Hvordan holder jeg kokte poteter, grønnsaker varme i ca 45 minutter etter de er kokt? Slik at middagen er kjapt klar etterpå?
Jeg liker ikke å gå fra ovner og gryter på kok.
Idag er det kjøttkaker i brun saus. Det kokes opp og står på varme til jeg går. Stenger plata og legger på lokket då holder den seg varm.
Jeg har ofte mulighet til å lage middag før jeg henter barna. Men da hender det at maten må stå på bordet 5 minutter etter at vi har kommet hjem siden vi skal på treninger osv etterpå. Dersom poteter og grønnsaker er klar kan mye stå kjapt på bordet.
Hvordan holder de potetene og grønnsaker varme på restaurant?
Jeg heller av vannet og setter grya med lokk under en dyne. Eller under et ullteppe eller annet jeg har i stua eller på kjøkkene. Det holder veldig lenge!
Jeg trodde alle brukte det trikset jeg, er jeg gammeldags husmor. :knegg:
Det gjorde mamma, foruten syngingen. Jeg har brukt metoden flere ganger selv, genialt!
Koker de opp, men ikke helt ferdig. Har vannet i og lokl, pakker inn i håndkle og så godt inn i dyna. Da kan de "koke" seg ferdig og stå i flere timer, fortsatt varme og klar til servering.