Vi skal ha folk til helgen og ønsker oss langsom mat. Mannen har et stort ønske om raklett (aner ikke om det skrives sånn)
Jeg kommer til å kjøpe inn god ost,biff,kyllingbryst og sopp. Hva mer kan vi ha i "skuffene" ?
Tenkte å bake focaccia ved siden av.
Vi steker kjøttet og evt champignon og aubergine oppå. Så har vi potetskiver (forkokte), grønnsaker, litt fløte og ost over, i skålene under sånn at det blir en slags fløtegratinerte poteter/grønnsaker. Noen har bare ost i skålene, smelter og heller over kjøttet evt spekematen. Dette er visst den originale måten å gjøre det på, men vi er ikke sååå glad i ost at vi spiser mengder av det, og ønsker heller flere grønnsaker. Lykke til. Raclette er godt, gøy og sosialt.
Vi elsker raclette :jupp: Ost og poteter er et must. Vi foretrekker Ridderost fremfor racletteosten man får kjøpt. Kok potetene på forhånd. Bacon er nydelig til, og balanserer den fete osten godt. Jeg må også ha en haug med cherrytomater. Champignon er perfekt til å steke oppå platen, da den drar til seg mye av fettet fra kjøttet (når man steker bacon oppå den så kan det sprute litt, så derfor genailt med noe som trekker til seg fettet). Hvis du vil steke kjøtt som biff og kylling må du passe på at skivene er tynne nok.
Små kjøttboller er også en hit, pølseskiver til barna. Du kan praktisk talt dra frem hva du måtte ønske av tilbehør til raclette - det meste funker :jupp: Vær obs at det blir varmt og skaper endel stekeos. Gode utluftingsmuligheter er et stort pluss.
Jeg foretrekker raclette osten, eventuelt gruyere. Vi har kokte poteter, biff, kylling, bacon og gjerne gode pølser i små biter. Tomat, champignon, rødløk og gjerne paprika. Som regel også baguette eller focaccia og enten tomatsaus eller bernaise.
I mine skuffer har jeg skinke, mais, purre og ost.
Oppå steker vi champignon, biff, kylling, squash, paprika, cherrytomater (litt etter hva vi har tilgjengelig)
Lager alltid loff til, men focaccia hørtes nydelig ut som tilbehør.
Har også salat, hjemmelaga potetsalat, hvitløksdressing og hvitløkssmør til.
Racletteost smeltes i skuffene og serveres over kokte poteter og så har man sølvløk og sylteagurk ved siden av. Det er faktisk det hele. Det er sånn Raclette normalt serveres. I hvert fall i Sveits der det kommer fra.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.