Pannekaker skjer max. 2 ganger i året her i huset siden det er det verste stykke arbeid jeg gjør.
Da er det bonanza, og alle sunnhetsprinsipper legges til side og man fyller på med hva man enn måtte ønske.
(Pannekakene er lagd av egg, litt smør, hvitt mel og h-melk)
Jeg har kun litt sprøstekt bacon på,
18-åringen har sukker, bacon og baconfett, krem og blåbærsyltetøy(på en og samme pannekake).:knegg:
Mannen har noen med sukker, noen med bacon, og til slutt en med krem og blåbær.
Fleskepannekaker er så godt! Det har jeg ikke spist på år og dag.
Jeg spiser matpannekake med mest egg i omtrent hver dag til kveldsmat. Da har jeg frosne blåbær alene eller sammen med bringebær på, og bretter pannekaken i to over, så det tiner.
Vi har svært sjelden pannekaker, men når vi har det er det den gode og usunne sorten. Vi har det som dessert, eller helgefrokost. Og da synes jeg det er best med fersk sitronsaft og sukker på. :nam:
Som barn hendte det at vi fikk plukkfisk i pannekaker som middag. Med brunet smør over. Det var veldig godt husker jeg.
Jeg hater også helt intenst å lage pannekaker, så det skjer Max to ganger i året her også. Men det var min favorittrett som barn og også min datters da hun var liten. Pannekaker spises hos oss med tomatsuppe til. Jeg lager alltid hjemmelaget tomatsuppe som egen rett, men til pannekakemiddag er det Toro med makaroni og ikke noe annet, tilberedt med å erstatte en desiliter av vannet med melk. Den spises først litt først, men så skal man veksle og spise den innimellom pannekakene. Pannekakene er tynne og spises med sukker på. Da jeg vokste opp hadde vi ofte selvplukkede og lett sukrede blåbær fra fryseren på, men jeg plukker dessverre ikke bær. Det er et savn. Bærene kan gjerne være veldig kalde/halvtinte, men må ha vært sukret litt før frysing. Frosne Remabær funker i nøden. I den ytterste nød har man også forsøkt bringebærsyltetøy på, men det er juks og feil. Blåbærsyltetøy er også helt feil.
Kjøtt på pannekaker har jeg aldri smakt. Det høres i og for seg godt ut, men det er dessverre feil. Pannekaker som dessert med is inni har jeg prøvd, men det ble feil, siden det som sagt skal være Torosuppe til for optimal opplevelse. Pannekaker til frokost har jeg forsøkt, det funker med sukker, eventuelt blåbær, men er da en helt annen greie enn Pannekaker Til Middag.
Åja. Pannekakene må være veldig tynne og stekt i så lite smør som mulig sånn at man kan spise så mange som mulig. Avslutningsvis kan man dyppe en pannekake i restene av tomatsuppen og få en helt ny og ganske digg smaksopplevelse. Anbefales, men kanskje helst ikke med gjester til stede.
Da jeg var barn var det alltid blåbærsyltetøy, og det var ikke noe stas. :niks: Nå er jeg voksen og bestemmer sjøl, så nå er det bringebærsyltetøy som gjelder! Ungene bruker det, blåbærsyltetøy eller sukker. Gode greier. Pannekakene er semisunne, uten noe særlig fett og med en god del grovmel.
Jeg lager forresten røre med hvetemel, lettmelk, sukker og egg (men veldig lite egg). Ikke smør i røra, da blir det vafler.
Kan liksom ikke se for meg at poteter passer til? Bacon kan jeg til en viss grad skjønne, men det er dessverre like feil som å ikke ha tomatsuppe til. Så det går ikke.
Blåbærsyltetøy. På kalde pannekaker kan jeg ha sukker. Vi også har pannekaker så sjelden at det er fritt valg av syltetøy og sukker.
Når vi har amerikanske pannekaker på hytta har vi lønnesirup og bacon til. DET er farlig godt. Heldigvis er det uhyre sjelden noen gidder å lage det. :knegg:
Jeg har aldri forstått greia med bacon og blåbærsyltetøy på pannekaker. De gangene vi har pannekaker er der kun søtt på. Jeg har på lønnesirup, blåbærsyltetøy eller sukker. LøveMann og LilleVenn har smør og sukker/syltetøy på.
Er vant hjemmefra å ha suppe først, men det skipper vi og serverer kun pannekaker. Ikke så ofte vi har det da.
Jeg synes også det kan være godt med pannekaker med salt fyll, men da blir det en helt annen rett.
Jeg lager kun grove pannekaker, jeg spiser ikke fine. Jeg lager røra men mange egg, laktoseredusert melk og/eller havremelk, havregryn, sammalt hvete fin, sammalt rug og litt hvetemel. Jeg har noen sukkerkorn på og ungene bruker litt sukker eller syltetøy.
Her lages de enten av hvitt mel eller ispedd havregryn, og vi har som regel enten blåbærsyltetøy eller smør og sukker på. Det hender en sjelden gang vi lager fleskepannekaker (med bacon i selve pannekaken), men ikke så ofte. Har ikke pannekaker så ofte heller da jeg syns det tar for lang tid i forhold til hvor sunt det er så jeg/ungene/mannen må være skikkelig fysne på pannekaker før vi gidder å lage det :humre:
Hihi, mine folk vil gjerne hat tomatsuppe med egg i til, men da skal det være Toro. :knegg:
Sjelden jeg innfrir.
Helst vil jeg ha ertersuppe til, men det er bare jeg som liker det, så da blir det til at det droppes.
Jeg må også ha supertynne pannekaker.
Ungen her var i sjokk her etter USA-turen. "Det er jo ikke pannekaker de spiser, det er jo sveler". :p
Jeg bruker helst lønnesirup eller Cottage cheese med hjemmelaget jordbærsyltetøy på pannekakene.
Ene ungen foretrekker sukker på, den andre blåbærsyltetøy.
Mannen spiser litt av alt, vet derfor ikke om han foretrekker det ene fremfor det andre.
Jeg har smør og sukker på, eller blåbærsyltetøy.
Mannen har lønnesirup eller syltetøy ( gjerne flere sorter) på.
Barna har smør og sukker på, eller jordbærsyltetøy.
Vi spiser pannekaker hver fredag (de er grove), det er jo så godt. ( Jeg er glad i barnslig mat, unntaket er pølser.) restepannekaker (kalde) spises med brunost på.
Som regel sukker eller blåbærsyltetøy. Av og til bacon. Alltid tomatsuppe til, hjemmelaget basert på tomatpuré.
Jeg skjønner forresten ikke hvorfor det skal være så hat å lage. Synes da det går helt greit. Vi har det likevel ikke så ofte, siden det ikke er spesielt sunt, men det hender i ny og ne. Bruker ofte å ha med 1,5 liters brusflaske med pannekakerøre på tur, og steke på primus i det fri. Det er veldig populært. Da blir det bare med sukker, siden det er enklest å ta med seg.
Favoritten min er amerikanske pannekaker med blåbær i røra og lønnesirup på. :nam:
Ellers er jeg vant til pannekaker med bacon og sukker fra barndommen (Trøndelag), men det synes folk her i Østfold er veldig rart. Det er godt! (Jeg spiser det aldri lenger, dog.)
Bacon og blåbærsyltetøy - på samme pannekake, ja.
Eller bacon og sukker - sammen.
Og ikke noe suppe-tull verken før, etter eller ved siden av. Steker jeg først
pannekaker så steker jeg så det blir nok uten slikt tilbehør, så er det heller
sjeldnere.
For mitt vedkommende tror jeg det er det at man må stå å jobbe med akkurat samme ting såpass lenge. Jeg liker helst at ting putrer og styrer seg noenlunde selv, da kan jeg ha tusen ting på gang samtidig.
Pannekaker, da er man stucked med de, liksom. :sparke:
På vanlige tynne pannekaker bruker jeg sirup eller sukker og sitron. På amerikanske pannekaker bruker jeg smør og lønnesirup.
Bacon og blåbærsyltetøy høres ekkelt ut.
Vi spiser sjelden pannekaker. Det er ikke middagsmat hos oss, så det blir kveldsmat en gang i blandt, hvis jeg orker å lage.
Vi spiser ganske mye pannekaker. Til middag kan jeg typisk ha blåbærsyltetøy og bacon på (sammen, ja). Til lunsj snøfrisk, honning og blåbær. Til dessert bringebærsyltetøy og rømme, eller iskrem og friske bær.
Bacon eller sukker eller blåbærsyltetøy. Og de må være supertynne ja. Pappaen min var ekspert på det når jeg var liten. Og her i huset er det jeg som lager de tynneste, i mens mannen lager (for :humre: ) tykke.
Dessertpannekaker med is er nam. Men det spiser jeg nesten bare på ferie.
Vi har suppe først og tynne pannekaker etterpå, sikkert et par ganger i måneden, det er barnas desiderte favoritt. Som oftest tomatsuppe. Alltid hjemmelaget. Sukker eller blåbærsyltetøy eller bare blåbær eller andre bær på pannekakene. Pannekakene er ikke særlig søte i seg selv.
Når vi har har Amerika-besøk som kommer med god lønnesirup, da blir det amerikanske pannekaker til frokost. Bare med lønnesirup på. Kanskje 5 ganger i løpet av året. Farlig deilig...
Jeg hater virkelig å steke pannekaker. Vi er 6 i familien, og har som oftest 2-3 ekstra rundt bordet, da tar det lang tid å steke selv om jeg bruker 2 stekepanner.
Ja, tomatsuppe har vi også til. Må visst være Toro med makaroni og egg. Jeg har forsøkt hjemmelaget, eller andre supper, men det godtas ikke av mann og sønn.
Jeg synes ikke pannekaker er noe særlig, så jeg spiser det aldri.
Ungene får det dann og vann, og de har syltetøy eller sukker på, og i det siste har vi hatt det litt oftere og de har blitt tilbudt lønnesirup, jordbærsaus og sjokoladesaus.
Ikke noe på, jeg dypper den i Toro tomatsuppe. (Spiser med kniv og gaffel og dypper spisebiter, ikke hele pannekaka.) Middagspannekaker har jeg grovere mel i og ikke noe sukker. Mann og barn bruker bacon, sukker eller blåbærsyltetøy.
Dessertpannekaker spises med banan, sjokoladesaus og vaniljeis. Og litt krem om vi har. :nam:
Hvis det er snakk om sånne tynne pannekaker til kaffen, spiser jeg dem med litt sukker på. Middagspannekaker? Tja, jeg liker både sukker, bacon og blåbærsyltetøy på dem. Sukker må spises alene, men hvis jeg har bacon på, tar jeg gjerne også en bitteliten dæsj med blåbærsyltetøy på. :nemlig:
Jeg spiser det sjelden, men det er i tilfelle med syltetøy - jordbær eller bringebær. Blåbær er djevelens verk. Jeg er oppvokst med middagspølse eller bacon til, egentlig.
Ungene får det litt oftere, og har stort sett sukker på. :gal:
Vi har pannekaker ganske ofte. Ungene spiser blåbærsyltetøy med lite sukker i, jeg og mannen spiser kalkunbacon til og har samme blåbærsyltetøy inni. Eller bringebærsyltetøy, eller jordbær, men jeg foretrekker blåbær. Hvis jeg lager til meg selv med grovt mel og mer som en matpannekake, kan jeg godt ha ost og kalkunskinke i, for eksempel.
Vi har pannekaker i alle fall annen hver måned, som fredagskosemiddag. Røra er av det hvite slaget, mel, egg, melk, salt og litt smør. Stekes på takke, da går det fort og greit. Jeg slenger på tre om gangen, rydder litt mens de steker, snur dem, setter på en maskin med klær - det er den desidert mest effektive middagslagingsstunden!
Serveres med hjemmelaget frosset blåbærsyltetøy (takk og pris for en bærhentende mann!) og stekt bacon. Den siste kan man ha sukker på.
Med presset sitron og rørte blåbær for dessert. Eller jeg smelter noen skiver Jarlsberg på slutten av steketiden. Eller jeg spiser de med Vossafår.
Vi streker to til hver, det tar akkurat passe tid. Heller kruskakli i røra. Har prøvd med grovt mel, revet gulrot og havregryn, men synes de blir tykke og tar for lang tid å steke.
Her er det pannekaker 1-2 ganger i måneden - på storesøsters middagslagedag. Vi har sukker, blåbær og/eller bacon til - ikke alt alltid. Det aller beste er blåbær&bacon, syns jeg. Ungene spiser helst sukker&bacon.
Ikke min favoritt, men når jeg først spiser det så er det med bacon og sukker. På samme pannekake. Sånne tynne crepes spiser jeg med nutella. Det synes jeg er godt.
Vi har pannekaker av og til, kanskje en gang i måneden. De har mye egg og ca halvparten grovmel/havregryn. Ganske tynne. Spises med rørte blåbær (:nam:), jordbærsyltetøy, bringebær hvis noen vil ha det, sukker og bacon. Fritt valg på kombinasjoner, altså. Jentene vil av og til ha sukker og kanel også, men det blir litt sært for meg. Det er sikkert godt - det hører bare ikke til pannekaker, liksom.
Jeg lager pannekaker med veldig mye egg, litt salt, 50/50 hvetemel og fibrex mel samt extra lettmelk. Så de er ganske sunne, og gooode! Serveres som middag med toro tomatsuppe med makaroni.
Mannen har bacon biter i, han dypper noen i tomatsuppa og spiser noen av de med smør og sukker på. Vi andre spiser suppa først og så noen pannekaker (uten bacon) med smør og sukker på.
Mellomste er også glad i å ha kaviar på, dette har hun lært av farmor :himle:
Her spises forresten alltid pannekakene og tomatsuppa parallelt, siden pannekaka ofte dyppes i tomatsuppa. Og tomatsuppa er med makaroni, og en sjelden gang med hardkokt egg.
Men Toro brukes kun på hyttetur, for den er ingen spesielt glad i. Jeg lager tomatsuppa slik mamma alltid lagde den, for det er det jeg er vant med, og som nå ungene mine er vant med. Lages mer eller mindre som hvit saus, dvs mel røres inn i smeltet smør, deretter blander jeg inn et par ss tomatpure, før jeg sper med vann, og tilsetter salt og buljongpulver. Litt melk til slutt. Og makaronien kokes i suppa.
Det er derfor man tar med Laptop'en på kjøkkenet så den kan stå der å vise yndlingsserien mens man steker. :glis:
Her elsker ungene pannekaker (og vi skal ha det i dag faktisk), vi pleier å ha det en gang i mnd kanskje. Noen ganger litt mer andre ganger mindre. Spørs om ungene maser eller ei.
Vi har megausunne pannekaker og de serveres med sukker og bacon til meg og D mens mannen og M spiser dem med bacon og blåbærsyltetøy.
Restene (for det blir ALLTID rester) spises til lørdagsfrokost som de er. :nam:
Her har fredag liksom sneket seg til å bli fast pannekakedag! Nå har jeg sluttet med det, men de lure ungene har i stedet begynt å lage det selv, så det er middag omtrent når jeg kommer hjem. (Jenta lager røre, eldste steker på takke)
Vi spiser stort sett pannekaker til frokost nutildags når vi har pannekaker. Hver tirsdag, har det visst blitt til. Og i helgen hvis jeg gidder. Sånne tykke, amerikanske. Nomnom.
Tykke amerikanske pannekaker kan godt få stå i fred for meg, både til frokost og ellers og uansett tilbehør. Jeg er ikke spesielt glad i vanlige tynne pannekaker heller, men det kan være godt en sjelden gang. De må være veldig tynne, ikke søte, og med litt båbærsyltetøy. Vi spiser det til middag, litt sånn parallelt med ertesuppe, før eller etter eller innimellom alt etter hva hver enkelt liker. Da jeg var liten syntes jeg pannekaker med jordbæris inni var helt fantastisk, tviler litt på at det ville oppleves like fantastisk nå. :)
Enig. Pannekaker nytes best i crepetykkelse, derfor har jeg en slik når jeg lager dem:
Rochermannen mestrer det uten pinnen, jeg stinker på pannekakesteking. Syltynne pannekaker serveres med bacon og lønnesirup så klart. Eller nugatti og banan om det er til dessert. Har det kanskje et par ganger i halvåret.
Klart amerikanske pannekaker kan være lite gode, jeg har spist opptil flere svamplignende smakløse saker på amerikanske dinere. Men de kan også være veldig gode. Som mine, f.eks. :nemlig:
valg: Tynne pannekaker med is, frukt og varm sjokoladesaus
valg: Vanlige pannekaker med stekt fyll av kål, gulrot, selleri, evt andre grønsaker og kjøttdeig eller skinke.
valg: Bacon, blåbær og sukker.
valg: Bacon og sukker
Jeg er ingen stor fan av pannekaker, men vi har det som kjapp middag i ny og ne. Har mye egg i røra, samt at jeg bruker havremel, så funker det greit som middag synes jeg. Jeg og sambo har gjerne noe ekte middag på kvelden pannekakedagene.
Ah, hva har jeg ikke på pannekaka mi?! Jeg (og de fleste jeg kjenner) elsker pannekakene mine, og jeg steker tynne kaker bestående av mye egg og minimalt med mel. Fire i slengen på takka. Jeg kan godt finne på å lage pannekaker to ganger i uka; da enten til lunsj, der de nytes som de er eller med smør, sukker, syltetøy og/eller ost, til middag med diverse fyll (det meste egner seg) og gjerne rullet og gratinert, eller til dessert med krem, marengs og/eller frukt.
Jeg ønsker meg ny takke til bursdagen, så jeg kan ta den gamle med på hytta. Jeg tror jeg er pannekakoman/pannekakofil. :jupp:
Skal det være suppe før/til pannekakene, må det være rabarbrasuppe det er jeg oppvokst med, og tykke pannekaker aka Amerikanske kan også være veldig godt, men barna er ikke like begeistret.
Ellers er pannekakesteiking en god mulighet til å få ryddet/vasket på kjøkkenet, så det er en grei middag å tulberede.
Kjapp middag? :lol: Det er vel en av de middagene jeg bruker lengst tid på å lage. Hadde det i går og brukte da 1,5 time på å steke pannekaker til oss alle.
Jeg synes også pannekaker tar lang tid, og vi er/var bare to. Antakelig også fordi hvert minutt føles som år der jeg står i stekeosen og hater. Pannekaker til fire eller flere må jo ta evigheter?
Jeg kan dessuten ikke spise ting med egg med ukjent opprinnelse i, så det utgår uansett.
Kanskje man kan leie en pannekakesteker på lik linje med vaskehjelp?:gruble: