Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kake til skolen

#1

Mamma Rosa sa for siden:

Har tenkt til å sende med kake på skolen og lurte derfor på om noen har tips til hva jeg kan lage?
Noe sukkerfritt kanskje?
Noe som er lett å skjære i mange biter. Langpanne?


#2

Nocturnal sa for siden:

Langpannekake er veldig praktisk til slikt bruk.

Men jeg vil bare si at hvis du lager den sukkerfri, og dermed putter masse kunstig søtningsstoff i den, så bør kaken merkes med en lapp om det.

Det finnes en del folk som slett ikke tåler kunstig søtningsstoff. Men mange andre blir jo glad for et slikt alternativ.


#3

Fruktflua sa for siden:

Langpannegulrotkake, kanskje?

Ellers så synes barna det er utrolig stas med gele i barnehagen. Lag gele i plastkrus og send med ferdig vaniljesaus.

En stor bolle med fruktsalat hadde nok smakt godt, spesielt nå som de norske jordbærene er på plass.

Jeg har, med hell, sendt med poden kaneboller (snurrer), baket med spelt og Splenda (søtningsmiddel). Det har virkelig gått unna. :knegg:


#4

malena sa for siden:

Denne kaka er utrolig saftig og god. Enkel å lage, men spennede å spise med deilige bærbiter i.
Jeg blander bærene i røra før jeg steker kaken. Den blir mye saftigere da, man må bare passe ekstra godt på at den blir gjennomstekt. :)

Bærkake i liten langpanne
Ingredienser:
200 g smør
3 dl sukker
4 egg
1 dl melk
4 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1-2 dl bær (solbær, blåbær, bringebær, jordbær i terninger)Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Rør inn ett og ett egg. Tilsett melken vekselsvis med mel iblandet bakepulver og vaniljesukker. Fordel røren i en bakepapirkledd, liten langpanne. Dryss over bærene (evt. frosne bær trenger ikke å tine først). Stek kaken ved 175 °C i 30-35 minutter. Dryss eventuelt melis over kaken når den er avkjølt. Kaken er svært saftig og smakfull. Den er også fin å fryse.

Etter min smak litt vel søt, man kan godt minske litt på sukkermengden her.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.