Noen som har en god oppskrift på focaccia i langpanne? Jeg har funnet et par på nett, men de står oppført i ildfast form eller "ca 12 biter", jeg må ha et stort brød jeg kan servere til helgelunsj på jobb i morgen.
Ja, og kan jeg kaldheve og steke det i morgen tidlig f.eks? Hvordan gjør jeg det (har ikke kaldhevet før)? Jeg må sette deigen i dag, det rekker jeg ikke i morgen tidlig.
Kan du ikke bare doble oppskriften da, om du har en som du vet er god? :)
Jeg liker godt den som ligger her på fp ett sted - var vel slik jeg fant forumet en gang i tiden.
Jeg har ikke noe som jeg vet er godt, aldri laget focaccia før. Men jeg søkte på en matapp, og da kom det opp en som var beregnet til litt færre personer bare. Jeg aner ikke om det er en ok oppskrift.
Denne baker jeg alltid og den er veldig god. Får alltid veldig skryt når jeg har med den til andre også. Superenkel. Aldri prøvd å kaldheve men det burde jo gå bra, bare bruk veldig lite gjær.
Jeg Googlet meg frem til et brød på bloggen til DD også nå, det er vel noe tilsvarende det du linket til, Stikka - hun langtidshever og oppgir gjærmengde ifht. det, så da tror jeg at jeg prøver den. Jeg må innrømme å ha bakt lite gjærbakst i mitt liv, stort sett går det i pizzadeig, så det kan jeg inn/ut, men hva som er lite/mye gjær osv. er jeg litt grønn på gitt. :sparke:
50 g fersk gjær (1 pk)
1 liter vann
1 ss salt
2 ss honning
1 kg hvetemel
Alt blandes/eltes i kjøkkenmaskin.
Hev i 30-60 minutter på et lunt sted.
Kle en langpanne med bakepapir. Hell deigen oppi.
Hev i 10-30 minutt.
Hell over god olivenolje og flaksalt
Stek nederst i ovnen på 250 grader, ca 30 min. Ta ut av formen/papiret umiddelbart og avkjøl på rist.
Jeg har pleid å lage den som har vært så populær her inne, DD sin. Men jeg sliter med å få den til av en eller annen grunn. Så lenge jeg bruker grovt mel går det fin fint, men med bare fint funker det ikke. Merkelig i grunn.
Men det jeg skulle si var at jeg var i forening i sist uke og fikk focaccia som var helt fantastisk. Den var det honning i, ser ene oppskriften over her har det. Det er ihvertfall ingen tvil om at jeg skal prøve med honning neste gang.
Jeg lager foccaccia i brødform. Eller uten form, men formet som brød. Mye enklere og mer sytalaust.
Ellers bruker jeg hva som helst av ildfast form, rund foccaccia var kjempegøy, visstnok.
Det gjør jeg også. Omtrent dobbelt så mye mel som vann. Litt olje, salt og (tørr)gjær. Heve i bollen, hvelve over i form med olje, la heve på nytt. Ringle over mer olje. Stikk fingrene inn i deigen, og strø på maldonsakt. Veldig enkelt og greit.
Jeg lagde urtefoccaciaen med grønsaker fra DD sin blogg jeg, den slo voldsomt an og var utrolig god!! Ligner sikkert litt på den hun kaller verdens beste!?
Jeg har faktisk gått helt bort fra "verdens beste foccaccia" og funnet en som er enda bedre, hehe. Lager alltid denne, og folk er nesten desperate etter å få oppskriften. Jeg baker den støtt og stadig, herregud så godt! Kan ikke sammenlignes med den jeg la ut her på forumet, engang. Synes jeg selv da.
Se denne oppskriften. Litt "enklere" en vanlig focaccia, virkelig nesten for enkel - det eneste som tar tid er som sagt hevingen, men man sover jo det meste av den tiden.
Jeg har samtlige ganger smelt deigen sammen på 5 min i 17-tiden på ettermiddagen og latt det stå til dagen etter, i 12-18 timer totalt. Så er det bare varme opp ovnen, smelle deigen i formen med en spiseskje og vips!
Mine stekte i 20-25 min, det var nok i min ovn. Den ene gangen hadde jeg pizzakrydder i deigen (som er ganske våt) før steking og soltørket tomat på toppen sammen med salt og rosmarin. Nam nam nam!!
aha, det er i prinsippet slike rundtstykker jeg pleier å lage det. Men uten olje, salt og det som gjør det til en foccacia. Og uten muffinsform. Blir litt sånn ciabatta-aktig. Da skal jeg forsøke dette i løpet av uka.