Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sepia eller svart/hvitt?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg skal ha et bilde i stort format på veggen, og jeg hadde tenkt å få det i svart/hvitt. (Farger er ikke aktuelt.) Men etter å ha fått det redigert opp og ned i mente av fotografen, ser jeg at det endelige resultatet er i sepia. Ikke utpreget brunt, men en anelse mer gyllent enn svart/hvitt. Jeg føler ikke jeg kan mase mer på han stakkaren som har gjort alt for å tilfredsstille mine krav, så jeg vurderer å bare beholde bildet og bestille forstørrelsen i sepia. Men jeg har en følelse av at det er litt nittitalls, og det var svart/hvitt jeg hadde tenkt meg, som sagt. Har en del andre bilder (ikke fotografier) i svart og hvitt, men som sagt er ikke dette bildet utpreget sepia, men man ser det har et mykere lys og ikke er så hardt i uttrykket som svart/hvitt. (Jeg har nemlig det samme bildet i svart/hvitt, bare i uredigert form.)

Hva synes dere? Jeg burde kanskje vist bildet, men det får jeg ikke til. Men sånn genrelt, er sepia stygt? Gammeldags?


#2

Cuyahoga sa for siden:

Hva synes du da? Synes du det er fint? Det er vel det som betyr noe?


#3

Niobe sa for siden:

Jeg synes sepia er veldig "last year", og tror svart/hvitt vil holde seg bedre.


#4

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes, som jeg sa, at svart/hvitt er finest. Men jeg er usikker på HVOR stygt sepia er. Særlig siden dette ikke er et brunt bilde, men bare ørlute brunere enn svart/hvitt.


#5

Anne C sa for siden:

Jeg synes sepia er fint.


#6

Hyacinth sa for siden:

Takk for alle svar!

"Problemet" er løst, jeg har fått det i svart/hvitt også. :knegg:


#7

Bloppy sa for siden:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.