Vi har travle dager mellom jobb og treninger.
Hva kan vi ha til enkle, forholdsvis sunne middager?
Tenker fullkornspita med feks kyllingbiter, laksebiter eller miniløvbiff.
Hvilke sauser/dressing kan passe oppi?
Må være noe enkelt, ikke sterkt.
Hvilke grønnsaker kan puttes oppi som smaker godt?
Jeg ville vel laget dobbel posjoner når man ikke har så dårlig tid, fryst ned for bare å varme opp på travle dager. Supper f.eks, lett å fryse ned, tine og varme i en kjele :)
Det tar heller ikke lang tid å steke fisk (torskefileet f.eks) med smeltet smør, og kokte grønnsaker. Om man vil ha potetmos kan man koke potetene dagen i forveien, ha de i kjøleskapet og varme/mose det til middagen.
Del kjøttdeig/karbonadedeig/kyllingdeig/svinedeig i passende biter til burger, forme til burger (med plasthansker for renslighet og enkelhet) og smekk dem på stekepanna. Kun salt og pepper på. Server med grovt burgerbrød/annet og skjær opp paprika, tomat, agurk, salat, løk, ost mens de steker og server med dressing, ketchup og sennep.
Legger du tilbehøret i skåler for seg kan alle forsyne seg med det de liker.
Kjappe middager her er f.eks:
Ferdig skivet røykelaks med ferskt brød og eggerøre - og noe grønt ved siden av som salatblad(trenger ikke hakke, man har da tenner og iallfall mine unger spiser mer når de kan knase det i seg), agurk osv.
Fiskekakeburgere; Fiskekaker slenges på bakepapir i ovnen mens du forbereder resten. Ferdig kjøpte små hamburgerbrød, salat, rå løk, tomater i skiver, agurk, paprika osv - det dere liker/har/har lyst på, ketcup og slikt for de som ønsker. Lages etterhvert som de spises. Jeg bruker bare ta en stor skjærefjøl og legge alle ingrediensene ferdig skåret opp utover, ingen dill med pene skåler og den slags når det skal gå kjapt.
"Betasuppe": En pose frossen lapskausblanding, vann, fondcup(buljong), salt, pepper og koke i 5-10minutter. Ha oppi pølsebiter, kjøttboller eller noe slikt til slutt. Med eller uten brød/rundstykker til.
Pølser med brød; Snitt noen gode pølser og legg på bakepapir i ovnen. La alle knaske gulerøtter, sukkererter og den slags imens. Server med ønsket tilbehør; kjappeste er vel pølsebrød/lomper, løk i en eller annen form og valgfritt med sauser.
Omelett. Ha i f.eks. løk, rester av kokt potet fra en kokt potet, paprika, pølseboter og revet ost. Server med brød.
Wok. Bruk slike poser med ferdigkyttede grønnsaker, tilsett ktllungfilet i strimler, reker, strimlet svinekjøtt eller det du måtte like og bruk en pose woksaus fea Blue Dragon (de er gode). Server med eggenudler, som bare trenger noen få minutters koking.
Vårruller. Dette forutsetter at du har laget dem på forhånd. Lag mange og frys ned, de kan friteres fra fryst tilstand. Server med søt chilisaus.
Når du lager tomatsaus lager du mye som fryses ned porsjonsvis. Da kan du enkelt tilsette kjøttdeig eller pølsebiter og koke pasta til.
I dag hadde vi ferdig lapskausblanding med strimlet svinekjøtt som jeg krydret litt og hadde oppi den frosne lapskausblandingen sånn at alt kokte like lenge. Litt buljong også. Kjøttet has oppi rått.
Thaisuppe - stek litt kylling, løk og hvitløk lett, gjerne rett i kjelen, mens du koker vann i vannkokeren. Hell over vann og to hønsebuljongterninger og kok i 5 min. Hvis du har sitrongress, knuser du den lett og slenger den i, hvis du har ingefær, rasper du litt i. Til slutt heller du oppi en liten boks kokosmelk og helst noe kaffirlimeblader eller skviser noen dråper sitron eller lime i, og fersk koriander hvis du har. Rett før servering legger du oppi sukkererter.
Klart best med chili eller litt currypaste - jeg tar gjerne ut en batch til ungene før jeg tar det i.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.