Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Operaen i Oslo

#1

Inagh sa for siden:

Ernie og jeg har funnet ut at det hadde vært gøy å se operaen i Oslo fra innsiden, sånn helt på ordentlig, og ikke bare utenfra, som vi har gjort til nå.

Dette blir en typisk "noe vi ikke gjør ofte i livet," opplevelse, ergo er vi villige til å legge litt penger i det- lage en "happening" ut av det, rett og slett. Dermed er dette et framtidsprosjekt, for mye skal klaffe - vi skal få biletter til en forestilling begge har lyst til å se, fortrinnsvis noe av Mozart. Vi har derfor meldt oss på nyhetsbrev på mail fra operaen, så vi kan kaste oss over telefon og booke bilett når noe aktuelt dukker opp - som klaffer med avlastning for Lillemann og barnevakt for Guttungen.

Så - for to operanoviser, som egentlig ikke tenker pris, men best mulig opplevelse - når vi først skal booke biletter til en operaforestilling, en gang i nær framtid, og har lyst til å se godt, såvel som å høre godt - hvor er det lurest å sitte?

Opplys meg. :blomster:


#2

Anne C sa for siden:

Min venninne som har gått i operaen hele sitt liv sier at midtfelt parkett har best lyd. Vi har operaabonnement i det området. Ellers liker jeg å sitte langt foran på orkester.


#3

elg sa for siden:

Dersom dere finner ut at dere vil se en ballett istedenfor en opera er lagt foran i orkester veldig bra. Svanesjøen er denne våren, men det er vel kanskje ingen billetter igjen.


#4

safran sa for siden:

Hvor det er lurest å sitte? Der du får plass. :mumle: Hver gang jeg prøver å få billetter til en forestilling er det lite plasser igjen - selv når jeg har ringt rett etter at billettene er lagt ut. Dvs - når endelig billettsystemet er oppe og går og/eller jeg kommer gjennom. De med abonnement får velge først, så det er temmelig utplukket når det resterende legges ut.


#5

Pamina sa for siden:

I forhold til den gamle operaen så er det stort sett god lyd i hele salen, det er best sikt fra midtfeltene.

Cosi fan Tutte er operahøyskolens jubileumsforestilling, Don Giovanni går fra mars til april - det er min ynlingsopera av Mozart.


#6

Inagh sa for siden:

Takk for tips!

Abonnement kan vi nok glemme, for så mye kommer vi nok ikke til å frekventere operaen, men kjekt å vite hvor vi bør forsøke få bilett, om vi får bilett. :humre:


#7

gnuri sa for siden:

I tillegg til Mozart er Carmen eller Rigoletto også gode operaer å begynne med.


#8

Teofelia sa for siden:

Dere vil sitte på de dyreste plassene, enkelt og greit. I operaen får du det du betaler for.

Jeg foretrekker å sitte på parkett, men midt på og langt frem på de nederste balkongene er også helt fint. Gerelt foretrekker jeg mest mulig i midten og lengst mulig frem på balkongene. På parkett er alle plasser gode.

Operaen legger ut sesongens billetter sent på våren/sommeren, og det beste er selvsagt å bestille billettene den dagen de legges ut.


#9

Anne C sa for siden:

Ja dessverre er det helst sånn det foregår. De som har abonnement får også fortrinn på andre forestillinger utenom selve abonnementet.


#10

Drømmedama sa for siden:

Så gøy, dere kommer nok uansett til å få en kjempeopplevelse! Vær ute i god tid ja, billettene går altfor fort. Og få med dere omvisnong på operaen også hvis dere ikke har gjort det før, noen forestillinger har også en introduksjon rett i forkant, det er gøy å være med på.
Svanesjøen, balletten som settes opp denne sesongen, er også en fantastisk introduksjon til operahuset og til klassisk ballett. Musikken er mektig, det er mange vakre tablåer underveis, solistene fra operaballetten er i absolutt verdensklasse(hvis du kan velge; Ckair Constant i hovedrollen), det er lett å la seg begeistre!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.