Vi har mange trådar, men eg må ha litt oppdatert informasjon. Eg har invitert sjefen min til å feire bursdagen sin då vi likevel er på ei konferanse i Oslo. Ho er allergisk mot skalldyr og tåle ikkje mykje salt mat. Pris er forsåvidt ubetydelig.
Ja, flott om du kan rapportere frå Smalhans! Eg har ikkje vore der enda, så det er fint med nye opplevelsar. Min favoritt er den andre Eik. Eik 2.etasje syns eg ikkje var like bra, men den KAN jo ha endra seg på et par år.
Vi synes det er helt motsatt. Det er bra på "bare" Eik også, men hakket bedre på Eik 2. etage. Det kan hende at vi lures litt siden mannen min kjenner hovmesteren på sistnevnte, og at vi derfor får hakket bedre både service. Maten er vel den samme til alle.
Ellers hører jeg mye bra om Hanami på Tjuvholmen, men vi har aldri fått rotet oss til å spise der.
Ja, det var servicen som var ræva. Maten var god. Men då eg for FJERDE gang måtte be om at dei fylte vannglassa våre blei eg berre sur. Sånt funke ikkje når en er ute og spise dyrt og deilig.
Hanami er fantastisk, men kanskje ikke for en skalldyrallergiker. Eller, man får jo mye godt som ikke er skalldyr også, men det er jo hovedfokus på fisk og skalldyr der.
Hva med Oro? Eller Ekebergrestauranten, Statholdergården. Ylayali! Vi har mange fantastiske restauranter i Oslo! :)
Eg følte då eg var på NOMA at det var hakket for sært. Det er kult, det er stilige smakar, men det var så.... far out! Litt sånn: kor lenge kan vi grille denne gulrota, dyppe den i kull og servere den? Denne suppa servere vi i uthulla potet, det blir sikkert stilig! Kan vi ta ei heil nype, bake den i timesvis og få den til å smake blomster? Jada!! Skal vi prøve å servere en dessert med plommeis og potetmos og sjå om det er stilig? Det var kult, nytt og stilig men samtidig ikkje verdt 7000,- som vi betalte for oss to.
Det beste utenom den lille biten av kjøtt vi fikk var den eine snacken vi fikk etter maten: digert flak bacon"gull" dyppa i sjokolade.
Av steder jeg ikke har vært, men har veldig lyst på:
Statholdergården. I krokjelleren (eller hva det heter) får man for øvrig ti retter til 650.
Fauna
Ylajali (dvs jeg har vært der, men før tyverettersbonanzaen deres ble innført)
Steder jeg har vært og kan anbefale (og som ikke er nevnt over):
Festningen (fin beliggenhet, god mat, god vin, hyggelig service)
Baltazar
Favorittstedet:
Palace Grill (men det er ganske lenge siden jeg har vært der, så med forbehold)
Jeg har ikke vært på Smalhans, men det er også et sted jeg ønsker meg.
Jeg synes Ylajali er i den kategorien som Tussa beskriver Noma. Sært på sært, og alt i bare en kvart munnfull, slik at du får 20 ulike, sære smaker å håndtere.
Kunne Sawan vært noe? Eller Plah? Fæncy thai, begge deler. En av mine favorittrestauranter er Nodee, ved siden av Frognerparken. Nå spiser jeg ofte sushien der da, som kanskje ikke er så interessant for en som ikke spiser skalldyr. Men de har fx crispy duck. Og black cod. Mange gode småretter.
Hvis dere velger Smalhans vil jeg anbefale å sjekke den aktuelle dagsmenyen. Jeg syns kanskje de trakk husmannskostkonseptet litt for lang den gangen jeg var der. Grønnsakssuppe kokt på knoke, men uten kjøtt ble litt for kjedelig å spise ute ... Men for all del, andre ganger kan man sikkert være heldigere.
Vi blir tatt litt bryskt imot, men det skyldes trolig at vi kommer når det er veldig travelt og i tillegg for tidlig i forhold til reservasjonen vår. Men vi fikk sitte i baren og vente. Hovmester foreslår en utrolig spennende øl, som nesten smaker champagne. Bordet er lite og vi sitter trangt. Menyen ser spennende ut, men vi velger å gå for en smalhansmeny (det finnes også en forlenget versjon som heter Krøsus). Maten er enkel, men svært, svært god. Vi fikk tartar til forrett, nydelig skrei (som ble servert kald til mannens overraskelse) som fiskerett, svært god kalv med speltrisotto til hovedrett og en snickerskake med bananis til dessert. Svært smakfullt og rikelige med mat. Dog ingen ekstreme nyskapninger.
De har ingen vinmeny som passer til maten, og jeg synes servitøren vår var noe haltende når vi spurte om anbefalinger. Ølet vi fikk i baren ble sagt å passe til tartaren og det gjorde det. Vi fikk en ålreit Sanscerre til fisken og en barbera til kalven. Ved desserten tok mannen min kontakt med hovmesteren igjen, og vi fikk anbefalt en øl; som passet perfekt.
Vi betalte kr 1500 for hele måltidet inkludert drikke og tips. Det synes jeg definitivt at det var verdt. Vi hadde ønsket oss mer kunnskap både rundt hva som ble servert og drikke til, men det hele ble bra.
Så flyttet vi oss over i baren igjen. Mannen min er svært interessert i øl; kvalitet fremfor kvantitet. Vi smakte masse spennende og forskjellige øl, og personalet var vennligheten selv. Så det ble en veldig ålreit totalopplevelse selv om jeg synes starten var litt enkel.
I staden for å lage ny tråd. Det er snart Oslo-helg igjen og som alltid er eg matsjef. Fredag har vi fått bord på Kontrast men lørdagen er tom. I og med vi kjøre full pakke fredag tenkte vi noko enklare variant på fredag. Eg har allerede sjekka Dinner som jo er safe men der er fullt.
Nokon som kan anbefale ut i frå kriteriet "annaleis enn fixa meny med vinpakke"? Vi er fire stykker og spise i prinsippet alt.
Jeg slår et slag for Olympen. Det blir i hvert fall en kontrast til Kontrast.
Og så er jeg VELDIG interessert i en tilbakemelding på hvordan det er på Kontrast. Vi vil gjerne dit, men jeg orker ikke hvis det er for alternativt. Og jeg tror at du og jeg er helt på bølgelengde der, Tussa. Vi bare digger vinkelneren på Kontrast, men jeg må jo like maten også for at det skal være verdt det.
Skal absolutt gi tilbakemelding om Kontrast. Det er vel ikkje heilt i Maeemoo-sjiktet hverken i særhet eller pris er det det da? No blei eg nemlig litt nervøs, trur kanskje ikkje det andre paret er like glad i bruke pengar på mat som meg. :sparke:
Nei, prisen er ikke i nærheten av Maaemo, altså. Jeg er bare ikke spesielt glad i dill og granbar. Sånn sett er nok ikke "det nye, skandinaviske kjøkken" egentlig helt greia for meg. Men jeg vil jo gjerne dit hvis maten er god.
Jeg glemte jo å anmelde Kontrast! Vi var veldig fornøyd; fantastiske smaker. Litt traust presentasjon, kanskje, og ikke spesielt fænsi lokale, men virkelig deilig. Et bittelite knepp bak Fauna, men ikke mye.
Nodee gir elendig service om det befinner seg en kjendis i restauranten (selv en F-kjendis), da står alle servitørene rundt det ene bordet. Vi ventet i 2 timer på hovedretten og fikk ingen beklagelse selv etter gjentatte purringer. Vi var et selskap på 17 personer - ingen fikk maten samtidig.
Det var kjekt å lese! Eg stole så magefølelse 100% på alt som blir skreve her inne av anmeldelsar!
Dill og granbar er ikkje mi greie heller. Like lite som 1000euro-middagen i Roma var mi greie. Nesten litt glad for at Candy skrive ordet "traust" :knegg:
Da får vi håpe vi slepp Farmen-Frank i rommet. :rofl:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.