 50 mm f/1.4, og den brukes hele tiden. Jeg hadde aldri klart meg uten, hvertfall ikke nå på vinteren. Jeg tar mye bilder av barn inne (lang vinter!), og da er den helt uvurderlig. Det er den jeg bruker mest, mens det lyssvake zoomobjektivet er fint på sydentur og sånn.


#3

Juste sa for siden:

Jeg ville sagt at du trenger en 70-200 linse for å kunne ta bilder på lengre avstand. Veldig fin for å fange barna i lek uten at de nødvendigvis skjønner at du blir tatt bilde av - gir veldig fine og naturlige bilder.

Dersom du skal ha et fastobjektiv så vil jeg nesten anbefale 50mm f/1,8 i stedet for f/1,4. Stor forskjell i pris.


#4

scilla sa for siden:

Mitt favorittobjektiv er 50mm f/1,4. Det er det jeg bruker aller mest.
Men, jeg eier ikke blitz heller...


#5

Meissa sa for siden:

Takk for tips alle sammen. Det er 50 mm jeg har ønsket meg lenge, men så ble jeg plutselig litt i tvil da det gikk opp for meg at det er helt zooma inn liksom. Men tror jeg går for den.

Sånn zoomelinse hadde nok vært fint, Juste. Særlig etter å ha sett bildene til hun russiske i tråden over. Såe.. kanskje jeg må ha to ekstra linser på sikt? :uskyldig:


#6

Juste sa for siden:

Det "vanlige" settet til de ekstremt fotointeresserte inneholder jo som oftest 12-24mm vidvinkel, 50 mm fast, 24-70 nærzoom og 70-200 telezoom. Har du de 4 trenger du ikke mer mener nå jeg. Og av de fire så er vidvinkel strengt tatt mer moro enn nødvendig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.