Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kommunale ungdomsråd

#1

Syrin sa for siden:

Er det nokon som kan fortelle litt om erfaringa med ungdomsråd i kommunane? Veit de om kommunan de bur i har dette? For dei som veit- kva erfaring har de? Kva ringverknader for ungdommar har slike råd?

Kort og godt vil eg vite meir om kva ungdomsråd er for noko :)


#2

celebelen sa for siden:

Dette står på hjemmesiden til kommunen her:

Jeg satt som politikerrepresentant i UR et år. Da arrangerte de blant annet valgdebatt, deltok på en konferanse og inviterte barnevernet til å komme og presentere seg på ungdomsskolene.


#3

My sa for siden:

Her i byen har vi Ungdommens bystyre, som består av en elev fra hver ungdomsskole og hver videregående skole i byen. Jeg har ikke satt meg helt inn i hvordan det fungerer, men jeg vet at de har jevnlige møter, og at saker i kommunen som berører barn og unge blir sendt til UB på høring, på lik linje med andre relevante råd og utvalg, før saken skal opp til behandling i politisk organ (i alle fall saker som skal til Bystyret, usikker på om det er like vanlig for saker som skal opp i Formannskap eller Bygningsråd). Innspill fra Ungdommens bystyre (og andre høringsinstanser), og tilsvar til disse, legges ved saksframlegget.

Jeg vet også at Ungdommens bystyre har vært invitert med på møte med Byplankontoret for å diskutere planer for utforming av friområder/parker m.m. Det jeg har hørt fra disse møtene er at ungdommene kommer ofte med veldig fornuftige, reflekterte og gjennomtenkte innspill muntlig i møtene, men har problemer med å formulere dem skriftlig på en måte som kan legges fram for politikerne. Så det trenger de gjerne litt hjelp til.

Du kan lese mer her: www.trondheim.kommune.no/ub/



#5

Syrin sa for siden:

Tusen takk!

Eg er positiv til at det nå blir oppretta eit ungdomsråd i kommunen eg bur i. Det verkar å vere ei veldig bra ordning. Men eg er skeptisk til at for å opprette rådet tar kommunen alle pengane som var satt av til støtte til lag og organisasjonar for å lønne ein koordinator for ungdomsrådet. Eg skulle sjølvsagt gjerne hatt både råd og støtte til teatergrupper, idrettslag etc, men dersom ein må velge mellom desse to, så er eg meir i tvil. Kva betyr mest for ungdommane - at dei har eit ungdsområd, eller at aktivitetar dei deltek i har kommunal støtte? Eg syns det er leit at frivillige organisasjonar, som gjer mykje for dei unge, ikkje får støtte. Dog vil dei sjølvsagt drive vidare på friviillig basis altså. Sånn sett ender ein jo opp med både eit råd, og eit lagsliv som held det gåande på viljestyrke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.