Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hamster eller marsvin

#1

Pelikan sa for siden:

Vi har vurdert å kjøpe et Marsvin eller et hamster. Vår datter er 9 år og ønsker seg dyr. Vi har tidligere hatt hund, og siden det ikke blir hund i denne omgang så vurderer vi å kjøpe et Marvin eller hamster. Hva anbefaler dere, i forhold til en jente på 9 år (vi voksne tar selvfølgelig hovedansvaret). Vi er helt grønn på dette området og tar imot alle tips og råd.


#2

Pelen sa for siden:

Marsvin, uten tvil. De er mye mer sosiale. Vår hamster sov hele dagene og skulle vi kose med ham så var vi nødt å vekke ham og da var han ofte bare trett.

Ulempen med marsvin er kanskje at urin og bæsj lukter mer enn hamsterens og at buret tar litt mer plass.


#3

zinatara sa for siden:

Jeg hadde marsvin som barn og synes det var veldig kjekt. De er jo større enn hamster og mer våkne på dagen. Men det beste er da å ha to marsvin sammen, siden de er flokkdyr. Gjerne da to marsvin som allerede er sammen, så vet du at du får samme kjønn og at de allerede går godt sammen.


#4

Tjorven sa for siden:

Vi har hamster.

Vi bor i en relativt liten leilighet, og hamsterbur er mindre enn marsvinbur.

Om det er mye kos med hamster. Vel, det vet jeg ikke helt. Han er stort sett våken når vi sover og løper og løper rundt i løpehjulet sitt. Egentlig skulle han bo på snuppas rom, men det gikk ikke. Så buret står i stua. Han er ganske søt og fin, men kosete er han ikke. Når vi holder ham så vil han hele tiden videre og er i kontinuerlig bevegelse. Og sånn er de visst.

Det er lite jobb med ham. Vasking av buret går fort, og det er ikke nevneverdig med lukt akkurat. Snuppa og mannen min står for mating. Han spiser mye grønnsaker, men det har vi jo uansett i hus.

Vi var skeptiske til å ha dyr totalt sett, og tenkte derfor at overgangen til en hamster ikke ble for stor. Det har vi helt rett i.


#5

Pelikan sa for siden:

Takk for svar. Slik jeg forstår det, så tror jeg kanskje marsvin passer oss bedre siden det er mere kosete og er våken på dagtid. Jeg visste at jeg ville få noen gode tips fra dette forumet.:jupp: Hører gjerne fra flere hvis dere har erfaringer å dele.


#6

Tinka sa for siden:

Marsvin uten tvil om dere har mulighet til å la det/de få lov til å være mye ute av buret.

Vi har to marsvin og jeg har hatt hamster før og er ikke i tvil om at marsvin er virkelig et dyr du får skikkelig kontakt med.


#7

Snippa sa for siden:

Hamster er ikke kosete, og sover på dagtid. Søte, men kjedelig kjæledyr.
Marsvin er kosete, sosiale og veldig fine kjæledyr.


#8

Pelikan sa for siden:

Er marsvin slik at de gnager på ledninger, møbler etc når de går løs f.eks i stuen?


#9

Trois sa for siden:

Våre gnager på alt.


#10

Lyppa sa for siden:

Marsvin er fine og våkne:). En ting dere bør tenke på er at marsvin gjerne lever 7 år, mens hamstere har en gjennomsnittsalder på 2 år.
Har dere forresten vurdert kanin? Min erfaring er at kaniner er veldig renslige, så man kan gjerne ha en kanin mye løs med tilgang inn til buret sitt slik at den kan gå dit på do.
Lurt å legge ned mye jobb i å få den tillitsfull og tam når dere får den, uansett hva dere velger:).


#11

Tjorven sa for siden:

Men er det ikke mye mer lukt med marsvin og kaniner. Vi kjenner andre som har kaniner og marsvin, men som må ha dem på et eget rom på grunn av lukta. Vi har ikke det ekstra rommet, og det var derfor valget falt på hamster selv om de ikke er kosete.


#12

Puslingen sa for siden:

Mine jenter har rotter. Veldig artige dyr. Sosiale, intelligente og dei kan bli veldig tamme. Horottene er veldig nysgjerrige og aktive. Dei elsker å klatre, og springer mykje rundt om dei får lov. Hanrottene er mykje meir bedageleg anlagt, og kan fint kosa seg i fanget.


#13

Elisabet sa for siden:

Et marsvin lever ca. fire ganger så lenge som et hamster (eller rotte), så du bør også tenkte på hvor lenge dere skal ha det dyret. Marsvin kan være veldig kosete de, men du bør ha to sammen, ikke ett alene hvis du skal ha marsvin. De må ha stort bur, også bør de ha god plass å springe rundt på og flere aktiviseringsleker i en innhegning. Kompostbinger fra Biltema er geniale til å gjerde inn litt så de ikke får gått over alt i huset. Vi har gjerdet inn halve loftstua hvor marsvin og kanin springer rundt. Vi hadde to marsvin, men hos hunn marsvin er det veldig stor sjans for å få livmorkreft, som ene vår fikk etter 4 år, så hanner får ikke så ofte kreft som hunndyr. Marsvin er ikke renslige sånn som kaniner er, så jeg ville mye heller hatt kanin, men de skal ha stor løpeplass/binde de også og ikke stå i små bur. Men samme gjelder marsvin. De må ha mye morsjon for å ikke miste muskelaturen sin. Av marsvin så blir det en del bøss siden de har sagflis i buret. Til kaninen vår så har vi bare dørmatter fra Ikea og dokasse fra biltema med trepellets i i baseburet, også har det inngjerding utenfor med leker og tepper å springe på. Sagflis blir det mye bøss av overalt i hele huset. Hamster må jo også ha det i bunnen gjerne, men det er et mindre bur og hamster har gjerne bur i flere etasjer hvor det ikke er sagflis også.

Jeg synes også rotter er veldig sosiale dyr du får veldig tamme og renslige, men vi kan dessverre ikke ha det siden vi har katt, men de er i alle fall mye våkne på dagtid. Hamster sover veldig mye, vi har også hamster, men katta bryr seg ikke om den siden den bare ligger og sover.


#14

Guttemammis sa for siden:

Marsvin!
Du kan få sånne spiraler til å surre rundt tilgjengelige ledninger, så de ikke kan gnager på.
Vi har mange små gjerder som kan settes sammen til en stor innhegning, som vi bruker når de er ute av buret.
Da vi bodde i leilighet fikk de løpe fritt i stua, da de var ute av buret.
Nå bor vi i rekke hus på 3 etg hvor stuen er i midten og trapper opp og ned, som vi er redd de skal falle ned.
Vi har til sammen hatt 5 marsvin (ikke samtidig), nå har vi to jenter og en gutt.
Gutten er akkurat kastrert og har vært/er i eget bur, om knappe fire uker skal de forenes i et bur.
Anbefaler deg å ha minst to, de er flokk dyr og det er veldig viktig.
Det er ikke mere jobb med flere, synes jeg.
Min erfaring er at guttene er mer livlige og sosiale, så jeg ville kjøpt to brødre.
Gutter går fint sammen så lenge det ikke er jenter i nærheten, og de bør helst brødre.
Våre marsvin er like stas for osss voksne som for ungene.
Om sommeren har vi de i valpeinnhegning i hagen, under oppsyn.
Vi har de med på camping også.


#15

Dronningen sa for siden:

Det heter ellers en hamster.

hamster n (Bokmål/Riksmål/Nynorsk)
(dyr) gnager, latinsk navn Cricetinae.

Grammatikk

Bøyning (regelrett substantiv hannkjønn)

en hamster hamsteren hamstre hamstrene (Bokmål)

En kjepphest, sort of. Ungene sier også et hamster (og et linjal) , og jeg steiler. :sparke:


#16

Pelikan sa for siden:

Ja, der kan du se. Jeg har aldri hørt noen si en hamster, men du har nok rett.Det heter faktisk en hamster og ikke et hamster. Ser at det har vært diskusjon om dette tidligere.

www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=128970


#17

Pelikan sa for siden:

Bør man evt kjøpe to Marsvin samtidig, eller er det greit med en først 1mnd tid, for deretter kjøpe en til?
Er det stor forskjell i gemytt på han/hun marsvin?

Mange spørsmål fra meg i dag.....:sparke:


#18

Guttemammis sa for siden:

Kjøp to med en gang, av samme kull.
De slapper mere av og blir raskere tamme når de er fler.
Vi har kjøpt en bok som heter Marsvinet mitt (av Imannuel ..ett eller annet) og den anbefaler jeg.
Jeg tror jeg ville valgt to gutter, men da må dere ikke ha jenter i nærheten.


#19

Pelikan sa for siden:

Bør man evt kjøpe to Marsvin samtidig, eller er det greit med en først 1mnd tid, for deretter kjøpe en til?
Er det stor forskjell i gemytt på han/hun hamstere?

Mange spørsmål fra meg i dag.....:sparke:


#20

Elisabet sa for siden:

Kjøp to fra samme kull samtidig. De føler også trygghet i hverandre. Det er ikke noe mere jobb med to enn med en egentlig, de må bare ha større bur.


#21

Guttemammis sa for siden:

Svart deg over her.


#22

Charlie sa for siden:

ifht levetid kan man vurdere å få dyr på omplassering framfor å kjøpe unge dyr. Det er dog viktig å vurdere om dyret har blitt vanskjøttet slik at det har fått helseproblemer og/ eller avvikende adferd. Vi søkte etter omplasseringsdyr på Finn selv, og fikk flere tilbud. Vi valgte en som kom fra et hjem hvor de var opptatt av at dyret kom til et bra hjem og ville få det godt, vi tok det som et signal om at det også hadde hatt det bra der det kom fra. Det har gått veldig bra. Forventet levealder er tidligere enn ungene flytter hjemmefra. Sånn for å være praktisk....

Fra Wikipedia:
Marsvin er flokkdyr og trives dårlig alene. Likevel er det dessverre ikke uvanlig å ha et enkelt marsvin som kjæledyr. Veterinærer og marsvineksperter anbefaler imidlertid å ha minst to marsvin og helst av samme kjønn slik at slåsskamper over dominans og formering kan unngås. Skal en hunn og en hann bo i samme bur må hannen kastreres.

Hvis du kan få to marsvin som allerede har etablert rangordning seg i mellom ved at de har bodd sammen, er det sikkert en god ide. Alternativt er det lurt å dele buret i to når man får nr. 2, slik at de kan snuse og bli litt kjent før de slippes sammen.

Så tips om kanin lenger opp. Kaniner er ikke så kosete som folk skal ha det til - noen av dem kan oppfattes som litt... "sinte". Dessuten er de flokkdyr, man bør ha flere hvis de skal ha det bra. og da sier resten seg selv.... kaninfarm! Mens marsvin kan bli 6-8 år, kan kaniner bli det dobbelte. Da skal foreldrene også være interessert i å ha dem når ungene flytter ut, antakelig.


#23

Elisabet sa for siden:

Kaniner er veldig misforståtte dyr og dette er absolutt ikke et burdyr som mange tror. De som er sinte har gjerne ikke den tilgangen på frihet og det stellet og aktiviseringen som de bør ha. Og kaniner bør steriliseres og kastreres, og ha stor løpegård tilgjengelig hele tiden med mange mulige aktiviteter å drive med for aktivisering. Kaniner liker ofte ikke å løftes, men jeg har hatt kaniner i alle år og noe mere kosete smådyr som hopper opp på fanget for å kose og hvor tamme de blir skal en lete lenge etter. Og kaniner bør ikke bo ute om vinteren annet enn hvis de har et godt og varmt hus med stor løpegård der også.


#24

millact sa for siden:

Vi har en dverghamster, det var det jeg strakk meg til. Hun sover mye, nesten alltid på dagtid. Jeg hadde valgt meg noe større.


#25

Nelly Nickers sa for siden:

Vi har hamster og angrer ikke på valget. Som jeg antok, dalte ungenes interesse for dyret ganske kjapt, og da er det greit å vite at hamsteren koser seg i eget selskap uten for mye innblanding.

Den bråker noe innmari om natta, hører det romler i løpehjulet lang lei. Egentlig ganske koselig å høre at det er et lite liv i huset, som "holder vakt" mens vi andre sover. :knegg:


#26

Sola sa for siden:

Vi har hatt både hamster og marsvin. For mine barn var marsvin det klart kjekkeste kjæledyret. De var veldig flink å kose med de og luftet de ute på gresset hver dag i solen og var veldig flinke. Derimot er det kostbart å ha marsvin, de er konstant godtesyk på noe salat osv, og piper høylydt når du åpner kjøleskapet, og hvem har vel samvittighet til å spare på den salaten og all den dyre frukten da? Marsvin er som små hunder, de blir elleville av glede når du kommer hjem og hyler høyt, de er kosete og lager deilige koselyder. Men de krever mye stell og er kostbare i kosten ja.

Hvis du liker akvarium kan du gi ungene hamster. Veldig koselig å se på på kveldene etter at ungene har lagt seg. Da løper hamsteren rundt og rundt i tunnellene sine og i hjulet. Kjøpt et hjul laget av tre, de bråker ikke.


#27

Pelikan sa for siden:

Og vips der var vi Marsvin. Kjøpte 2 hanner.. Den ene var et halvt år gammel, den andre 2mnd, men de trivdes så godt sammen. De er jo bare sååååå skjønne og kosete. De var av rasen (rousseu?) masse virvler, men de var så sjarmerende. Takk får råd og tips jeg fikk på veien.


#28

Tjorven sa for siden:

Men? Hamstere skal ikke egentlig bo sammen. Har dere to bur?


#29

Pelikan sa for siden:

Oæææææ må rette det forrige innlegget mitt. Det er Marsvin vi har kjøpt!!!!


#30

Sola sa for siden:

Ååå vi må få se bilde!


#31

Guttemammis sa for siden:

Åh :hjerter:
Var det fra dyrebutikken, har de bodd sammen fra før?
Kooos dere, de er faktisk som små hunder.
Våre slikker oss på hånda og hyler av glede når vi kommer ned trappen eller setter nøkkelen i døra.


#32

Pelikan sa for siden:

Ja, de har bodd sammen i dyrebutikken. Tror dette var et supergodt alternativ siden vi ikke skulle ha hund i denne omgang :-)
Skal få lagt inn bilder i morgen.


#33

Guttemammis sa for siden:

Så bra!
Vi har to rosett(?)marsvin og et teddy(rex?)marsvin.
Milli, Molly og Theodor, som også har ørten andre kosenavn.


#34

Elisabet sa for siden:

Blir nok koselig med marsvin. Marsvin kan være litt dyre i kosten ja, for de spiser enormt med høy. Pellets tilpasset marsvin (ikke bruk gnagerblanding) skal de bare ha i små mengder. 20gram pr. dyr pr. dag, men de skal ha friske grønnsaker hver dag. Grønn paprika og kruspersille og brokkoli er gode grønnsaker for marsvin. Og mørkegrønne salater eller ruccola. Husk ekstra vitaminer de må ha daglig for å overleve siden de ikke produserer dette selv. Husker ikke i farta hvilket vitamin, men enten c eller d er det. Vi gir det i vannet, men noen gir det i pulverform på maten. Kruspersille inneholder mye av det de trenger av dette også. Og mye andre krydderurter kan de få. Vårt også piper på kvelden, for da vet de det vanker en liten agurkbit som snacks når jeg skal gå å legge meg.


#35

Pelikan sa for siden:

Rosettmarsvin er det vi har kjøpt. Husket det var noe på Ro.... Så nå når du skrev navnet her, så kom jeg på det :-)

Det er C-vitamin Elisabet.


#36

Sola sa for siden:

Ja marsvin trenger å få C-vitaminer gjennom kosten fordi de ikke produserer dette vitaminet selv. Det er veldig kjekt for de å være ute om sommeren, de gnager gresset ned til bakkenivå på null time og de elsker sol.


#37

Guttemammis sa for siden:

Vi gir pellets(fór) fra Tam med c-vitamin, i tillegg får de c-vitamin i vannet.
Pass på at dere ikke kjøper multivitamin, det er ikke det samme.
Vi har alltid brokkoli, agurk, paprika og gulrot i kjøleskapet.
Bruker en blanding av flis og miljøstrø(veldig bra mot lukt).
Vi bytter på buret ca hver tredje/fjerde dag.
Hender at jeg måker ut tissehjørnet så holder man lukten borte, bæsjen lukter ikke.
Kjøper høy på Europris og flis på Felleskjøpet, ellers er vi gode kunder hos Tam.

Agurk er godteri, som de får begrenset av.
Gjerne lokkemat og kos i fanget.


#38

Elisabet sa for siden:

Jeg er på Maxbo og henter sagflis på saga der selv et par ganger i året. Står der med bøndene som henter store tilhengerlass. :knegg: Henter i store søppelsekker. Det går mye flis om en bruker flis, og da er det dyrt å kjøpe på dyrebutikker eller liknende.


#39

Guttemammis sa for siden:

Oi, kan man gjøre det?
Er det gratis?
Vi fikk beskjed om å bruke pellets(miljøstrø) sammen med flis for de sliper
klør og tenner (gnager) på det.
Med bare flis synes jeg det stinker fort i buret.

Nå sier mannen her at de sager impregnerte materiale og at det kan være giftig.


#40

Elisabet sa for siden:

Det er ikke gratis flis nei på sagbruket, men mye billigere enn å kjøpe andre steder. Jeg presser hardt i søppelsekker og får mye oppi en stor sekk. Miljøstrø får du rimelig på felleskjøpet. Kjøper sekker med 6mm fyringspellets. Marsvin bør ikke gå på bare fyringspellets fordi har så små føtter, men den kan blandes inn i flis, og det er bare minst 1/4 del av prisen de har i dyrebutikkene. Fyringspellets har god oppsugingsevne på tiss. Fyringspelletsen på Felleskjøpet kan brukes til dyr pga. at den ikke har noen tilsetningsstoffer og er ren sammenpresset flis. Marsvinet kan få kvister til å gnage på, men det er ikke det som sliper tennene deres, det er mengder av høy som gjør og er viktigste kilden til å gjøre det. Klørne må vi klippe på marsvinet uansett, så om de ikke blir slipet gjør ikke noe. De vokser så fort allikevel, at en må klippe dem med jevne mellomrom.


#41

Guttemammis sa for siden:

Oi, takk for info!
Det var veldig greit å vite, da skal vi teste det!
Har prøvd strø fra Felleskjøpet før og den holdt ikke noe godt på lukt.
Miljøstrø fra Tam har litt granlukt og holder godt på lukt, men er forferdelig dyrt.
Jeg klipper også klørne dems selv.


#42

zinatara sa for siden:

De sager ikke impregnert materiale der vel, for det kan jo ikke være bra for marsvin.


#43

Guttemammis sa for siden:

Var det mannen min sa, at de sager impregnerte matetialer.
Jeg vet ikke, men kan ikke tenke meg at de ikke gjør det, eller at de har egne sager til det.


#44

Elisabet sa for siden:

Hos oss så sager de ikke impregnerte materialer i alle fall, men det er sikkert litt forskjell på sagbrukene. På vårt sagbruk er det bønder som henter i store lass til forskjellige dyr og helt hvit, tørr og litt grov flis sånn at det ikke blir for små biter, og bare rene planker som blir skåret. På vårt sagbruk imprignerer de planken først etter de er skåret fra stokkene.


#45

Elisabet sa for siden:

Du kan prøve fyringspellets fra Jula eller ByggMax også, men den er litt større og 8mm og den synes jeg blir litt stor. Men om en blander i flis så er det jo ikke sikkert det gjør noe, men kaninen vår godkjenner ikke annet enn Felleskjøpet pellets. Prøver jeg på noe annet så driter den bare utenfor kassa si. :knegg: Kan jo hende den holder bedre på lukta. En må prøve seg litt frem så finner en sin favoritt. Jeg bruker heller rimeligere alternativer og skifter heller litt oftere og sparer allikevel masse penger på det forhold til å kjøpe i dyrebutikk.


#46

Guttemammis sa for siden:

Veldig fint med tips, da skal vi teste ut dette.
Takk! :blomst:


#47

jane sa for siden:

Det kommer selvsagt an på hvor ofte man gjør reint i buret. Gjør man ikke det regelmessig og ofte, så blir det jo lukt.

Jeg hadde to marsvingutter i flere år. Veldig koselige og morsomme dyr altså. Men fy flate så lei jeg ble av å gjøre reint i buret så ofte. Menne, det måtte jo til så.


#48

SpetakkelRandi sa for siden:

De kan jo ikke sammenlignes. To helt forskjellige dyr. Hamster er nattdyr og sover hele dagen og liker vel svært sjeldent å bli "håndtert" egentlig. Hadde mange hamster som liten. Marsvin er jo et sosialt artig dyr som prater og som man kan leke med, ta ut om sommeren, stelle, trene opp, og kose med.


#49

Guttemammis sa for siden:

Vi har faktisk marsvina på en egen kjøkkendel som er satt inn for at de skal stå.
Motsatt del av der vi lager mat på kjøkkenet, mot stuedelen står de fint og blir en del av familielivet.
Vi skifter ca 2 ganger i uka og det lukter ikke hos oss.
Har faktisk ei venninne som sier at vi har så god "huslukt", ikke at det kommer
av marsvina, men da har iallefall ikke vi blitt vandt til marsvinlukt.
Hender at jeg tar på en engangshanske og tar ut litt tissespon.
Hadde svina i gangen i andre etg, men det ble for usosialt for dem
og de begynte å sture, samtidig fikk de for lite dagslys.


#50

Pelikan sa for siden:

Vi har dem i enden av stuen, og har laget til en liten inngjerdet "hage". Siden jeg knapt har vært marsvineier i to døgn, må jeg spørre dere litt. Lar dere marsvinene løpe løst inne i stuen? Jeg har ikke turt det enda, er så redd de forsvinner under sofaen, og jeg ikke får dem ut (tung sofa ). For de trenger vel litt trim, eller? I "minihagen" i stuen har jeg funnet frem litt kvister og Stein som de kan klatre på. Tar gjerne imot litt tips på aktivisering. :jupp:


#51

Guttemammis sa for siden:

Våre løper ikke løs, pga to åpne trapper.
Men da vi bodde i leilighet, fikk de løpe fritt.
De kom frem fra sofaen, med litt lokking.
Hendte at vi stappet et pledd rundt åpningene under sofaen, da kom de seg ikke under.
Nå har vi enten gjerder til innhegning, eller så løper de fritt på kjøkkenet, men da må
vi sitte i åpningen til stua så de ikke løper ut dit.

Høres ut som marsvina deres har en flott liten uteplass. :jupp:


#52

Elisabet sa for siden:

Våre har aldri løpt løs i stua. Jeg har gjerdet inn halve loftstua sånn at vi kan lett lukke igjen gjerdet når de skal springe ute. Kompostbinger fra Biltema er en god investering, og ikke er de dyre heller. Kjøp et par pakker med dem, også kan du også bruke dem som løpegård ute på sommeren på gresset. Vi har dobbelt sett da, for jeg gidder ikke å bære de ut og inn. Marsvin liker å gjemme seg og gå rundt ting, så vi har reiseburet stående i innhegningen med et håndkle inni, og dette reiseburet tar vi også å setter i uteburet. Ute i innhegningen bruker jeg bare litt forskjellig av hva ungene har å sette inni, for forskjellige bøtter, trillebår etc. Også har vi kattetunnelen fra Biltema. Den er billig og genial til marsvin også. Den har vi inne, men hender jeg tar den ut også på sommeren. Mye forskjellige ting til katt kan også brukes til andre dyr. Ta en stor pappeske og skjær noe huller i så de kan krype inn i og gjemme seg. Eller kjøp en flytte eske i papp på Biltema. Vi har også sånn kattehule og kattekurv i innhegningen til dyra. Her er link til kattesiden til Biltema, der finnner du det jeg har bilde av her. Også har vi ei lav plastkasse vi har fylt med tomme doruller og andre tørkeruller, så tømmer vi den utover gulvet av og til, det er stor stas. De liker gjerne også å hoppe opp på litt lave ting. Har du f.eks. en gammel dukkeseng så sett frem den med en håndkle oppi, eller så har de fine rimelige ting på Ikea også som kan brukes til forskjellige ting til dyr også selv om det egentlig ikke er beregnet på det. F.eks. forskjellige kurver, og HOL bord fra Ikea er genialt til å sage et lite hull i også bruke som bur istedenfor vanlig bur eller som et ekstra bur i innhegningen. Men en finne også mye forskjellig en gjerne har også en kan bruke. Små stubber og tunnel av en stubbe elsker vår, sånn at en kan føle at den gjemmer seg selv om den egentlig sitter både med rompa og hodet på utsiden. :humre:

Men et sånt transportbur fra Biltema kan være kjekt å ha om en f.eks. skal til dyrlegen eller bruke når en frakter dyrene mellom ute og inne når de skal lufte seg ute. Og det er mye billigere enn de en får kjøpt på dyrebutikk.

Også bør de ha sklisikre tepper å gå på på gulvet. En får masse rimelig på f.eks. Jysk, Ikea eller Europris.


#53

Guttemammis sa for siden:

Ja, vi har også en del tunneller, de elsker det!
Jeg har laget tunneller av de runde boksene til oppteningsbrikettene,
har kledd de med gamle kjøkkenhåndkler/stoff så de ikke får gnaget i seg papp.
Skal kjøpe sånn lang kattetunnel fra Biltema.

Vi har et sånt stort fraktebur og sånne små som er til marsvin o.l.,
de små bruker vi hvis vi skal frakte bare et dyr.


#54

Pelikan sa for siden:

Tusen tusen takk for gode tips.:jupp:


#55

Pelikan sa for siden:

Jeg er forresten overrasket over hvor mye disse dyra bæsjer:knegg:


#56

Carrera sa for siden:

Skulle jeg velge mellom marsvin og hamster, så ville det blitt marsvin, helt klart. Mye pga det sosiale, og mye pga levealder. 2 år, som er snittalder for et hamster, er fryktelig kort tid. Kanskje spesielt for et barn.

Vi har kanin. Han er storesøster sin, men alle har ansvar for han. Han blir 7 år i år, og for en herlig skapning. Vil tro kanin på mange måter kan sammenlignes med marsvin, men tror de kanskje er enda litt mer sosiale.

Vår er innekanin. Han bor inne på syrommet mitt, og er mye løs i stuen. Ikke noe problem med gnaging på hverken det ene eller det andre. Han er borti ledninger ja, men enten så markerer han på de, eller så flytter han dem unna, om de ligger i veien for han.

Hadde forresten en morsom opplevelse med marsvin nå i vinterferien. Vi var på besøk hos noen som har to marsvin, og datteren i huset ville vise oss noe. Dyrene sto på stuen, og hun gikk på kjøkkenet for å skjære opp agurk til de. Hun ba oss lytte til lydene på kjøkkenet, og på dyrene.

Vel, vi hørte hun åpne kjøleskapet og ta ut noe, og så kommer det "klikket" av at kniven har gått gjennom agurken og ned i skjærefjøla. I det den lyden kom, så satte begge marsvinene i gang å skrike!! De viste helt tydelig hva den lyden betydde, og de ble superivrige.

Jeg hadde aldri trodd at et marsvin kunne skjønne såpass.


#57

Guttemammis sa for siden:

Åh, i dag holdt jeg på å bli gal.
Tre små som står på to bein og holder seg i buret mens de hyyyyler i kor,
så fort jeg gikk inn påkjøkkenet.
Det blir ganske mye lyd. :knegg:
De er jo så søte, men kan være litt irriterende hvis man skal snoke litt i godteposen
og alarmen går for fulle mugger, eller man skal opp tidlig på jobb (og resten av fam sover).


#58

zinatara sa for siden:

Mitt marsvin pleide å krype bak i nakken på meg bak det lange håret mitt og ligge der og kose. Og så lagde det sånne rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr lyder. Og så hadde jeg en kattesele slik at jeg kunne ha det med meg ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.