Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan holde potetene varme ca 45 min?

#1

guttemamma sa for siden:

Hvordan holder jeg kokte poteter, grønnsaker varme i ca 45 minutter etter de er kokt? Slik at middagen er kjapt klar etterpå?

Jeg liker ikke å gå fra ovner og gryter på kok.

Idag er det kjøttkaker i brun saus. Det kokes opp og står på varme til jeg går. Stenger plata og legger på lokket då holder den seg varm.

Jeg har ofte mulighet til å lage middag før jeg henter barna. Men da hender det at maten må stå på bordet 5 minutter etter at vi har kommet hjem siden vi skal på treninger osv etterpå. Dersom poteter og grønnsaker er klar kan mye stå kjapt på bordet.

Hvordan holder de potetene og grønnsaker varme på restaurant?


#2

Mex sa for siden:

Ha det opp i en ildfast form, sett ovnen på 50 grader og sett dem inn i der?


#3

Señora sa for siden:

Jeg heller av vannet, tørker dem, legger et tørkepapir på toppen (torky), legger lokket på og setter gryta nederst i stekeovnen på 50 grader.


#4

Drømmedama sa for siden:

Svigermor tar et håndkle over og putter dem i sengen, pakker dynen godt rundt. Og synger en sang for dem.

Neida. Hun synger ikke.


#5

veobra sa for siden:

Jeg heller av vannet og setter grya med lokk under en dyne. Eller under et ullteppe eller annet jeg har i stua eller på kjøkkene. Det holder veldig lenge!

Jeg trodde alle brukte det trikset jeg, er jeg gammeldags husmor. :knegg:


#6

Guttemammis sa for siden:

Mamma gjør også det.


#7

Magica sa for siden:

Dyne ja. Putt gryta i senga. Tøm av vannet først.


#8

Harriet Vane sa for siden:

På restaurant har de poteter i vannbad med lokk oppå eller inni dampovn.


#9

gajamor sa for siden:

Kok potenene halvferdig, og så trekker du gryta fra plata og lar dem koke ferdig på ettervarmen?


#10

Nabojenta sa for siden:

Gryte med lokk pakket inn i dyna. Kan stå flere timer.


#11

Nextlife sa for siden:

Varm opp ovnen til 200 grader, slå av, hiv inn maten i beholdere som tåler varmen og la de stå på ettervarmen.


#12

Bomull sa for siden:

Det gjorde mamma, foruten syngingen. Jeg har brukt metoden flere ganger selv, genialt!

Koker de opp, men ikke helt ferdig. Har vannet i og lokl, pakker inn i håndkle og så godt inn i dyna. Da kan de "koke" seg ferdig og stå i flere timer, fortsatt varme og klar til servering.


#13

Lacanche sa for siden:

Pakk inn kjelen i aluminiumsfolie (blanke siden inn) før du legger den under dyna,da holder de seg varme til Jul,nesten:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.