Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Burde vi boikottet OL?

#1

Cumulus sa for siden:

I et land som ikke overholder hverken mennesker eller dyrs rettigheter?
Jeg mener vi burde biokottet.

Kjør debatt!


#2

Heilo sa for siden:

Jeg synes vi bør boikotte IOC ved å la være å søke om å være vertsnasjon for et arrangement som har gått over alle støvleskaft, under ledelse av en fullstendig udemokratisk organisasjon uten magemål eller kontakt med virkeligheten.


#3

Pøblis sa for siden:

Jeg liker vinteridrett men er enig i alt det Heilo sier. :nemlig:


#4

Tallulah sa for siden:

Jeg tenker at da burde vi ha boikottet OL i Kina og det kommende Brasil også. Jeg er enig med Heilo at vi i det minste burde boikotte ved å la være å søke. Jeg har nok mer i mot IOC enn vertslandene.


#5

Røverdatter sa for siden:

Selvsagt burde vi boikottet OL når det arrangeres i et diktatur. Arrangementet har kostet sivilbefolkningen enormt mye, det har forekommet tortur, tvangsarbeid, ekspropiering av eiendom, ødeleggelse av eiendom i tillegg til de sedvanlige bruddene på menneskerettighetene som foregår i Russland hele tiden. I tillegg er det ekstreme ekstrabelønninger til de utøverne som vinner og hvem vet hva som skjer med dem som ikke vinner. Jeg syns faktisk det er merkelig at et samlet lag med vinteridrettsutøvere fra Norge reiser til et slikt arrangement når det er så mye avskyelighet som ligger bak.


#6

mkj sa for siden:

330 milliarder!! har dette OL kostet visstnok. Det er jo helt hinsides alt. OL på Lillehammer kostet 14 milliarder. Klart i 94-kroner, men dog. I et land med veldig mye nød.

Jeg synes OL har utspilt sin rolle. Det skal være en idrettsfest og en folkefest. Så blir det rabalder om noen har på seg et sørgebind. Det henger ikke på greip noe av det.

Jeg er for at Norge skal arrangere OL, sånn i utgangpunktet, men da i en mer edruelig drakt. Kanskje man kunne ha droppet overpompøs åpningsseremoni, sendt 100 millioner til Røde Kors. Gjort et skikkelig statement av å ikke sløse så fælt.


#7

Michelle sa for siden:

Jeg er en real sportsidiot og elsker å se på OL når jeg kan, men har fått hele stasen opp i halsen. Er enig med mkj at OL har utspilt sin rolle.
Norge bør ikke søke om et nytt OL før div. regler forandres. Slik det er nå så er det pampene i IOC som bestemmer "alt" mens vertslandet betaler.
Og tanken på hva dette OL har kostet slik at Putin skal få sole seg i glansen gjør meg kvalm.
Russland og Kina m.fl burde aldri fått arrangere lekene.

Og ja jeg heller mot at Norge burde boikotte sålenge det er et vertsland som ikke har respekt for menneskerettighetene.
Synes dette var bra skrevet.
www.nordlys.no/kultur/article7159820.ece


#8

Heilo sa for siden:

330 mrd er såklart en ekstremvariant, men problemet med å ønske seg et nøkternt OL i Norge er at det er mye man ikke får bestemme selv. IOC har en lang rekke krav og standarder som man forplikter seg på å følge hvis man får lekene. Man er "vert" men uten kontroll på hva man skal beverte for, for å si det sånn.


#9

Heilo sa for siden:

Jepp.

Samtidig bør vi huske at 12 millioner kroner fra Norge allerede har blitt brukt i Sochi for å gjøre en søknad fra Oslo lekker for IOC-pampene. Det bekymrer meg.


#10

Bille sa for siden:

Ja, jeg synes det.

Jeg vil ikke ha OL til Norge heller.


#11

Røverdatter sa for siden:

Nei, det vil virkelig ikke jeg heller. :niks:


#12

Nenne sa for siden:

Jeg boikotter og ser ikke på noe som helst. Det synes jeg vi som nasjon burde ha gjort og jeg er helt imot en norsk OL-søknad.


#13

Lisa sa for siden:

Jeg synes fokuset på Russland er merkelig. Er det noen som tror arbeiderne i Kina, Brasil eller fotball VM i Brasil eller Sør Afrika hadde bedre vilkår? Eller at LHBT rettigheter er så mye bedre i disse landene? Hvorfor har vi ikke brydd oss om de overgrep minoriteter i Russland har blitt utsatt for i kjølvannet av krigen mot terror? Fordi dette stort sett har vært minoriteter som har vært muslimer?

Jeg klarer ikke la være å irritere meg grønn over denne dobbeltmoralen og at det kun er når det er OL og media setter søkelys på en gruppe at folk bryr seg. Så sitter vi her oppe på berget i et land hvor homofili var forbudt opp til 1972 og later som vi alltid har vært like skinnhellige.

Jeg foreslår at vi, oljelandet Norge, boikotter landet Saudia Arabia i stedet som vi jo i økende grad samarbeider med. Dette diktaturet er jo tusen ganger verre en Russland og OL blir jo ingenting i forhold til store handelsavtaler. Så tar vi det derifra folkens. Greit å starte der det er "verst" og et sted der ingen menneskerettigheter opprettholdes overhode er det ikke? Hvorfor bryr vi oss ikke om slike ting i stedet? Hvorfor skriver ingen om at vi øker samarbeidet med slike diktaturer i stedet?

Så nei, vi boikotter ikke patetiske OL i Russland så lenge vi gir beng i andre arrangementer som er MINST like ille og så lenge vi investerer de møkkete oljepengene våre i uetiske virksomehter verden over.

Har jeg en dårlig dag? JA! :gaah:

:knegg:

Og nei, jeg ser ikke på OL fordi det overhode ikke interesserer meg. Bare så det er sagt.


#14

Cumulus sa for siden:

Godt det er flere enn meg med dette synet!!!

Lisa: fordi noe er verre kan man vel ikke la være å engasjere seg og gjennomføre sanksjoner og konsekvenser? :confused:


#15

Polyanna sa for siden:

Jeg har hørt at 330 milliarder er like mye som er brukt på alle vinterolympiader til nå til sammen. Det er ganske vilt, om det er sant.

Og så nikker jeg litt til Lisa, selv om "men da må vi jo også boikotte x, y, z!" KAN bli en hvilepute også.


#16

Lisa sa for siden:

Men hvorfor var vi ikke like opprørte over OL i Kina? Hvorfor er Russland så mye verre en andre? Er det tilfeldig? Neppe. Hvor patetisk lite er OL i Russland mot det faktum av vi synes det er greit å øke samarbeidet med verdens verste diktatur? Er handel greit men ikke sport? Hvorfor denne dobbeltmoralen?

Artikkelen under om kulturkrigen forklarer det godt selv om meg ikke er enig i alt. Så ler jeg rått og himler med øynene når alle "redneck" homofobe folk jeg kjenner til alle andre tider en når det er OL, plutselig bryr seg så mye om LHBT rettigheter. Det er bare trist og patetisk. Ingen av disse har brydd seg om massive overgrep mot minoriteter i Russland over lang tid eller dårlige kår for ytringsfriheten.
Det er bare så vannvittig provoserede at det kun er når det er et jævla sportsarrangement og mye mediafokus at "mange" bryr seg uten at de evner sette det i et perspektiv eller bry seg ellers i året. Og nei, jeg snakker nok ikke om folk på FP men folk flest som hyler opp om dette på sosiale medier og i neste øyeblikk poster nok en innlegg som mer en ofte viser hva slags verdier og holdniger de har mot minoriteter.

www.spiked-online.com/newsite/article/gay-loving-westerners-vs-redneck-russia/14638#.UvjZLY1lROR


#17

Benmurphy sa for siden:

I følge de mest troverdige anslagene jeg har sett så har minst 180 milliarder av disse kronene blitt stjålet på forskjellig vis da, og ikke faktisk blitt bruk på noe som har med OL å gjøre i det hele tatt.

Ben "i IOCs ånd" Murphy


#18

Input sa for siden:

Jeg var like opprørt over OL i Kina. Og i USA. Hilsen idealisten.


#19

Guava sa for siden:

Jeg tenker at IOC og OL har fått dimensjoner som gjør det ganske umulig å lage et arrangement i tråd med de verdiene som et OL egentlig skal stå for. Finnes det så mye positivt med OL at dette er noe som skal bevares for evig og alltid eller går det an å se for seg en verden uten OL etterhvert?

Og om det er sånn at har man akseptert x så må man akseptere y. Hvor går grensen når man bør si stopp?

Jeg håper virkelig at vi ikke søker om noe OL i Oslo.


#20

millact sa for siden:

Jeg har heller ikke sett noe.


#21

Einhyrningur sa for siden:

Vi boikotter.

Det eneste bra med at Russland har fått OL er at dette faktisk får et fokus, bare synd mange glemmer det like fort igjen.


#22

emm sa for siden:

Ikke at jeg ikke har visst det, men nå kan OL med IOC dra til mars for å kose seg med "lekene" sine. Jeg er sånn passe interessert i sport, på Jokke (her kommer vintern) nivå, og nå synes jeg alt har tippet fullstendig over. Fra uttak av deltagere til grusomme forhold rundt forberedelsene til selve OL. Korrupsjon, senile ledere, og barnslig skiforbund.

Jeg vil ikke ha OL til Oslo, og tenk, da er det ikke et eneste europeisk land som søker! Jeg ler høyt om det blir slik! Og skammer meg over å ha hatt et ønske om OL i Tromsø eller Oslo, så barne våre kunne opplever det. Men nå kjenner jeg null behov for det lenger. Niks nada.


#23

Madicken sa for siden:

Jeg hadde helt sikkert skrevet under på en boikott dersom så var aktuelt i forkant av arrangementet, men jeg er dessverre ikke PK nok, og alt for glad i vinteridrett, til å la være å se på enkelte av OL-konkurransene også denne gangen. Og i OL-sammenheng er jeg minst like opprørt over IOC og dets rolle som over hva vertslandene står for, mens jeg sånn ellers retter meg mot vertslandenes begrederlighet blant annet gjennom aktiv deltakelse i Amnesty.

Men selvsagt var det med en stor porsjon gremmelse og vemmelse jeg så vidt var innom åpningsseremonien (der jeg tok meg i å fryde meg litt over den siste OL-ringen som ikke åpnet seg :barnslig: ), og jeg glemmer jo ikke all elendigheten som ligger bak arrangementet selv om jeg altså innrømmer å se på enkeltøvelser.


#24

Addison sa for siden:

Etter å ha lest Jonas Gardells kronikk i Expressen i går, får jeg kvalmefornemmelser bare jeg ser avisoverskriftene om medaljer til whoever. Er ikke overvettes interessert, men har da pleid å engasjerer meg når det er spennende øvelser med norske medaljesjanser. Not anymore.

www.expressen.se/kultur/putins-triumf-ar-vart-ansvar/


#25

Java sa for siden:

Jeg synes ikke Norge skal søke om OL i 2020. Jeg ønsker en endring i IOC før Norge bør søke igjen.

Når det gjelder boikott av de lekene som er så hadde det vært på sin plass at det offisielle Norge ble hjemme. Hvis vi skulle boikottet fullstendig og ikke sendt utøvere burde det vært bestemt i det Russland ble tildelt OL eller i hvertfall for flere år siden.


#26

Polyanna sa for siden:

Jeg klarer ikke for mitt bare liv å se hva godt det skal føre med seg at andre enn de som har målemaskiner på tv-en sin ikke ser på OL-sendinger?? Altså, jeg forstår at man ikke syns det er stas, men det er da en meningsløs boikott når den overhodet ikke merkes for andre enn en selv?


#27

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg lurer også det det. Jeg har vært sånn TV-måleperson. Men det er kanskje anderledes nå som alt er mer digitalt?


#28

Maverick sa for siden:

TV2 skal ha for at de gjør sitt for å gi oss en ubehagelig opplevelse av OL, alle reklamene gjør det enkelt å boikotte. :knegg:


#29

Polyanna sa for siden:

Nei, jeg tror fortsatt man må ha noe installert, og vite om det. Det handler jo om personvern også? Det man ser på nett-tv er jo noe annet.

Og så adferd når man handler, selvsagt. Annonsørene merker jo om annonseringen virker, så å boikotte sponsorene er mer meningsfullt.


#30

Nenne sa for siden:

Hvorfor det? Jeg ser ikke OL-sendingene og jeg snakker med barna mine om hvorfor vi ikke følger med. Det er viktig for meg å ta avstand selv om ikke IOC mister noen nattesøvn av det. Det synes jeg var en merkelig uttalelse, Polyanna.

Og før noen går i taket over inkonsekvens så kan jeg informere om at jeg ikke så OL fra Kina heller.


#31

Tallulah sa for siden:

OK, jeg kan se verdien av å gjøre det til et slags moralsk ståsted og videreformidle de verdiene til barna. :nikker:

Jeg oppfattet at man ønsket å vise Russland/IOC at man ikke likte dem, og det vil jo en privat TV-boikott ikke ha så stor virkning på.


#32

Toffskij sa for siden:

Jeg tenker at det egentlig er hele OL som institusjon man vil til livs her – sånn som OL er nå, er det jo ikke det minste realistisk å nekte verdensmakter som Kina og Russland å arrangere, uansett hvor fæle de er som regimer.


#33

Heilo sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg blir gladere og gladere for at jeg ikke har disse folka sittende som konger på haugen i hjembyen min. :nemlig: (Nå var jeg aldri noen tilhenger av OL i Tromsø uansett, men følelsen av skepsis var ikke så intens som den har blitt de senere årene.)


#34

Éowyn sa for siden:

Jeg vil ha OL uten IOC.


#35

Tallulah sa for siden:

Ikke sant. Jeg syns det er helt merkelig at IOC ikke ser dette og nedskalerer.


#36

Einhyrningur sa for siden:

Helt klart, men det føles bedre.

Og vi snakker også med barna om hvorfor vi ikke ser OL, jeg synes det er vel så viktig.


#37

Guava sa for siden:

Å boikotte OL handler ikke bare om TV, men det handler vel også mye om ringvirkningene som flere også her har påpekt.
OLs popularitet og stemningen rundt et OL er avhengig av hva vi snakker om og hvordan vi snakker om det. Jeg tror ikke oppfordringer til boikott og det at mange har boikottet har vært uten betydning. Fokuseringen på å ta avstand og å fremme budskapet til amnesty og HRS har skapt grunnlaget for at den massive reaksjonen etter sørgebåndsaffæren kunne oppstå. Uten dette fokuset på forhånd tror jeg ikke sørgebåndsaffæren hadde blitt en like stor sak. Den saken kom på toppen av masse misnøye.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.