Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grytekjøtt til boeuf bourguignon?

#1

Che sa for siden:

Jeg har lyst til å lage boeuf bourguignon i helga til søndagens middag. Kan jeg bruke detvsom heter grytekjøtt som selges i butikker, eller er høyrygg noe heeel tannet? - dette er familieselskap og det er derfor ikke alkoholservering (6-årsdag. Barna skal få pølse) er det helt greit å drikke vann/brus til en gryte av så "tung" karakter?


#2

Katta sa for siden:

Ja, det fungerer helt greit. Men det er ikke nødvendigvis så veldig mye billigere enn litt finere kjøtt. Det viktige er at du beregner rikelig med koketid. Det går helt fint å drikke brus/vann til, eplejuice vil sikkert også fungere utmerket. Jeg serverte det i helgen, da brukte jeg mørbrad. Det ble veldig bra, det var det billigste kjøttet i butikken den dagen.


#3

Che sa for siden:

To av gjestene har et anstrengt forhold til sopp. Hvor viktig er den?

Jeg har butikk med kjøttdisk i nærheten og altså...


#4

Joika sa for siden:

Jeg dropper sopp. Er ikke glad i det.


#5

Katta sa for siden:

Sopp ikke viktig. Trines matblogg har en ok oppskrift, men jeg synes det godt kan være litt mer vin i den. Men den oppskriften har ikke sopp.


#6

løve70 sa for siden:

Dersom du har store soppbiter i er de enkle å plukke ut for dem som ikke liker det.

Helt klart best med rødvin til, men ta en tur innom polet og kjøp den fruktsaften(VÅR) som passer best. Ser ut til å være enten VÅR Eple, Kirsebær og Aronia eller VÅR Eple og Solbær. De er overraskende gode synes jeg.


#7

Cuyahoga sa for siden:

Elg. :nemlig:


#8

mkj sa for siden:

Dropp sopp. Det gjør vi. (vi lager ikke autentisk oppskrift, men en veldig lignende) Jeg synes det blir aller best med indre- eller ytrefilet, men da kan en skru ned litt på koketiden. Men jeg har ingen vanlig gane. Annet kjøtt gir nok mer smak til selve kraften/sausen. Min mann innvender det hver gang, men vi kjøper en boks med Jacobs kraft for å veie opp.


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg syns ikke man trenger å drikke vin til. Det er jo en rustikk rett med mye, rund smak og man kan helt fint drikke vann eller noe annet til. Jeg har lagd det på mange ulike kjøtt, og det trenger absolutt ikke være fint kjøtt, så lenge det koker lenge nok. Jeg lager det ofte i trykkoker for å få ned tiden.

Om du vil ha med sopp kan du smørsteke litt med f.eks persille og salt og servere ved siden av, så kan folk bestemme selv om de vil ha.


#10

Che sa for siden:

steke ved siden av: Smart.


#11

Observatøren sa for siden:

You beat me to it.

Jeg stemmer også for sopp ved siden av. Det gir ikke så mye smak i gryta egentlig, men en annen konsistens som kan være godt til den litt tunge gryta.


#12

Nextlife sa for siden:

Jeg synes at høyrygg er den beste stykningdelen til denne type rett. Den har litt mer fett enn f. eks mørbrad og flatbiff, og det gir den fantastiske rike oksekjøttsmaken.
Er man så heldig at man får med et stykke av beinet er det lurt å brune dette og la det koke i gryta i lag med, og plukke ut før servering, det gir en helt annen, mye bedre og rikere smak på retten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.