Cuyahoga sa for siden:
Ja, overskriften sier vel alt. :knegg:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Cuyahoga sa for siden:
Ja, overskriften sier vel alt. :knegg:
noen sa for siden:
Siden jeg aldri kom så langt at jeg spurte på FP om hva jeg kunne bruke den til, ble den stående på benken i den fine flasken sin så lenge at vi ble lei av den og kastet den. Slike gaver burde komme med detaljert bruksanvisning for oss som er "kulinarisk utfordret". :nemlig:
Cuyahoga sa for siden:
:knegg:
Jeg har brukt to spiseskjeer i dag, og må tilstå at jeg inntil i dag leste "bringebæreddik" i en oppskrift og ble sjokkert da jeg fant det på Meny ikke har vært klar over at bringebæreddik eksisterte. Så nå lurer jeg på hva jeg skal bruke resten av flaska til. :blånn:
Pingis sa for siden:
Du kan helt sikkert bruke det til elg. :nemlig:
Nextlife sa for siden:
Jeg bruker det i desserter der jeg ovnsbaker frukt og bær, f. eks pære, eple, rabarbra og kirsebær.
Har også brukt den med godt hell i sauser til rein, elg, rype og lammefilèt.
Strå sa for siden:
Jeg har lagd bringerbæreddik selv, uten å tenke på hva det kunne brukes til. Lenge syntes jeg synd på mottakerne av de andre flaskene, hva skulle de bruke det ubedte produktet til liksom. :vetikke: Men så fant jeg ut hvor godt det er i himla mange lammeretter og i viltsaus. :lettet:
Cuyahoga sa for siden:
Jeg har brukt den til rein. :knegg:
Noterer at viltsaus et et alternativ. Vi mangler ikke viltkjøtt, kan man si. :nemlig:
Blåbær sa for siden:
Pavlova! Eneste jeg vet om. :knegg:
VisiliA sa for siden:
Bringebærsild :nikker:
meisje sa for siden:
Man kan også lage vinagrette med slik eddik. Blir veldig godt til blåmuggost salater og andre salater med kraftige smaker.
Tallulah sa for siden:
Slenger innom for å få tips. Jeg har en i skapet, men syns ikke den er noe god i vinaigrette eller på salat. Den er altfor søt.
him sa for siden:
Jeg ville ha trodd den kunne erstatte eddik i søte retter / dessert retter? Det vil si på is, frukt, pannekaker, som vinagrettedressing på salater med mye frukt, sammen med nøtter og ost? :synser:
Harriet Vane sa for siden:
Pavlova. Og i viltsauser og saus til svin.
Observatøren sa for siden:
Og til å lage agurksalat.
Isprinsessen sa for siden:
Oppskrift? :)
My sa for siden:
Noen på jobb nevnte akkurat bringebæreddik i forbindelse med pikekyss.
Madicken sa for siden:
Jo, kanskje. :hmm: Det hender jeg ser elgspor i hagen vår, så da får jeg prøve med: Komme da, elgen, kooomme og få bringebæreddik!
Nextlife sa for siden:
På hva?
Jeg bruker stort sett aldri oppskrifter, men kan alltids prøv å skrible ned noe om du sier hva du er interessert i.
meisje sa for siden:
Enig på tradisjonelle salater, derfor viktig at det passer til kraftige salater med bitre smaker i, for da balanserer den søte eddiken de bitre smakene på en flott måte. Jeg har ihvertfall brukt den med stort hell på bitre salatblader ( rød eller grønn frisee eller eikeblad feks) med roquefort ost, valnøtter, pære og ferske bringebær i.
Ville ikke virke med isberg eller hjerte salat som salat i denne salaten.
Musemus sa for siden:
Jeg vet at pappa bruker det i sauser hvertfall.
Isprinsessen sa for siden:
På bakt frukt :)
Tallulah sa for siden:
Jeg spiser bare smaksrike salater, til nød feldsalat. Jeg syns allikevel ikke det passet. Jeg tror jeg rett og slett ikke likte smaken. Jeg bruker ofte ganske søte balsamicoglacéer, men bringebæreddik har ikke vært særlig godt på noe som helst så langt. Mulig jeg kan bruke det i viltsaus.
Strå sa for siden:
Noterer meg at det er mye jeg ikke visste jeg kan bruke bringebæreddik til. F.eks. løksauser og annet snadder til rare oster tjolahopp ikke spiser. :D Tror jeg skal lage en ny doning edikk til august.
Kan jeg bruke frosne bringebær til det tro?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.