Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye tjener jeg på å gå tur?

#1

Morella sa for siden:

Er det noen helsegevinst i å gå tur? Sammenlignet med alle andre former for trening.
Jeg forstår jo at det er bedre enn ingenting, men er det bare et lite spytt i havet?
Kan jeg forvente en sterkere/strammere kropp? Selvfølgelig kombinert med et sunt kosthold.

Jeg går i snitt 1 time om dagen, 4-6 dager i uka.


#2

Katta sa for siden:

Du må gå så du blir svett, men hvis du gjør det er det jo et ubestridt faktum at det har effekt!


#3

Morella sa for siden:

Jeg går i normal rask gange, men jeg blir sjelden veldig svett. Da har jeg isåfall for mye klær på meg. Jeg svetter generelt lite.


#4

Frøy sa for siden:

Turer i terreng og motbakker gir større gevinst enn turer på asfalt iallfall.


#5

Katta sa for siden:

Blir andpusten da. Poenget er at pulsen må opp.


#6

Morella sa for siden:

Problemet mitt er bare at jeg hverken kan gå så fort at jeg blir andpusten, eller i så mange oppoverbakker. Jeg har slitasjegikt i begge hoftene. :sukk: Blir litt umotivert.


#7

trøtt sa for siden:

Sterkere/strammere kropp får du ved å ikke bli svett også. Man får muskler av å bruke kroppen uavhengig av om man blir svett eller ikke og jeg vil si at det å gå en time 4-6 ganger i uka er veldig bra. "Regelen" er vel at man skal være i fysisk aktivitet minst 30 min om dagen, er det ikke?


#8

oslo78 sa for siden:

Det er klart at det er positivt uansett!


#9

Niobe sa for siden:

Klart det har mye for seg, selv om selve treningsutbyttet er nokså minimalt. Jeg kan ikke gjøre så mye mer enn det jeg heller, men tro meg, det er stor forskjell på å hvertfall kunne gå litt tur, enn å være tilnærmet inaktiv og sengeliggende. Den kroppen ønsker jeg meg aldri mer.


#10

trøtt sa for siden:

Jeg merker veldig godt på kroppen de periodene jeg er frisk nok til å gå tur, merker det godt i musklene da, spesielt hvis det kommer etter en lang periode hvor jeg har bevegd meg lite.


#11

Katta sa for siden:

Klart det har noe for seg å få brukt musklene selv om du ikke får så mye bedre kondis av det! Ikke minst unngå stivhet og vondter som følge av stillesitting.


#12

Benzo sa for siden:

Du forbrenner mer enn dobbelt så mye ved å gå enn å sitte i sofaen + at muskler blir aktivert. Du har absolutt noe å tjene på å gå tur hvis alternativet er å sitte stille. :jupp:


#13

Underbar sa for siden:

Det er viktig å gå selv om en har slitasjegikt. Det er mye å vinne på å gå


#14

Candy Darling sa for siden:

Helsegevinsten er aller størst mellom inaktiv og rolig gange 30 min pr. dag. Det er derfor all mulig grunn til å fortsette med det.

Hvis man skal utvikle formen, må man imidlertid presse kroppen mer, enten styrkemessig eller pulsmessig. Men det er altså sekundært for helsegevinsten.


#15

Tjorven sa for siden:

Jeg er for tiden i så elendig form at å trene ordentlig bare gjør meg enda dårligere, føles det som.

Derfor har jeg bestemt meg for at tur får holde som treningsform for en stund fremover. Det er ikke optimalt, men det er bedre enn ingenting.


#16

mkj sa for siden:

Jeg er også her.

Jeg jobber med idrettsfantaster. Sånne som klatrer, sykler, løper maraton osv osv. De fnyser litt av det, men det er nok bare fordi de ikke greier å sette seg inn i hvordan det er å være i så råtten form. Særlig om du får gjort dette 5-6 dager i uka så utgjør det mye på kaloriforbrenning i alle fall, hvis alternativet er å sitte i sofaen.

Keep it up!


#17

Pebbles sa for siden:

Klart det har effekt! Forskjellen mellom å sitte stille og å gå en times tur hver dag - selv om man ikke blir svett - er kjempestor. Ikke mist motivasjonen - du gjør en super jobb for egen helse!


#18

Bomull sa for siden:

Det er mange som har gått seg ned i vekt gjennom historien. Du forbrenner mye mer enn om du sitter stille, så det eneste det vel ikke hjelper så på, er selve kondisjonen. Men det er godt for både fysisk- og psykisk helse å være mer i bevegelse, så gå med god samvittighet du og vit at det gjør deg godt.


#19

Floksa sa for siden:

Har du prøvd å gå med staver?
Jeg har ikke mulighet til å gå meg småvarm en gang uten staver. Med staver kan jeg gi jernet og bli skikkelig svett.


#20

liefje sa for siden:

All form for bevegelse er bra, saerlig sml. med aa sitte stille.

Hvis det er vektnedgang du er paa jakt etter, er det kosthold som har mest aa si. Om det er 60/40, 70/30 eller 80/20 kosthold vs. trening, kan diskuteres til man griner, men ingen er uenige om at det er kostholdet som teller mest ift. aa redusere vekt.


#21

Divine sa for siden:

Interessant! Så dette enorme "tren for helsas skyld"-fokuset som vi blir fôret med i dag, er altså bare propaganda, for å sette det på spissen? Jeg føler nemlig at mantraet i dag er "jo mer du trener, jo bedre helse får du".


#22

Morella sa for siden:

Staver kan jeg prøve ja, men jeg går 95% av turene med hunden.

Jeg slanker meg, og vet at hva jeg putter i munnen er det aller viktigste. Der har jeg god kontroll.

God kondisjon er kanskje ikke det viktigste i den grad det er fysisk umulig for meg å få opp tempoet.

Men jeg ser jo at turene mine er veldig viktig for psyken. Når jeg tenker meg om har jeg ikke forbannet mørketiden en eneste gang i år. Det gjorde jeg før jul, når turene var sjeldnere og ikke så lange.


#23

Candy Darling sa for siden:

Ja, men det gjør du jo, til en viss grad. Men den største incrementale gevinsten er fra 0 til 30 min bevegelse om dagen (eller 3,5 t i uken).

Når du bikker 7-8 t hard utholdelsestrening i uken i snitt, begynner kurven å droppe igjen, siden risikoen øker noe for hjerteflimmer. Det er fremdeles sunnere enn å være inaktiv, men ikke enn å trene godt 5-6 t i uken.


#24

Candy Darling sa for siden:

Så svarer på spørsmålet "er det noen vits i" er altså et rungende ja!


#25

Floksa sa for siden:

Du det ann å ha hunden i magebelte.
Staver har virkelig gjort underverker for meg altså, så jeg er litt frelst.
På grunn av hofteproblematikk er jeg ustø og greier ikke gå fort.
Men med staver (og brodder om vinteren) kan jeg lange ut skikkelig.
Det var en helt ny følelse for meg å kunne gå meg andpusten og varm. Det hadde jeg aldri opplevd før. Jeg går mye på ski nå om vinteren, for det funker for meg, men det er jo ikke alle som kan det.


#26

Synnemor sa for siden:

Jeg er sånn som klatrer, sykler, løper maraton osv. og det sjokkerer meg at folk fnyser av gåturer. Man skal ikke undervurdere hverdagsaktiviteten, den er superviktig!

Å gå en tur daglig er utrolig mye bedre enn å være inaktiv, som det også er nevnt her er helsegevinsten enorm ved en slik aktivitet hvis alternativet er å ikke gjøre noe fysisk i det hele tatt.


#27

zero-talent sa for siden:

Som flere andre også påpeker, så er helsegevinsten stor. MEN det er viktig å gå såpass fort at hjertet må jobbe litt ekstra. En times tur kommer akkurat innenfor det man omtaler som langtur, og da gir det god effekt både på helse og på kondis om man klarer å holde pulsen på ca 60% av makspuls. Oversatt fra nerdespråk betyr det at du skal kjenne at du bruker kroppen, men ikke mer enn at du føler at dette er noe du kan gjøre i samme tempo i et par timer.


#28

annemede sa for siden:

Selvfølgelig er det vits i!
Det er uendelig mye bedre å gå enn å sitte stille. :heia:


#29

Joika sa for siden:

ALL bevegelse har helsegevinst. Alternativet er jo å sitte på rumpa, og det tjener du jo ingenting på. Men å forvente mye synlige resultater tror jeg ikke du skal, men du kan forvente at du ikke blir i så veldig mye dårligere form. Det er en stor gevinst på sikt.


#30

Morella sa for siden:

Denne tråden dukket opp når jeg søkte på noe annet. Jeg ble neste litt vemodig. Det er så sykt mye som har endret seg på 6 år. Jeg var overvektig og utrent med store smerter i hoftene den gangen.
Nå har jeg trent i snart 4 år og løper ca. 100 km i uka. Halvmaraton er fullført og til høsten skal jeg løpe maraton.


#31

annemede sa for siden:

Gratulerer! Fantastisk.



#33

Niobe sa for siden:

Det er SÅ imponerende! :tilber:


#34

Blondie sa for siden:

Så bra at det kan gå den veien, Morella! :heia:

Og til spørsmålet i HI: Jeg har i ganske nøyaktig to år vært hverdagsaktiv i form av at jeg har latt bilen stå og gått til det meste som ligger høvelig innenfor rekkevidde. I tillegg har jeg startet opp med løpetrening en gang i uka. Effekten er formidabel, jeg er i så utrolig mye bedre form enn jeg var den gang.



#36

Polyanna sa for siden:

Så utrolig bra!!!

Og det startet med at du gikk!!


#37

veobra sa for siden:

Jeg er kjempeimponert! Og jeg er motivert, det kan jeg trenge. Så takk for oppdateringen.


#38

frukt sa for siden:

Og jeg som trodde det var snakk om å tjene penger på å gå tur. :skuffet:


#39

Fintdethei! sa for siden:

Utrolig imponerende! Well done :heia:


#40

millact sa for siden:

Fortell!


#41

Morella sa for siden:

Tja, jeg «satt» meg faktisk ned noen mnd etter jeg startet denne tråden. Da mistet jeg hunden min og ting ble fryktelig tungt. Det tok to år før jeg begynte å gå turer (med ny hund!) igjen. Men da løsnet ting på bare noen uker. Vekta var allerede nede og jeg hadde en kropp som var glad for bevegelse.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.